kayhan.ir

کد خبر: ۷۴۱۲۷
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۷

اخبار ویژه


چند ستایش دیگر باید قربانی شوند تا دولت و وزارت ارتباطات به خود بیایند؟
مسئولین وزارت ارتباطات و مقامات ارشد نهاد ریاست‌جمهوری خوب می‌دانند که سهم آنها از سخنرانی‌های پرشور و هیجانی تبلیغاتی درباره لزوم اینترنت آزاد و بدون هرگونه کنترل محتوا و ابزار، تنها شعارهای سیاسی و خوشی‌های زودگذر جناحی است اما فرجام این سخنرانی‌ها به ریخته شدن خون یک دختر خردسال در یکی از نقاط محروم پایتخت می‌انجامد.
رجانیوز در گزارشی نوشت: «قتل ستایش، هشدار درباره استفاده نوجوانان از شبکه‌های اجتماعی بود.»  این جمله،  برگرفته از گزارش پرحاشیه رجانیوز درباره ریشه‌یابی  علت قتل تراژیک «ستایش قریشی» نیست؛  بلکه از زبان دادستان تهران بیان شده است؛ جمله‌ای که البته نشان می‌دهد هشدار تحلیلی رجا تا چه اندازه منطبق بر واقعیت و داده‌های آماری مبتنی بر جامعه‌شناسی بوده است.
عباس جعفری‌دولت‌آبادی درباره جنایت ورامین گفته است: «پرونده قتل رخ داده در ورامین این پیام را دارد که خانواده‌ها باید نظارت بیشتری بر فعالیت نوجوانان در شبکه‌های اجتماعی و همچنین زمانی که آنها در خانه تنها هستند، داشته باشند.»
مسئولین وزارت ارتباطات و مقامات ارشد نهاد ریاست‌جمهوری خوب می‌دانند که سهم آنها از سخنرانی‌های پرشور و هیجانی تبلیغاتی درباره لزوم اینترنت آزاد و بدون هرگونه کنترل محتوا و ابزار، تنها شعارهای سیاسی و خوشی‌های زودگذر جناحی است اما فرجام این سخنرانی‌ها به ریخته شدن خون یک دختر خردسال در یکی از نقاط محروم پایتخت می‌انجامد.
قطعا اعطای مجوز رسمی از سوی دولت یازدهم به یک «کلاب» برای سرو مشروبات الکلی  و برقراری روابط آزاد جنسی در شهری مانند تهران، بسیار کم‌خطرتر و کم‌هزینه‌تر از رها کردن اینترنت به حال خود است؛ چرا که محدودیت مکانی و زمانی چنین مغازه‌ای به همراه حساسیت ویژه والدین - فارغ از مذهبی یا غیرمذهبی بودن آنها - بر روی تربیت فرزندان خود وجلوگیری از درگیر شدن آنها با چنین فضایی، اجازه استفاده نوجوانان کم سن و سال از آن را نمی‌دهد اما فضای مجازی (حتی در حد یک کانال تلگرام یا یک حساب اینستاگرام)، دقیقا نعل به نعل چنین محیطی را در تلفن همراه نوجوانان فراهم می‌کند؛ چه بسا بسیار آلوده و فاسدتر از آنچه در قانون کشورهای غربی مورد تایید قرار گرفته است.
پیش از این هم نوشته بودیم دسترسی آزاد کودکان و نوجوانان به ماهواره و محتوای اینترنتی فاسد، اعم از سایت‌های پورن، شبکه‌های اجتماعی، دنیای بی‌پایان یوتیوب و... یکی از عوامل اصلی بروز جرم و جنایت این چنینی در سنین پایین - حتی پیش از سن قانونی- است. بررسی اجمالی حساب اینستاگرام شخصیت اول تراژدی ستایش نشان می‌دهد دو محور سکس (شهوت)  و خون (خشونت) زیربنای اغلب تصاویری است که در این حساب وجود دارد؛ دو محوری که در فاجعه غم‌انگیز ستایش بسیار پررنگ بودند و البته برای نوجوان 17 ساله انباشت چنین حجم از خشونت و شهوت بسیار حیرت‌آور است، مگر آن که با محتوای فاسد «اینترنت آزاد» و «ماهواره» تغذیه شود.
