ظروف شيشهاي بهترين براي پخت غذا
به گفته يک متخصص تغذيه استفاده از ظروف مسي نه تنها مس بدن را تامين نميکند بلکه مسموميتزاست و ظروف شيشهاي و پيرکس بهترين ظروف محسوب ميشوند.
شيوا فرجي در گفتوگو با فارس در پاسخ به اين پرسش که آيا استفاده از ظروف مسي مس بدن را تامين ميکند؟
پاسخ داد: استفاده از ظروف مسي به هيچوجه توصيه نميشود چرا که نه تنها نياز بدن به مس را تامين نميکند بلکه از آنجايي که مس جزو مواد معدني است اضافه دريافت آن ميتواند سبب بروز مسموميت در بدن شود و افرادي که در منزل مدام از ظروف مسي استفاده ميکنند معمولا با علايمي مانند تهوع، استفراغ و اسهال مواجه ميشوند.
وي افزود: حتي سازمان غذا و داروي آمريکا (FDA) نسبت به مصرف ظروف مسي هشدار داده است چرا که ظروف مسي را قلعاندود ميکنند و براي اينکه قلع طي واکنش شيميايي به مس متصل ميشود کمي سرب هم به آن اضافه ميکنند.
اين متخصص تغذيه به اين نکته اشاره کرد که وقتي ظروف حرارت ميبينند و درعين حال غذاهايي که پايه اسيدي دارند هنگامي که در ظرف ريخته ميشوند (مثل گوجهفرنگي و آبليمو) ممکن است قلع و سرب در غذا آزاد شود.
بهترين ظروف براي پخت غذا
وي مناسبترين ظروف براي پخت غذا را شيشه و پيرکس عنوان کرد و افزود: ظروف لعابي هم به شرط آنکه لعاب آن آسيب نديده باشد جزو ظروف مناسب براي پخت و پز محسوب ميشود.
به گفته اين متخصص تغذيه ظروف استيل نيز براي پخت و پز مناسب است به شرط آنکه بعد از پخت چيزي را در آن نگهداري نکنيم و سريع ظرف را جابهجا کنيم تا واکنش شيميايي صورت نگيرد.
فرجي در پاسخ به اينکه ظروف تفلون و چدن که داراي لايه محافظ هستند چقدر براي پخت مناسبند، گفت: تا زماني که اين ظروف سالم باشند مشکلي نيست اما به محض آنکه کوچکترين آسيبديدگي براثر حرارت و ضربه به سطوح فلزي اين ظرفها وارد شود سطوح تفلوني اين ظروف وارد غذا ميشود که براي بدن مضر است.
کادميوم در ظروف نچسب
عضو انجمن علمي تغذيه تصريح کرد: کادميوم موجود در ظروف تفلون فلز سنگيني است که سرطانزاست و تاثير نامطلوبي در روند رشد جسمي کودکان ميگذارد و حتي تحقيقات نشان داده که ممکن است سبب کمخوني شود.
مشکلات ظروف آلومينيومي
وي در مورد استفاده ظروف آلومينيومي نيز گفت: مصرف اين نوع ظروف نيز توصيه نميشود چرا که براثر حرارت، آلومينيوم موجود وارد غذا شده و در طولاني مدت ممکن است مشکلات گوارشي روده و کوليت ايجاد کند.
پاسخ داد: استفاده از ظروف مسي به هيچوجه توصيه نميشود چرا که نه تنها نياز بدن به مس را تامين نميکند بلکه از آنجايي که مس جزو مواد معدني است اضافه دريافت آن ميتواند سبب بروز مسموميت در بدن شود و افرادي که در منزل مدام از ظروف مسي استفاده ميکنند معمولا با علايمي مانند تهوع، استفراغ و اسهال مواجه ميشوند.
وي افزود: حتي سازمان غذا و داروي آمريکا (FDA) نسبت به مصرف ظروف مسي هشدار داده است چرا که ظروف مسي را قلعاندود ميکنند و براي اينکه قلع طي واکنش شيميايي به مس متصل ميشود کمي سرب هم به آن اضافه ميکنند.
اين متخصص تغذيه به اين نکته اشاره کرد که وقتي ظروف حرارت ميبينند و درعين حال غذاهايي که پايه اسيدي دارند هنگامي که در ظرف ريخته ميشوند (مثل گوجهفرنگي و آبليمو) ممکن است قلع و سرب در غذا آزاد شود.
بهترين ظروف براي پخت غذا
وي مناسبترين ظروف براي پخت غذا را شيشه و پيرکس عنوان کرد و افزود: ظروف لعابي هم به شرط آنکه لعاب آن آسيب نديده باشد جزو ظروف مناسب براي پخت و پز محسوب ميشود.
به گفته اين متخصص تغذيه ظروف استيل نيز براي پخت و پز مناسب است به شرط آنکه بعد از پخت چيزي را در آن نگهداري نکنيم و سريع ظرف را جابهجا کنيم تا واکنش شيميايي صورت نگيرد.
فرجي در پاسخ به اينکه ظروف تفلون و چدن که داراي لايه محافظ هستند چقدر براي پخت مناسبند، گفت: تا زماني که اين ظروف سالم باشند مشکلي نيست اما به محض آنکه کوچکترين آسيبديدگي براثر حرارت و ضربه به سطوح فلزي اين ظرفها وارد شود سطوح تفلوني اين ظروف وارد غذا ميشود که براي بدن مضر است.
کادميوم در ظروف نچسب
عضو انجمن علمي تغذيه تصريح کرد: کادميوم موجود در ظروف تفلون فلز سنگيني است که سرطانزاست و تاثير نامطلوبي در روند رشد جسمي کودکان ميگذارد و حتي تحقيقات نشان داده که ممکن است سبب کمخوني شود.
مشکلات ظروف آلومينيومي
وي در مورد استفاده ظروف آلومينيومي نيز گفت: مصرف اين نوع ظروف نيز توصيه نميشود چرا که براثر حرارت، آلومينيوم موجود وارد غذا شده و در طولاني مدت ممکن است مشکلات گوارشي روده و کوليت ايجاد کند.