رونق كشاورزي در شمال سيستان و بلوچستان با همت رزمندگان دفاع مقدس
جمعی از رزمندگان دوران دفاع مقدس با احداث یک دهکده اقتصاد مقاومتی در شمال سیستان و بلوچستان موجب رونق کشاورزی در این منطقه شدند.
این رزمندگان و ايثارگران با دريافت 160 هكتار زمين از سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در فاصله 10 كيلومتر تا مرز پاكستان مشغول كشاورزي و اشتغالزايي براي جوانان شده و در روستاي مرزي حرميك يك دهكده اقتصاد مقاومتي تاسيس كردهاند.
حاجي دهمرده يكي از این رزمندگان دفاع مقدس که برادر شهيد هم هست درباره علت ورودش به عرصه كشاورزي، میگويد: «پيش از ورود به كار كشاورزي، كارگاه توليدي داشتم اما از آنجايي وضعيت توليد در كشور مناسب نيست و تلاطمهای سياسي و اجتماعي اثر مستقيم خود را در ضربه به توليد برجاي میگذارد، به اين نتيجه رسيدم كه كار كشاورزي از ثبات بيشتري برخوردار است. ضمن اينكه هميشه علاقه اصليام به كشاورزي بود.»
حاجي دهمرده، میافزايد: «سياست سپاه پاسداران در مرزهاي شرق كشور ايجاد کمربند امنيتي مبتني بر كشاورزي و اشتغالزايي براي مردم است. بنده به همراه 15 ايثارگر ديگر، 160 هكتار زمين از سپاه پاسداران در روستاي حرميك به صورت مشاركتي دريافت كرديم و سپاه 17 حلقه چاه آب هم برايمان حفر كرد و با كار كارشناسي جهاد كشاورزي كشت محصول را آغاز كرديم.»
اين فعال اقتصاد مقاومتي، خاطرنشان میكند: «در حال حاضر در زمينهای مورد اشاره، مشغول پرورش ماهي و كشت خربزه ملون، خربزه مشهدي و هندوانه هستيم. موفقيت اين طرح موجب شده است كه در اطراف ما مردم دوباره دست به كار شوند و حدود 200 هكتار زمين زير كشت هندوانه و خربزه برود.»
حاجي دهمرده در پاسخ به اين سوال كه كشاورزي چگونه میتواند موجب ايجاد كمربند امنيتي در منطقه شود، گفت: «روستاي ما كمتر از 10 كيلومتر با مرز فاصله دارد. بيكاري موجب مهاجرت مردم روستاهاي مرزي و متروكه شدن آنها میشود. خالي از سكنه شدن روستاهاي مرزي بهترين فرصت براي اشرار، قاچاقچيها و گروههای تروريستي است. اما وقتي كشاورزي رونق پيدا میكند، رفت و آمد و عبور و مرور دائمي مردم جريان میيابد و خلافكارها مجبور به ترك منطقه میشوند.»
او اضافه میكند: «همه مردم دوست دارند در آرامش و امنيت كار كنند و رزق حلال كسب كنند. اما وقتي حقيقتا هيچ شغلي وجود نداشته باشد، درآمدي هم در ميان نيست و به همين دليل اشرار میتوانند يارگيري كنند. گسترش كشاورزي به اشتغالزايي میانجامد و فرصت را از باندهاي خلافكار میگيرد. با ادامه حمايتهای سپاه و جهاد كشاورزي اين منطقه میتواند به قطب كشاورزي سيستان و بلوچستان تبديل شود.»
حاجي دهمرده در زمينهایش تا امروز براي 30 جوان سيستاني اشتغالزايي كرده است. او كه در عمليات كربلاي 4 شركت كرده، معتقد است تامين غذاي مردم و اشتغالزايي براي جوانان ادامه راه رزمندگان دفاع مقدس است. او درباره نحوه شهادت برادرش میگويد: «برادرم در تك شلمچه اسير شد اما هيچ خبري از او نداشتيم و به عنوان مفقودالاثر شناخته میشد. 4 سال بعد مشخص شد كه او اسير است. بعد از پايان اسارت كه راهي كشور شد به دليل عوارض شيميايي به شهادت رسيد.»
حاجي دهمرده خاطرنشان میكند: «از جانب كشورمان حقي است بر گردن ما و آن حق عبارت است از كار و تلاش براي تحقق اقتصاد مقاومتي. خدا را شكر كه بعد از 10 سال خشكسالي، كشاورزي دوباره در استان ما رونق گرفته است. جهاد كشاورزي اخيرا در حال واگذاري یکهكتار زمين به هر خانواده است و خودش هم كار آبياري قطره اي را انجام میدهد. در حال حاضر مردم بومي دوباره به كشاورزي روي آوردهاند كه مايه اميدواري است.»