با نگاهی بر حساب‌هایی که وی دنبال می‌کند (فالوئینگ) مشخص می‌شود سرمنشاء این شهوت و خشونت چگونه از مسیر اینترنت آزاد به دست هر نوجوانی می‌رسد. بخش قابل توجهی از 1100 حساب اینستاگرامی که از سوی قاتل ستایش دنبال می‌شد، مربوط است به مدل‌ها و مانکن‌های اروپایی و آمریکایی، بازیگران و خواننده‌های خارجی و برخی بدکاره‌ها که در شبکه‌های مجازی صفحات رسمی دارند و تصاویر برهنه و محرک خود را به رخ کاربران دیگر می‌کشند. ماحصل امر آن است که نوجوانی که هنوز به سن قانونی و بلکه به سن بلوغ نرسیده، با دسترسی کامل به آرشیو غنی‌ای از تصاویر مفسده‌آور، به مسیر گناه‌های فردی و جرم‌های اجتماعی کشیده خواهد شد.
رهبر انقلاب در دیدار اخیر با معلمان و فرهنگیان وزارت ارتباطات را یکی از دستگاه‌های مسئول در زمینه تربیت نسل آینده برشمردند و با اشاره به گستردگی فضای مجازی و سرعت روزافزون تحولات در این عرصه و ارتباط مستمر جوانان با فضای مجازی خاطر نشان کردند: «کسی مخالف استفاده از فضای مجازی نیست بلکه موضوع اصلی این است که در چنین عرصه‌ای که لغزشگاه است باید زمینه استفاده صحیح فراهم شود نه آنکه فضای مجازی به صورت رها و غیرقابل کنترل باشد. کسی به دنبال بستن فضای مجازی نیست؛ زیرا این کار عاقلانه نیست اما چرا هنگامی که کشورهای دیگر برای حفاظت از فرهنگ خود، در استفاده از فضای مجازی چارچوب‌هایی قرار می‌دهند، ما فضای مجازی را رها کرده‌ایم؟
رجانیوز نوشت: وزارت ارتباطات و شخص آقای روحانی باید تکلیف خود را با این مسئله روشن کنند؛ آیا می‌خواهند روز به روز بر حوادثی نظیر جنایت تلخ ورامین در کشور افزوده شود یا بالاخره به این نتیجه رسیده‌اند که برای مهار سیل تخریب‌گر محتوای غیراخلاقی و ضددینی در اینترنت باید فکری کرد.

اصولگرایان به عنوان اکثریت مجلس به عارف رأی نمی‌دهند
عضو کمیسیون امنیت ملی گفت اصولگرایان پیروز قاطع انتخابات مجلس دهم هستند و فراکسیون انقلاب اسلامی و کارآمدی را تشکیل می‌دهند.
سیدحسین نقوی‌حسینی نماینده اصولگرای مجلس گفت: اصولگرایان پیروز قاطع انتخابات مجلس دهم هستند. در دولت روحانی بیش از 50 درصد از کرسی‌های مجلس را اصولگرایان به دست آوردند، یعنی پیروزی قاطع آنها در انتخابات مجلس دهم.
نماینده منتخب مردم ورامین در مجلس دهم در گفت‌وگو با عصر ایران خاطر نشان کرد: در دولت اصلاحات، مجلس ششم سرکارآمد و حتی 50 نفر اصولگرا هم به مجلس راه نیافت. در دوره احمدی‌نژاد هم 10 نفر اصلاح‌طلب نیز نتوانستند به مجلس راه یابند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود:  اینکه 30 نفر نماینده تهران اصلاح‌طلب باشند و بگوییم اصولگرایان در انتخابات شکست خورده‌اند حرف درستی نیست زیرا آنها نماینده کل کشور نیستند و ما باید سر جمع نمایندگان را نگاه کنیم.
