گزارش خبری کیهان
ادامه گمانهزنی درباره ریاست مجلس دهم
دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در تاریخ 7 خردادماه سالجاری فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. در هفتههای اخیر، گمانهزنیهای مختلفی در خصوص ریاست مجلس دهم از سوی نمایندگان صورت گرفت و همچنان ادامه دارد.
انتخابات دور دهم مجلس شورای اسلامی با تمام رقابتهای پرفراز و نشیبش سرانجام روز جمعه هفتم اسفند ماه برگزار شد اما سؤالی که تا 7 خرداد ماه یعنی شروع به کار مجلس دهم ادامه خواهد داشت این است که کدام یک از نمایندگان بر جایگاه ریاست خانه ملت تکیه خواهد زد؟
طبق آییننامه داخلی مجلس، انتخابات هیئت رئیسه در آغاز دوره مجلس برگزار و اعضای هیئت رئیسه برای یک سال انتخاب میشوند و بعد از گذشت یک سال نمایندگان مجددا اقدام به انتخاب رئیس و اعضای هیئت رئیسه به مدت یک سال آینده میکنند.
در هفتههای اخیر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی به گمانهزنی درباره ریاست مجلس دهم پرداختند.
شانس لاریجانی برای ریاست مجلس بیشتر است
«حسین نجابت» نماینده مردم تهران در مجلس در پاسخ به سؤالی درباره اینکه از بین گزینههای سرشناس چون علی لاریجانی و محمدرضا عارف چه کسی صندلی ریاست پارلمان دهم را از آن خود میکند؟ متذکر شد: از نظر بنده علی لاریجانی شانس بیشتری برای ریاست مجلس دارد و وی انتخاب خواهد شد البته پیش از آن باید منتظر ترکیب کامل مجلس بود زیرا یکسری از نمایندگان به مرحله دوم رفتند و هنوز تکلیف آنها مشخص نشده است و نمیشود اظهار نظر قطعی کرد. نجابت در پایان در پاسخ به سؤال دیگری درباره اینکه تاثیرگذارترین فراکسیون مجلس دهم با کدامیک از دو تفکر اصلاح طلب و اصولگرایی شکل میگیرد؟ گفت: به نظر من دو فراکسیون مهم و تأثیرگذار اصلاحطلب و اصولگرا در مجلس تشکیل خواهند شد و هر کدام تأثیرگذاریهای خود را خواهند داشت.
مجلس دهم سراپا در فرمان دولت یازدهم نخواهد بود
به گزارش باشگاه خبرنگاران، «محمدرضا تابش» نماینده مردم اردکان با اشاره به گزینههای ریاست مجلس دهم گفت: بدون شک انتخاب ریاست مجلس دهم بستگی به ترکیب نهایی پارلمان دارد.
وی افزود: با این حال ما در حال رایزنی در برخی موارد هستیم و نهایتا شخصیت مورد حمایت ما برای ریاست مجلس دهم آقای عارف است.
عضو اصلاحطلب مجلس نهم در ادامه با اشاره به تعامل مجلس دهم با دولت یازدهم در سال 95، متذکر شد: هم بخشی از نمایندگان مجلس در مسند کارهای اجرایی بودند و هم برخی از اعضای دولت آقای روحانی در مقطعی مسئولیتهای نمایندگی داشتهاند، بنابراین اگر دو طرف به مسئولیتهای خود توجه کنند به نظر میرسد همه چیز با هماهنگی پیش رود.
تابش ادامه داد: دولت نباید انتظار داشته باشد که مجلس دهم سراپا در فرمانش باشد، همینطور مجلس هم باید توجه کند که دولت سپر برخی اقدامات بوده و باید به تعبیر مقام معظم رهبری حرکتش ریلگذاری شود.
اصلاحطلبان مجلس دهم
قدرت فائقهای ندارند
«روحالله حسینیان» نماینده مردم تهران نیز در پاسخ به سؤالی درباره اینکه پیشبینی شما از ریاست مجلس دهم چیست و اینکه بین آقایان عارف و لاریجانی کدامیک رئیس مجلس خواهند بود، گفت: پیشبینی میکنم علی لاریجانی، رئیس و آقای عارف هم به عنوان نائب رئیس اول مجلس دهم انتخاب شوند.
وی در ادامه در پاسخ به سؤال دیگری درباره اینکه با چه دلایلی لاریجانی را رئیس مجلس دهم میداند؟ اظهار داشت: معتقدم لابی علیلاریجانی برای ریاست مجلس دهم، بیشتر و قویتر است.
نماینده مردم تهران تصریح کرد: در ضمن لاریجانی روحیه تعاملی بالاتری نسبت به عارف دارد و این بدین منظور است که آقای عارف نسبت به آقای لاریجانی کمتر اهل لابیگری است.
حسینیان ابراز عقیده کرد: معتقدم علیلاریجانی بالاخره با بده بستانهای سیاسی به ریاست مجلس دهم خواهد رسید و عارف هم نائب رئیس مجلس مذکور خواهد بود.
حسینیان در ادامه با بیان اینکه اصلاحطلبان مجلس دهم قدرت فائقهای ندارند، متذکر شد: مجلس دهم از توازن نیروها برخوردار است و البته اختلافات هم همچنان وجود دارد ولی اگر هر دو جناح بیایند بر سر اصولی از جمله اصل اسلام سیاسی و انقلاب و ارزشهای امام همچون استکبارستیزی و استقلال کشور اتفاق نظر داشته باشند، دیگر اختلافات بر سر سایر مسائل و سلایق قابل پذیرش است.