یک مسئول:
ورود کالاهای سلامت محور همراه مسافر به مناطق آزاد کشور ممنوع شد
طبق تفاهمن امه سازمان غذا و دارو و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ورود مواد غذایی، دارویی و بهداشتی همراه مسافر به این مناطق ممنوع و باید طی رویه گمرکی به کشور وارد شود.
محمد فلاح مدیر سلامت دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد کشور در گفتوگو با خبرگزاری فارس در مورد ممنوعیت واردات کالای سلامت محور همراه مسافر از طریق مناطق آزاد اظهار داشت: کالاهای سلامت محور شامل تمام کالاهای آشامیدنی، غذایی، بهداشتی- آرایشی، دارو و تجهیزات پزشکی است و در راستای حفظ ضریب امنیت کالاهای سلامت محور در مناطق آزاد قرار شد تا اقداماتی در اینباره انجام شود.
وی به امضای تفاهمنامهای بین سازمان غذا و دارو و دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد کشور اشاره کرد و افزود: توانستیم برای مناطق آزاد کشور شرایطی ایجاد کنیم که هر منطقه با توجه به امکان تأمین شرایط مورد نظر بتواند تفویض اختیار داشته باشد و به عنوان نماینده غذا و دارو در مناطق خودشان به طور مستقل سیاستهای مورد نظر سازمان غذا و دارو را در محدوده هر منطقه به انجام برسانند و الگوی 1404 امنیت جامع علامت کالاهای سلامت را در مناطق طراحی و اجرا کنیم.
به گفته این مسئول در دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد یکی از نقاطی که مناطق آزاد به لحاظ موقعیت جغرافیایی مرزی زیر فشار بودند، این بود که قسمتی از بار مسئولیت ورود کالاهای تقلبی سلامت محور بر دوش مناطق آزاد عنوان میشد.
فلاح تصریح کرد: بر همین اساس و با توجه به سیاست دبیرخانه شورایعالی قرار شد ورود کالاهای سلامت محور که به صورت غیررسمی از مرزهای مناطق آزاد وارد مناطق میشوند به صورت کاملاً منطقی هدایت و کنترل شود.
وی با اشاره به راههای ورود کالاهای سلامت محور به مناطق آزاد کشور خاطرنشان کرد: یکی از راههای ورود به صورت تجاری است که قانون گمرک و بازرگانی در مناطق آزاد و سرزمین اصلی یکسان است و فرد باید قبل از ورود کالا به منطقه اقدامات اولیه را در جهت ثبت کالا، استاندارد کالا و اجازه ورود کالا به داخل منطقه و سرزمین اصلی را انجام دهد.
فلاح روش دیگر ورود کالا را از طریق خود سازمان مناطق آزاد و برای مصرف عنوان کرد و افزود: در نهایت روش سوم به صورت غیرتجاری تحت عناوین ملوانی یا ته لنجی و یا کولهبری و غیره در کل مناطق مرزی سرزمین اصلی و نه تنها در مناطق آزاد شناخته شده، اینگونه کالاها چون در حجم کمتری و توسط افراد محلی و نوعا برای مصارف شخصی و خانوادگی وارد میشود بنابراین تحت پروسه کالاهای تجاری قرار نمیگیرند.