نقوی حسینی در مورد شائبه حمایت برخی از اصولگرایان مخالف لاریجانی از ریاست عارف  در مجلس دهم  نیز گفت: ما به هیچ عنوان با ریاست عارف موافقت نمی‌کنیم. در حال حاضر هم ما فقط به فراکسیون فکر می‌کنیم و به ریاست فکر نمی‌کنیم.
نماینده مردم ورامین در مجلس ادامه داد: غیر از لیست امید همه نمایندگان در مجلس دهم یک فراکسیون را تشکیل می‌دهند و بنا داریم نام این فراکسیون را انقلاب اسلامی و کارآمدی و یا انقلاب اسلامی بگذاریم.
وی در مورد اینکه آیا لاریجانی نیز عضو این فراکسیون می‌شود گفت: همه می‌توانند عضو این فراکسیون شوند و هر کسی عضو این فراکسیون باشد مورد حمایت ما برای ریاست قرار می‌گیرد.
نقوی با بیان اینکه مجلس دهم مجلس سه فراکسیونی نیست گفت: ما فراکسیونی غیر از فراکسیون امید را تشکیل می‌دهیم و این فراکسیون برای رئیس، هیئت رئیسه و سایرین تصمیم می‌گیرد.

برجام مقدس است هر کس تشکیک کرد با صهیونیست‌هاست!
سخنگوی دولت تشکیک کنندگان در برجام را در خط آمریکا و اسرائیل توصیف کرد.
محمد باقر نوبخت در نشست هفتگی با خبرنگاران گفت: دولت توانست با مذاکرات سخت و حساس تحریم‌ها را از اقتصاد ایران حذف کند، اما برخی می‌گویند «کو محصول برجام؟» با همین صراحت عده‌ای مطالبه یا نفی می‌کنند. بگذریم که عده‌ای از ابتدا با مذاکرات و اجرای برجام مخالف بودند و با بدبینی می‌گفتند امکان دستیابی به توافق ممکن نیست، اما این دولت توانست. آنها پس از حصول توافق مورد به مورد در برجام تشکیک کردند.
نوبخت گفت: قصد تخریب و توهین به کسانی که در برجام ایجاد تشکیک می‌کنند را ندارم، اما این افراد در همان صفی قرار گرفتند که تندروهای آمریکا و اسرائیل ایستاده‌اند و با همان نگاه به برجام نگاه می‌کنند.
این اظهارات عجیب و از سر سهل‌اندیشی در حالی است که پیش از این رئیس بانک مرکزی تصریح کرد دستاورد ایران از اجرای تعهدات برجام تقریباً هیچ بوده است. قبل از وی علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی چندین بار از دبه‌کردن آمریکا در اجرای برجام و لغو نشدن تحریم‌ها گلایه کرده که با حمله تند رئیس‌جمهور مواجه شد. پس از وی نیز ظریف از سنگ‌اندازی آمریکایی‌ها نکوهش کرده و گفت: 30 ماه مذاکره نکردیم که بایک سند توخالی مواجه باشیم.
این قبیل اظهارات که از وزیر صنعت و برخی معاونین وزارت خارجه نیز شنیده شده رو به تزاید است و لابد با استدلال آسان آقای نوبخت باید همه این مقامات را همسو با اسرائیل توصیف کرد.

طلبکاری اصلاح‌طلبان ورشکسته از لاریجانی پس از روحانی!
عضو حزب منحله اعتماد ملی با تقسیم هیئت رئیسه میان اصلاح‌طلبان مدعی شد عارف پیش از این ایثار کرده و حالا باید لاریجانی ایثار کند و ریاست را به عارف بسپارد. مطابق این خیال‌پروری رسول منتجب‌نیا عارف، الیاس حضرتی و علی مطهری باید رئیس و نایبان رئیس مجلس شوند و علی لاریجانی تبدیل به یک نماینده از 290 نماینده مجلس شود.
در اقدامی که می‌توان نام نان به هم قرض دادن روی آن گذاشت، الیاس حضرتی تریبون روزنامه اعتماد را به منتجب‌نیا سپرد تا منتجب‌نیا نیز حضرتی را به عنوان نامزد نایب رئیسی مجلس سر زبان‌ها بسپارد. حضرتی از اعضای فراکسیون افراطیون در مجلس ششم بود که با بذل و بخشش‌های ویژه شهرام جزایری مفسد اقتصادی بزرگ دوره اصلاحات نامش سر زبان‌ها افتاد.
