وزیر نیرو:
امسال جیرهبندی آب و قطع برق نخواهیم داشت
وزیر نیرو با بیان اینکه امسال جیرهبندی آب نخواهیم داشت، گفت: با تدابیر اندیشیده شده در فصل تابستان خاموشی و قطع برق نیز نخواهیم داشت.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خانه ملت، حمید چیتچیان با اشاره به بارشهای فراوان در ماههای اخیر و همچنین همکاری مردم در مصرف بهینه آب، گفت: در سال جاری جیرهبندی آب نخواهیم داشت.
وزیر نیرو با بیان اینکه مردم نباید نگران قطعی آب باشند، تصریح کرد: ادامه مصرف بهینه آب از سوی مردم وزارت نیرو را در خدمترسانی به کشور کمک میکند.
وی با اشاره به قرار گرفتن در فصل گرم سال، گفت: با وجود افزایش میزان استفاده از وسایل سرمایشی در این فصل و استفاده بیشتر از برق خاموشی در فصل تابستان نخواهیم داشت.
چیت چیان با بیان اینکه بیش از 90 درصد از مایحتاج لازم صنعت برق در داخل کشور به دست تولیدکنندگان و متخصصان داخلی تامین شده، گفت: صنعت برق ما اکنون به طور کامل در راستای نیل به اهداف اقتصاد مقاومتی حرکت میکند.
در همین حال مدیرعامل توانیر از رشد بیش از 50 درصدی نرخ تشویق کاهش مصرف برق صنایع در پیک تابستان امسال خبر داد و گفت: صنایعی که در زمان اوج مصرف، اقدام به صرفجویی کنند هر کیلو وات برقشان را 150 تومان میخریم.
تامین برق خانهها معادل 20 میلیون بشکه نفت خام
آرش کردی در گفتوگو با خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه امسال بستههای تشویقی مناسبی برای ابلاغ به صنایع و کشاورزان برای کاهش پیک مصرف در تابستان تدوین شده است، گفت: بهبود بستههای تشویقی توانیر برای کشاورزان و صنایع در زمان پیک مصرف از مشوقهای سال جاری است که توسط وزارت نیرو تدوین و ابلاغ شده است، به طوری که نرخ ما برای صنایعی که از دیزلهای خود برای تامین برق استفاده میکردند، سال گذشته برای هر کیلو وات ساعت 95 تومان بود که امسال این مبلغ به 150 تومان افزایش یافته است.
وی ادامه داد: به غیر از اینکه برق صنایع را کیلوواتی 150 تومان در زمان پیک مصرف خریداری خواهیم کرد، تامین سوخت 4 دهم لیتر در متر مکعب نیز بر عهده توانیر خواهد بود که این مسئله نشان از رشد 50 درصدی ضریب تشویقی ما نسبت به سال گذشته است.
کردی با تاکید بر اینکه امسال پتانسیل رشد 700 تا 800 مگاواتی در کشور وجود دارد و شاید مهمترین مصداق اقتصاد مقاومتی، مدیریت مصرف باشد، خاطرنشان کرد: در بهبود بستههای تشویقی توانیر برای کشاورزان نیز باید اذعان شود که سال گذشته ابلاغیهای داشتیم که اگر کشاورزان در چهار ساعت پیک مصرف از بهرهبرداری چاه کشاورزی اجتناب کنند میتوانند بقیه ساعتهای روز را از برق رایگان استفاده کنند، این قرار برای مدت محدودی پابرجاست و در موضوع ذخیره عملیاتی نیز حضور داوطلبانه بخش صنعت در مدیریت مصرف بسیار حائز اهمیت است.
طبق آمارهای موجود از مجموع برق تولید شده در کشور تا 33/7 درصد در بخش خانگی، 31/5 درصد در بخش صنعت، 9/4 عمومی، 16/1 درصد در بخش کشاورزی، 2/1 درصد بخش روشنایی معابر و 7/3 درصد در بخش تجاری استفاده میشود که میتوان با بازنگری قوانین، فرهنگسازی، اصلاح قیمت، استفاده از تجهیزات کممصرف وضعیت موجود را در راستای بهینه سازی مصرف انرژی تغییر داد. پیرو این گزارش، به گفته کارشناسان سابا بخش خانگی 777 میلیارد و 926 میلیون کیلووات ساعت از مصرف را به خود اختصاص داده است روشنایی خانهها نیز سالانه 10 میلیارد کیلو وات ساعت برق را به خود اختصاص داده که تولید این مقدار برق معادل 20 میلیون بشکه نفت خام است.