رئیس فرهنگستان علوم پزشکی:
ترویجکنندگان شیر خشک دشمن کودکان هستند
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: تغذیه نوزادان با شیر مادر از همان ساعات ابتدایی تولد، میزان مرگ و میر آنها را به شدت کم میکند در حالی که در شبکههای اجتماعی گاهی تبلیغاتی صورت میگیرد که خلاف واقعیت است.
به گزارش فارس، علیرضا مرندی در همایش بزرگداشت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر اظهار داشت: هر چه بیشتر بر روی مسئله بهداشت و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر کار کنیم، موفقتر میشویم، چه بسا اگر به جای اینکه تعداد زیادی بیمارستان بسازیم از بیماریها پیشگیری کنیم بسیاری از مشکلات کاهش مییابد.به گفته مرندی، پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر که بخشی از آن با ترویج تغذیه با شیر مادر محقق میشود به نوعی توجه به اقتصاد مقاومتی بوده و نتایج مطلوبی را بر جای میگذارد.
وی افزود: مردم ما تشنه یادگیری هستند ولی متأسفانه اینترنت و شبکههای اجتماعی با مسائل نامناسب و غلط در مورد تغذیه با شیر مادر پر شده است، لذا بسیاری از مادران و حتی پزشکان اطلاعات غلط از این شبکهها دریافت میکنند.مرندی تصریح کرد: تغذیه نوزادان با شیر مادر از همان ساعات ابتدایی تولد، میزان مرگ و میر آنها را به شدت کم میکند در حالی که در شبکههای اجتماعی گاهی تبلیغاتی صورت میگیرد که خلاف واقعیت است. به طور مثال در این شبکهها گفته میشود برای درمان زردی نوزاد، در ساعات ابتدایی تولد مادر شیر خودش را به نوزاد ندهدکه در واقع این نوعی شستوشوی مغزی برای ترویج استفاده از شیر خشک است.وی تأکید کرد: هیچ غذایی بهتر از شیر مادر برای نوزاد نیست و این مسئله در نوزادان نارس بیشتر حائز اهمیت است. این موضوع مد نظر کشورهای غربی و آمریکا قرار گرفته و آنها در برنامههایشان تلاش میکنند نوزادانشان حتی یک قطره شیرخشک مصرف نکنند.
وزیر اسبق بهداشت با اشاره به اینکه ورد زبان بعضی از پزشکان شیرخشک است، گفت: برخی از بیمارستانها ترویج شیر خشک میکنند که در واقع این بیمارستانها دشمن کودک بوده و وزارت بهداشت نباید سخاوتمندی در مورد آنها به خرج دهد.وی با بیان اینکه آغوز عامل دفاعی برای نوزاد به شمار میرود، گفت: شیر خشک میتواند برای نوزاد کشنده باشد. در حال حاضر شیرخشکهای شماره 1، 2 و 3 و ... داریم که از وزارت بهداشت و معاونت دارو خواهش میکنیم که شماره 2 و 3 شیرخشک را جمعآوری کنند چرا که همه انجمنهای علمی نیز با توزیع این شیرخشکها مخالف هستند.