kayhan.ir

کد خبر: ۷۹۸۸۶
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۵

فتاح: رسیدگی به محرومین مسئله حاشیه‌ای نیست متن انقلاب است

رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) تاکید کرد: هدف اصلی رئیس و هیئت امنای کمیته امداد در این دوره کسب رضایت مددجویان و افزایش اعتماد عمومی به این نهاد است.



روز گذشته در  چهاردهمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در گزارش خود به نمایندگان در جلسه علنی مجلس گفت: هدف اصلی رئیس و هیئت امنای کمیته امداد در این دوره پس از کسب رضایت پروردگار و رهبر معظم انقلاب کسب رضایت مددجویان و افزایش اعتماد عمومی به کمیته امداد است.
وی افزود: انباشت فقر بین خانواده‌های تحت حمایت و پوشش کمیته امداد امری انکارناپذیر است. منابع امدادی که از مردم و دولت به دستمان می‌رسد متاسفانه پاسخگوی همه نیازهای افراد تحت پوشش در همه ابعاد نیست و کمیته امداد هم موظف است که نیازهای ضروری مددجویان و افراد تحت پوشش را رفع کند.
اختصاص 1/5 درصد از بودجه جاری کشور به کمیته امداد
فتاح با بیان اینکه 6 درصد جمعیت کشور تحت پوشش کمیته امداد هستند اظهار داشت: با توجه به افزایش تورم تاثیر یارانه پرداختی کاهش پیدا کرده و از سوی دیگر بودجه کمیته امداد و بهزیستی در بودجه سال 95، 1/5 درصد از بودجه جاری کشور را به خود اختصاص داده است.
رئیس کمیته امداد خاطرنشان کرد: برنامه ما توسعه روحیه انفاق در بین مردم از طریق جشن‌های عاطفه، نیکوکاری، رمضان و.... و کاهش تصدی‌گری در امداد استفاده از ظرفیت مراکز نیکوکاری در مساجد و خیریه‌ها و حامیان داخل و خارج کشور و استفاده از افراد داوطلب مردمی در امداد است.
وی افزود: کاهش هزینه‌های اداری و جاری امداد چابک‌سازی و سبک‌سازی،‌ حذف تشریفات اداری، شفافیت مالی و گزارش‌دهی به مردم و مسئولین از مسائلی است که ما با جدیت آنها را دنبال می‌کنیم.
عدم دخالت کمیته امداد
 در مسائل سیاسی و انتخاباتی
رئیس کمیته امداد با بیان اینکه اشتغال خودکفایی و توانمندسازی خانواده‌های تحت پوشش مهم‌ترین مامورین و هدف کمیته امداد است؛ اظهار داشت: من با قاطعیت اعلام می‌کنم که امداد فرامذهبی، فراجناحی و فراقومی عمل می‌کند و در مسائل سیاسی و انتخاباتی به هیچ وجه دخالت نخواهد کرد. امداد تحت زعامت (ولی امر مسلمین) رهبر معظم انقلاب است و تمام سعی ما بر این است که در چارچوب احکام شرع و نقطه نظرات رهبر معظم انقلاب عمل کنیم. تمرکز اصلی کمیته امداد به جای افزایش و پرداخت مستمری ماهانه افزایش خدمات است.
فتاح خاطرنشان کرد: رکود، تورم، بیکاری، موضوع قاچاق کالا، واردات بی‌رویه کاهش رشد درآمد سرانه ملی در شدت فقر اضافه کرده که همه دولت‌ها و مجالس و همه مسئولین سهیم بوده‌‌اند.
رسیدن به محرومین
 مسئله حاشیه‌ای نیست
وی افزود: رسیدن به محرومین مسئله حاشیه‌ای نیست بلکه متن انقلاب و است و امنیت اجتماعی ما که برای جامعه بسیار مهم و حساس است امروزه به این امر بستگی دارد.
