علینقی مشایخی:
بهتر بود آقای روحانی سازمان مدیریت را دوتکه نمیکرد
موسس دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف گفت: بهتر بود آقای روحانی به جای دوپاره کردن سازمان مدیریت، آن را تقویت میکردند.
علینقی مشایخی در گفتوگو با «نسیم آنلاین» در خصوص انحلال مجدد سازمان مدیریت و برنامهریزی در دولت روحانی اظهار کرد: باید به این نکته دقت کرد که در حال حاضر سازمان مدیریت و برنامهریزی منحل نشده و کار این دولت با دولت قبل تفاوت دارد، زیرا دولت قبل کارهایی را که سازمان مدیریت و برنامهریزی انجام میداد، را هم به نوعی تعطیل کرد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر که سازمان مدیریت و برنامهریزی دوپاره شد، اما اگر توان اداره هر دو جنبه یعنی بودجهریزی، برنامهریزی و کنترل و هم ساختار سازمانی و منابع انسانی در قالب یک سازمان یعنی همان سازمان مدیریت بهکار گرفته میشد، بهتر بود. چون هر دو کار سنگین است در حال حاضر سازمان را به دو قسمت تقسیم کردند، بنابراین نمیتوان گفت که سازمان را منحل کردند.
موسس دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف بیان کرد: مسئولان دولت یازدهم اعتقاد دارند که به جای اینکه یک رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی داشته باشیم و زیر نظر آن دو معاون از دو شاخه متفاوت وجود داشته باشد، که کارهای قبلی را انجام دهد، سازمان را دو قسمت کنیم. زیرا این دو کار سنگین بوده و ممکن است یک نفر نتواند آنها را همزمان انجام دهد. بنابراین این شاخهها را جدا و هر کدام از آنها را به طور جداگانه به رئیسجمهور وصل کردند.
این اقتصاددان تصریح کرد: شاید بهتر بود به جای دو تکه کردن سازمان مدیریت آن را تقویت میکردند. توجیه انحلال سازمان مدیریت و برنامهریزی در زمان آقای احمدینژاد این بود که قدرت برنامه و بودجه برای تخصیص بودجه زیاد شده است. آقای احمدینژاد معتقد بود که مدیران و کارشناسان سازمان مدیریت و برنامهریزی که تصمیمسازی میکنند، بعضی اوقات به اندازه یک وزیر اعمال نظر میکنند.
مشایخی افزود: این مسئله برای آقای احمدینژاد پذیرفته شدنی نبود. در نتیجه گفتند سازمان را منحل میکنیم و اجازه میدهیم که خود وزرا و سازمانها در این خصوص تصمیم بگیرند و تصمیمسازی کنند. این کار دولت قبل باعث شد که هماهنگی و تصمیمسازیها درست انجام نشود.
وی ادامه داد: این دولت میخواهد سازمان برنامه و بودجه در زمینه تصمیمسازی برای هزینهکرد منابع کار خود را انجام دهد، ولی سازمان مدیریت استخدامی را از آن جدا کرد. البته من ترجیح میدادم که یک سازمان قوی مدیریت و برنامهریزی داشته باشیم که بتواند هر دو شاخه را با هم اداره کند و در این زمینهها تصمیمسازی کند. در نتیجه به نظرم بهتر بود این اتفاق نمیافتاد.
این اقتصاددان تصریح کرد: به نظر من بهتر بود آقای روحانی به جای دوپاره کردن سازمان مدیریت این سازمان را تقویت میکرد تا این دو قسمت همچنان با هم کار کنند. چون وقتی در یک سازمانی برنامه تهیه میشود باید ساختاری که تعریف میشود هماهنگ با این برنامه باشد. همچنین نوع و تعداد نیروهای انسانی مورد نیاز هم باید هماهنگ با برنامه باشد. اگر این دو بخش در یک سازمان با یک قدرت بهتری اداره میشدند هماهنگی بهتری ایجاد میشود و بهتر بود.