منتجب‌نیا در مصاحبه با اعتماد با ادعای اینکه لاریجانی به خاطر حمایت اصلاح‌طلبان رای آورد می‌گوید: ایثار آقای عارف در انتخابات سال 92 موجب شد روحانی رای بیاورد... مردم انتظار دارند رئیس مجلس که تابلوی مجلس است از اصلاح‌طلبان باشد و حالا نوبت لاریجانی است که ایثار کند. قرار نیست همه ایثارها را یک نفر (عارف) انجام بدهد. ما باید پاسخ ایثار ایشان را امسال بدهیم و لاریجانی باید به نفع عارف کنار برود و کاندیدا نشود تا عارف رئیس مجلس شود.
منتجب‌نیا همچنین گفته که حضرتی و مطهری بهترین گزینه‌ها برای نایب رئیسی مجلس هستند.
یادآور می‌شود اولا افراطیون به تصریح خود عارف در سال 92 از وی به عنوان نفوذی مراکز امنیتی و اصلاح‌طلب بدلی یاد می‌کردند. ثانیا فشار بر عارف برای انصراف وقتی صورت گرفت که 3 روز مانده بر اساس نظرسنجی اصلاح‌طلبان معلوم شد وی بیش از 8 درصد رای را ندارد. بنابراین در حقیقت اصلاح‌طلبان بدهکار روحانی هستند و فاکتور کردن انصراف اجباری عارف- در حالی که وی حاضر نشد از روحانی اعلام حمایت کند و با نارضایتی کنار رفت- حکایت نذر کردن روغن ریخته برای امامزاده است. سوم اینکه اگر فرض بگیریم روحانی برای ایثار کذایی بدهکار اصلاح‌طلبان است- که نیست- چرا لاریجانی باید این بدهی را جبران کند حال آن که بر سر هدایت مجلس به سمت رای دادن به برجام، با وجود مخالفت اکثریت مجلس، طبیعتا باید از روحانی و مدعیان اصلاح‌طلبی طلبکار باشد و نه بدهکار!
یادآور می‌شود اختلاف میان فراکسیون رهروان و لاریجانی با اصلاح‌طلبان جدی است به نحوی که محمدرضا تابش در مصاحبه با شرق گفت: امضای میثاق‌نامه از سوی نامزدهای مورد حمایت اصلاح‌طلبان در فهرست امید اجباری برای افراد به وجود نمی‌آورد.
خبرنگار می‌پرسد یعنی می‌توانیم از کسانی که در فهرست امید بوده‌اند این انتظار را داشته باشیم که لااقل در مجلس دهم فراکسیونی موازی با فراکسیون امید تاسیس نکنند؟ که تابش پاسخ می‌دهد نه این‌طور نیست؛ چون برخی‌ها در فهرست امید قرار گرفته بودند، اما میثاق‌نامه را امضا نکرده‌اند.
وی در پاسخ این سوال که آیا اعضای فراکسیون رهروان در این تقسیم‌بندی جزو اعتدالی‌های فراکسیون امید محسوب می‌شوند یا جزو اصولگرایان؟ می‌گوید: رهروان که در فراکسیون امید تعریف نشده است. من عرض کردم ما بنا بر همان استراتژی‌ای که داشتیم چند نفر از اعضای رهروان را در فهرست امید قرار دادیم. ولی آنها مختار هستند که برای خودشان فراکسیون داشته باشند، به ویژه آنها که میثاق‌نامه را امضا نکرده‌اند.
وی ادامه می‌دهد: قرار بر این بود که دو فراکسیون جدا، یکی به نام اصولگرایان و یکی به نام رهروان داشته باشند. اما آن طور که من خبر دارم الان به این نتیجه رسیده‌اند که یک فراکسیون واحد با نام فراکسیون انقلاب ایجاد کنند و همه در یک فراکسیون متشکل شوند و دوقطبی ایجاد کنند.