رئیس کمیته امداد ابراز داشت: ما طی 5 سال گذشته مجموعا 6 هزار میلیارد تومان برای اشتغال افراد تحت پوشش این کمیته پرداخت کردیم، این به نسبت عدد خوبی است. در مجموع بالای 600 هزار نفر این وام را دریافت کردند. البته ما ادعا نمی‌کنیم همه آنها منتهی به شغل باثبات شده‌اند ولی حداقل بالای 80 درصد به استقلال اقتصادی منتهی می‌شود.
فتاح در ادامه تصریح کرد: سال گذشته 150 هزار نفر خانواده وارد این کمیته شدند در پایان سال گذشته 190 هزار خارج شدند یعنی سال گذشته خروجی ما بیشتر از ورودی بوده و امسال نیز در نظر داریم با همین روش حداقل 5 درصد از افراد تحت پوشش با روش‌ خودکفایی از کمیته امداد خارج شوند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در پاسخ به سوال لاریجانی گفت: سال گذشته در قانون بودجه تبصره آمده بود که دو هزار میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه داده شود. با هماهنگی هزار و 200 بانک‌، سهم کمیته امداد پرداخت شده اما امسال به جای اینکه این موضوع رشد کند این مقدار به هزار رسیده است. ما انتظار داریم اشتغال را در این شرایط رکود، تورم و وضعیت اقتصادی بیشتر کنیم لذا خواهشمندم این نکته‌ که نقص قانونی دارد،‌ اصلاح شود.
چرا همه به مقدار مساوی
 یارانه دریافت می‌کنند؟
وی همچنین در رابطه با قانون هدفمندی یارانه‌ها،‌ عنوان کرد: واقعا من نمی‌دانم این موضوع چقدر به عدالت نزدیک‌تر است. چرا 70 میلیون نفر یارانه می‌گیرند، چرا همه به مقدار مساوی یارانه دریافت می‌کنند؟ چرا‌ آنهایی که درآمد حداقلی دارند برابر با دیگران باید یارانه بگیرند. اگر قانون خوبی (که بخشی از آزادسازی یارانه دهک‌های بالا برای اشتغال دهک‌های پایین متوجه شود) در سال گذشته داشتیم امسال نیز اجرا شود مثمرثمر خواهد بود.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در پایان تاکید کرد: در رابطه با وظایف بهزیستی و امداد باید گفت این موضوع حتما قانون می‌خواهد. از ما می‌پرسند شما در خیریه‌ها آیا نظارت دارید. البته در ایجاد آنها که کاره‌ای نیستیم چرا که وزارت کشور و بهزیستی مجوز می‌دهند. ما چطور این چند هزار خیریه‌ را بتوانیم مدیریت کنیم؟ اینجا نقص قانونی وجود دارد. لازم است در این میان با وضع قانون در مجلس خیریه‌ها ساماندهی پیدا کنند.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست علنی پارلمان پس از ارائه گزارش پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) طی اظهاراتی گفت: تلاش‌ها باید به سمت اشتغال باشد.
وی ادامه داد: در مورد مسئله‌ای که آقای فتاح گفتند که بانک‌ها باید همکاری کنند از کمیسیون اجتماعی می‌خواهیم موضوع را پیگیری کند.
دولت می‌تواند وام‌های محرومان را
 استمهال کند
به گزارش فارس، محمداسماعیل سعیدی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی پس از ارائه گزارش پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی به نمایندگان با توصیه به کمیته امداد جهت بهره‌گیری از تجربیات موسساتی که در ارائه خدمات اجتماعی به ویژه به محرومین در شهرها موفق بوده‌اند بر ضرورت افزایش حمایت دولت از کمیته امداد تأکید کرد و اظهار داشت: در شرایطی که با رکود، بیکاری، خشکسالی و بی‌توجهی به معیشت روستاییان مواجهیم دولت و مجلس باید به کمیته امداد کمک کنند.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی یکی از وظایف حکومت را طبق قانون اساسی فقرزدایی برشمرد و گفت: دولت می‌تواند وام‌های محرومان را استمهال کند.
