معاون وزیر بهداشت:
بیش از 10 میلیون حاشیهنشین دسترسی به امکانات بهداشتی ندارند
معاون امور بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بیش از 10 میلیون و 200 هزار نفر از ساکنان شهرها که اغلب حاشیه نشین هستند امکان دسترسی به امکانات بهداشتی و درمانی را ندارند.
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، «علی اکبر سیاری» صبح دیروز در جمع خبرنگاران در اردبیل اظهار کرد: سیستم بهداشتی ما از سال 63 در قالب طرح توسعه شبکههای بهداشتی و درمانی فعالیتهای خوبی را در راهاندازی مرکز انجام داده به طوریکه در دو ردیف اعتباری مشخص برای توسعه و استانداردسازی این مراکز منابع اعتباری تخصیص مییافت.
وی افزود: در دهه 80 این دو ردیف اعتباری از وزارت بهداشت و درمان منفک شد و در اختیار استانها قرار گرفت اما به تدریج تخصیص این اعتبارات رو به ضعف گذاشت به حدی که برخی از استانها هیچ اعتباری را در بهبود، استانداردسازی، توسعه و تجهیز مراکز و خانههای بهداشتی شهری و روستایی دریافت نکردند.
معاون امور بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: این کار سبب شد تا به تدریج مراکز بهداشتی ما فرسوده و فاقد استانداردهای لازم باشد در چنین شرایطی ما به بهبود و استانداردسازی فضای فیزیکی و حتی تامین این فضاها در شهرها و روستاها نیاز داشتیم که عمده این نیازها در مناطق شهری و حاشیهها احساس شد لذا قرار است درچارچوب طرح تحول سلامت این عقبماندگیها و کسریها جبران شود.
همچنین سیاری درمراسم افتتاح جامع خیرین سلامت درشهرک سینای اردبیل گفت: تا پایان امسال تلاش میکنیم ایرانیها صاحب پرونده سلامت الکترونیکی شوند.
وی افزود: پرونده سلامت الکترونیکی که در بسیاری از استانها تا مهرماه تشکیل میشود، سعی جدی بر این است تا دیگر از تشکیل پروندههای کاغذی جلوگیری شده و خدمات حوزه بهداشت و درمان به صورت الکترونیکی مورد توجه قرار گیرد.
سیاری با بیان اینکه وزارت بهداشت برای همه گروههای سنی از نوزاد یک روزه گرفته تا پیرمرد 90 ساله برنامه بهداشتی و درمانی در نظر گرفته است اظهارداشت: تلاش میکنیم تا با بهبود کیفی ارائه خدمات 90 درصد مردم را نسبت به بهرهگیری از این ظرفیت عظیم در راستای تشکیل پروندههای سلامت به دریافت خدمات کیفیتر سوق دهیم.
وی به مرگ زودرس به دلیل بیماریهای غیرواگیر اشاره کرد و افزود: 90 درصد علت مرگ و میرها ناشی از بیماریهای غیرواگیر و تصادفات جادهای است، به طوری که سرطان، سکتههای قلبی، دیابت، آسم و بیماری مزمن تنفسی از جمله علل و عوامل مرگ و میرها در ایران است که به راحتی میتوان از آنها پیشگیری کرد.
معاون امور بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: هر فردی که به دنیا میآید در حالت عادی 85 سال میتواند عمر کند، اما مرگ زودرس سبب میشود تا عمرها کوتاه شود.