نیویورک تایمز:
آل خلیفه با انحلال جمعیت الوفاق اشتباه خطرناکی مرتکب شد
یک روزنامه آمریکایی نوشت: حکم صادرشده در خصوص انحلال جمعیت الوفاق گستردهترین اعتراضات مردمی در پنج سال اخیر را رقم زد.
به گزارش شبکه خبری العالم، روزنامه نیویورک تایمز نوشت، حکم صادرشده در خصوص انحلال جمعیت الوفاق که یکی از شدیدترین ضربات به فعالان جامعه مدنی در بحرین به شمار میرود طوفانی به پا کرد و اعتراضات گستردهای در این کشور ایجاد کرد که در طول پنج سال اخیر بیسابقه بوده است.
این روزنامه به نقل از مدیر برنامه مدافعان حقوق بشر نوشت، «این تصمیم اشتباهی خطرناک است که هیچ روزنه واقعی را برای خواستههای مسالمتآمیز در بحرین باقی نمیگذارد.»
وی افزود: «دولت بحرین با این اقدام به ملت خود گفته است که از این به بعد نهتنها حقوقتان سلب شده است بلکه اجازه شکایت در این باره هم به شما داده نخواهد شد.»
گفتنی است مردم بحرین روز گذشته هم به خیابانها ریختند و علیه انحلال جمعیت الوفاق تظاهرات گستردهای به راه انداختند.
مردم منامه پایتخت بحرین و مناطق و شهرهای مختلف این کشور پس از اعلام دستگاه قضایی بحرین مبنی برمصادره اموال و داراییهای جمعیت الوفاق به خیابانها آمده و یکصدا خواستار سرنگونی نظام آل خلیفه شدند.
تظاهرکنندگان فریاد میزدند «تسلیم نمیشویم» و «به راه خود تا تحقق همه خواستههایمان ادامه خواهیم داد.»
تظاهرکنندگان شعارهایی هم در حمایت از شیخ علی سلمان دبیرکل جمعیت الوفاق که در زندان به سر میبرد و همچنین شیخ عیسی قاسم روحانی برجسته شیعه این کشور که اخیرا سلب تابعیت شده است سردادند.
راهپیمایی و تظاهرات مسالمت آمیز مردم بحرین با یورش گسترده ماموران آل خلیفه به خشونت کشیده شد و عده زیادی بر اثر استنشاق گازهای اشکآور مصدوم شدند.
واکنشهای جهانی
انحلال جمعیت الوفاق که یکی از بزرگترین جنبشهای مخالف آل خلیفه محسوب میشود با واکنشهای اعتراضی گسترده جهانی هم مواجه شده است.
دادگاه اداری بحرین روز 25 خرداد گذشته دستور توقف فعالیتهای جمعیت الوفاق بزرگترین جنبش مخالف رژیم آل خلیفه را صادر و روز دوشنبه (27 تیر) اعلام کرد که این حکم شامل مصادره و فروش اموال این جمعیت نیز میشود.
بانکیمون دبیرکل سازمان ملل متحد با محکوم کردن این اقدام در بیانیهای اعلام کرد که تصمیم رژیم آل خلیفه برای انحلال جمعیت الوفاق زنجیرهای جدید از اعمال محدودیتها علیه حق برگزاری تجمع، آزادی تأسیس تشکلها و آزادی بیان در بحرین به شمار میرود.
وزارت خارجه آمریکا و انگلیس نیز به ظاهر هم که شده علیه این اقدام آل خلیفه اعتراض کردند و با انتشار بیانیههای جداگانه اعلام کردند که این اقدام باعث تضعیف ثبات در بحرین و منطقه میشود.
اتحادیه اروپا نیز با انتشار بیانیهای از انحلال جمعیت الوفاق ابراز نگرانی کرد و خواستار گام برداشتن رژیم آل خلیفه در مسیر اصلاحات و ممانعت از توسل به خشونت شد.
«عمار حکیم» رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق نیز انحلال جمعیت الوفاق از سوی حکومت بحرین را موجب پیچیده شدن اوضاع این کشور دانست.
در همین رابطه معاون اول رئیس پارلمان عراق نیز گفت: «اقدام بحرین در منحل کردن جمعیت الوفاق خدمت به داعش است.»
این در حالی است که وزارت خارجه بحرین در واکنش به محکومیتهای جهانی به خصوص موضعگیری آمریکا و انگلیس ابراز تأسف کرد و آن را مداخلهای غیرقابل قبول در امور داخلی خود خواند.
وزارت خارجه بحرین مدعی شد که در حکم صادر شده از سوی دستگاه قضایی این کشور تمام معیارهای عدالت و شفافیت رعایت شده است!