علی بختیار نماینده مردم خوانسار و گلپایگان در مجلس شورای اسلامی پس  از ارائه گزارش پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) به نمایندگان با تشکر از وی جهت تعطیل کردن ساختمان این کمیته در منطقه سوهانک که در شمال شهر تهران قرار داشت، گفت: مشکل مهم در خدمت‌رسانی به محرومان تعدد نهادها و موازی‌کاری‌هاست.
تذکرات
حجت‌ا‌لاسلام سید ناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی در صحن علنی مجلس یک علت پرداخت‌های نجومی به برخی مدیران دولتی را مربوط به مجلس عنوان کرد و گفت: یک سال و نیم پیش سوالی از وزیر اقتصاد داشتم که درباره همین وام‌های کلان با بهره صفر درصد به مدیران دولتی بود.
وی افزود: تعدادی از مدیران دولتی از این قبیل وام‌ها دریافت کردند ما از وزیر اقتصاد سوال کردیم و در کمیسیون اقتصادی نیز مطرح شد اما به صحن علنی که رسید گفتند اگر این مطلب پخش شود ممکن است مشکلاتی برای نظام به وجود آورد.
موسوی لارگانی خاطرنشان کرد: الان تعدادی از نمایندگان از وزرا سوالاتی دارند اجازه دهید این سوالات در کمیسیو‌ن‌ها مطرح شود.
کدام یک را باور کنیم؟
محمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس در تذکری شفاهی با اشاره به سخنان عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای مبنی بر فروخته شدن آب سنگین ایران به آمریکا و گرفتن پول آن اظهار داشت: این در حالی است که آقای صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی می‌گویند چون آن دو میلیارد را آمریکایی‌ها بلوکه کردند اصلا معامله‌ای صورت نگرفت؛ حال آیا آقای صالحی درست می‌گوید یا آقای عراقچی؟
وی تاکید کرد: فکر می‌‌کنم بحث حقوق‌های نجومی مسائلی از قبیل فروش آب سنگین ایران به آمریکا و موضوع IPC و قراردادهای نفتی را تحت‌الشعاع قرار داده است.
حقوق‌بگیران نجومی باید عزل و محاکمه شوند
حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی پارلمان با استناد به اصل 55 قانون اساسی اعلام کرد که دیوان محاسبات تاکنون گزارشی پیرامون حقوق‌های نجومی به نمایندگان نداده است.
وی اضافه کرد: آقای لاریجانی! شاید شما در جریان جزئیات گزارش دیوان باشید اما عموم نمایندگان در جریان اقدامات دیوان محاسبات نیستند.
نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی به استعفای برخی از مدیران دریافت‌کننده حقوق‌های نجومی اشاره کرد و گفت: اکنون برخی استعفا می‌دهند در حالی که باید این افراد عزل و محاکمه شوند.
سلیمی با بیان اینکه دریافت‌کنندگان حقوق‌های نجومی باید مورد بازخواست قرار گیرند، تصریح کرد: این افراد همان‌طوری که مقام معظم رهبری نیز فرمودند باید هرچه سریع‌تر عزل شوند.
انتخاب اعضای ناظر مجلس
 در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی پارلمان، اعضای ناظر در شورای پول و اعتبار را انتخاب کردند.
براین اساس، محمدرضا تابش و الیاس حضرتی به ترتیب با 136 و 126 رای به عضویت شورای پول و اعتبار درآمدند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی بهمن طاهرخانی و احمد انارکی را جهت عضویت در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز انتخاب کردند.
گفتنی است طبق برنامه، قرار بود 3 عضو حقوقدان شورای نگهبان در جلسه علنی  روز گذشته پارلمان انتخاب شوند که انتخاب حقوقدانان شورای نگهبان به جلسه امروز پارلمان موکول شد.