کره شمالی آزمایش موشکهای خود را تأیید کرد
همزمان با تأیید پرتاب موشکهای برد کوتاه کره شمالی، واکنشها به این اقدام پیونگیانگ در حال افزایش است.
به گزارش خبرگزاریها، کره شمالی همزمان با رزمایش دریایی مشترک آمریکا و کره جنوبی اقدام به پرتاب موشکهای برد کوتاه کرد. برد این موشکها بین 55 تا 500 کیلومتر است. یک سخنگوی ارتش خلق کره شمالی طی بیانیهای که در خبرگزاری رسمی این کشور منتشر شد با تأیید پرتاب این موشکها اعلام کرد این آزمایشها هیچ مقرراتی را نقض نکرده و فقط به عنوان بخشی از تمرینهای نظامی عادی کشور صورت گرفته است.
این سخنگو با رد انتقادهای آمریکا و کره جنوبی افزود: این آزمایشها هیچ خللی به صلح یا ثبات منطقهای وارد نکرده است اما آمریکا و پیروان آن با خصومتهایی که نسبت به کشور ما دارند، از آغاز این تمرینها تاکنون شروع به انتقاد کردهاند.این سخنگوی ارتش کره شمالی تحریکات واقعی در منطقه را از سوی کشورهایی دانست که رزمایش تهاجمآمیز برگزار میکنند.
وزارت دفاع کره جنوبی طی روزهای اخیر از پرتاب 13 موشک برد کوتاه همزمان با رزمایش دریایی سئول- واشنگتن خبر داده بود.
در همین حال منابع نظامی خبر میدهند که کره شمالی 100 موشک با برد 170 کیلومتر دارد که قادر است خاک ژاپن را تهدید کند. این موشکها بر روی 30 سکوی متحرک آماده پرتاب است و به سوی ژاپن و کره جنوبی هدفگیری شدهاند. موشکهای برد کوتاه کره شمالی ظرف چهار دقیقه به حداکثر سرعت میرسد و 15 دقیقه بعد شلیک موشکهای دیگری مهیا میشود.
این شلیکها واکنشهای فزایندهای را برانگیخته است. وزارت دفاع آمریکا گفته است کره شمالی تهدیدی فزاینده برای آمریکا محسوب میشود و علت آن پیگیری مداوم و مستمر پیونگیانگ در آزمایش تسلیحات اتمی و پرتاب موشکهای دوربرد است.وزارت دفاع آمریکا چاره مقابله با کره شمالی را حضور گسترده ارتش ایالات متحده در منطقه شرق آسیا اعلام کرده و خواهان سرمایهگذاری بیشتر بر دفاع موشکی در این منطقه برای آمریکا شده است.
وزارت دفاع آمریکا همکاری نزدیکتر با ارتش کره جنوبی را برای بازدارندگی در برابر کره شمالی خواستار شده و بر افزایش همکاریها با نیروهای استرالیا و آموزش نظامیان کشورهای جنوب شرق آسیا تأکید کرده است.
همزمان با واکنش آمریکا، ژاپن هم طی بیانیهای شلیک موشکهای کره شمالی بدون اعلام قبلی به کشورهای همسایه را اقدامی خطرناک و غیرقابل قبول توصیف کرد.
تنش چین و کره شمالی با ژاپن و کره جنوبی با تنش پکن- واشنگتن در شرق آسیا گره خورده است. این تنشها در چارچوب برنامه اوباما برای کنترل آبهای غربی قاره آمریکا که به سواحل کشورهای شرق آسیا منتهی میشود به وجود آمده است.