یک کارشناس:
وزارت راه فقط به منافع خودش در صادرات سیمان توجه دارد
یک کارشناس صنعت سیمان، از منتفی شدن سهمیهبندی صادرات کلینکر به عراق خبر داد و گفت: وزارت صنعت فقط 8 شرکت سیمانی را برای صادرات کلینکر به عراق مجاز اعلام کرده بود که در پی اعتراض سایر تولیدکنندگان، این سهمیهبندی لغو شد.
محمدعلی بد در گفتوگو با فارس با بیان اینکه در حال حاضر عراق واردات سیمان از ایران را مدیریت میکند، گفت: مجوزهایی که برای واردات سیمان ایران به این کشور صادر می شود به صورت حساب شده به کارخانههای ایرانی اختصاص مییابد تا واردات زیاد سیمان باعث کاهش قیمت این محصول در عراق و ضرر کارخانههای سیمان عراق نشود.
بد در ادامه با تاکید بر لزوم تقویت صادرات سیمان ایران به افغانستان، گفت: در حال حاضر بابت ورود هر کامیون افغانی به ایران، مبلغی از این کامیونها دریافت میشود که همین موضوع باعث افزایش قیمت تمام شده سیمان ایران در بازار افغانستان شده است.
وی تصریح کرد: اگر این مبلغ دریافتی کاهش یابد، امکان افزایش صادرات سیمان به افغانستان برای کارخانههای ایرانی فراهم خواهد شد.
وی با بیان اینکه وزارت راه فقط منافع خود را در موضوع دریافت عوارض از کامیونهای صادرات سیمان به افغانستان میبیند، گفت: افغانستان 6 میلیون تن واردات سیمان دارد اما سهم ایران از این رقم تنها 1/5 میلیون تن است و در صورت کاهش عوارض از کامیونهای افغانی میتوانیم این سهم را افزایش دهیم.
به گفته این کارشناس صنعت سیمان، سالانه 60 میلیون تن سیمان در کشور حمل و نقل میشود که سهم راهآهن در این زمینه صفر است و قیمت بالای حمل از طریق خطوط ریلی باعث شده تا حمل سیمان از این طریق توجیه اقتصادی نداشته باشد.
وی افزود: این در حالی است که در دنیا حداقل 30 درصد حمل و نقل سیمان از طریق راهآهن صورت میگیرد.
وی همچنین در مورد موضوع افزایش قیمت سیمان که قرار بود انجمن سیمان در این خصوص تصمیمگیری کند، گفت: افزایش برای قیمت سیمان مصوب نشده و اصولا تا زمانی که عرضه و تقاضا متعادل نشود، امکان افزایش قیمت وجود نخواهد داشت.