در جلسه هیئت دولت
روحانی: شرکتها به اشخاص صاحب صلاحیت واگذار شوند
در جلسه روز گذشته هیئت دولت به ریاست روحانی، آییننامه اجرایی نحوه انتشار و فروش اوراق صکوک اجاره به تصویب رسید.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، هیئت وزیران در جلسه روز چهارشنبه به ریاست حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان، گزارش سازمان خصوصیسازی و ارزیابی عملکرد این سازمان و نیز نحوه نظارت بر شرکتهای واگذار شده را مورد بحث و بررسی قرار داد.
رئیس جمهور در این جلسه با تشکر از عملکرد سازمان خصوصیسازی، پیگیری جدی اجرای اصل44 قانون اساسی را که به تعبیر مقام معظم رهبری میبایست منجر به انقلاب اقتصادی در کشور شود، خواستار شد.
روحانی همچنین بر ضرورت واگذاری شرکتها به اشخاص صاحب صلاحیت و ساماندهی واگذاری به گونهای که زمینهسازی تحول اقتصادی در کشور باشد، تأکید کرد.
بر اساس گزارش سازمان خصوصیسازی، این سازمان نسبت به ارزیابی و رتبهبندی 60 شرکت واگذار شده به صورت کنترلی (مقایسه 3 ساله قبل و بعد از خصوصی شدن) و براساس 4 معیار مالی و بورس، اقتصادی و بهرهوری، اشتغال و منابع انسانی و مدیریت فرآیند و نوآوری و همچنین 26 زیر معیار اقدام کرده است.
نتیجه این ارزیابی نشان میدهد که 63 درصد شرکتهای واگذار شده پس از واگذاری با رشد بازدهی دارایی و 85 درصد با افزایش در بهرهوری نیروی کار همراه بودهاند.
همچنین براساس گزارش سازمان خصوصیسازی، رشد میانگین سود خالص 77 درصد شرکتهای مورد بررسی پس از خصوصیسازی در مقایسه با قبل از آن و نیز رشد فروش محصول و درآمد حاصل از ارایه خدمات 90 درصد از این شرکتها، از دیگر نکات مثبت حاصل از واگذاری شرکتهای یاد شده است.
در ادامه جلسه هیئت دولت، آییننامه اجرایی نحوه انتشار و فروش اوراق صکوک اجاره به تصویب رسید.
به موجب این آییننامه، وزارت امور اقتصادی و دارایی میتواند داراییهای دولت و یا سایر اشخاص حقیقی و حقوقی را مبنای انتشار اوراق اجاره قرار دهد. میزان تخصیص اوراق به دستگاههای اجرایی مزبور متناسب با داراییهای معرفی شده و همچنین مصارف پیشبینی شده در قانون بودجه سال 1395 کل کشور خواهد بود.
پذیرش قطعنامه
تصمیم شجاعانه امام(ره) بود
رئیسجمهور همچنین عصر سهشنبه در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سالگرد پذیرش قطعنامه 598 و عملیات مرصاد، گفت: فاصله یک ماهه تصمیم شجاعانه امام(ره) در پذیرش قطعنامه تا پایان جنگ و آتشبس دارای اهمیت بسیار زیادی در انقلاب اسلامی است و درک درست آن مقطع زمانی ضروری میباشد.
رئیسجمهوری افزود: برخلاف تصور خاماندیشانه دشمن، پذیرش قطعنامه و تصمیم به پایان جنگ از سوی حضرت امام(ره) نه از موضع ضعف، بلکه از موضوع اقتدار و مصلحت بود و سیل حرکت مردم به جبههها، حضور مسئولان ارشد کشور در میان رزمندگان و هماهنگی نیروهای نظامی پس از پذیرش قطعنامه، خیال دشمن و منافقین خائن و کوردل را نقش برآب ساخت.
روحانی با تصریح بر اینکه «پایان جنگ با افتخار و اقتدار همراه بود»، ادامه داد: در حالی که ما آتشبس را پذیرفته بودیم، دشمن بعثی با همراهی عوامل مزدور منافق و توهم پیروزی بر حملات خود افزود که فداکاری رزمندگان در جنوب و عملیات مرصاد در غرب و شکست خفتبار آنان نشان میدهد، هرگاه دشمن درصدد تعدی به حاکمیت و منافع ملی ما باشد با یکپارچگی ملی، هماهنگی نیروهای مسلح و رهبری مقتدرانه با سیلی سخت مواجه خواهد شد.