مدیرکل منابع طبیعی:
105 هزار هکتار از اراضی بیابانی قم کانون تولید ریزگرد است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: 176هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی این استان به بیابان تبدیل شده است.
سیدمحمدتقی سجادی افزود: بیش از 400 هزار هکتار از مساحت منابع طبیعی قم در آستانه بیابان شدن است.
وی با اشاره به چالشهایی که منابع طبیعی را تهدید میکند، گفت: بهرهبرداریهای معدنی و صنعتی بدون رعایت ضوابط زیست محیطی باعث شده عوارض این بیتوجهی دامنگیر منابع طبیعی شود.
سجادی، به اجرای طرح ترسیب کرن اشاره کرد و گفت: هدف از این طرح استفاده از همه روشهای محتمل برای انجام اقدامهایی در راستای کاهش گازکربنیک در فضا به عنوان عامل گرمکننده هوای کرهزمین است.
وی افزود: این طرح در هشت روستای مجاور قمرود انجام میشود.
وی ادامه داد: طرح ترسیب کرن تاکنون در 36 هکتار انجام شده و برای سال آینده نیز در 45 هکتار اجرا میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری قم با اشاره به انجام طرحهای آبخیزداری در عرصههای منابع طبیعی، گفت: سال گذشته تفاهمنامهای بین اداره کل منابع طبیعی و استانداری منعقد شد که بر اساس آن طی چهار سال، 200 میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی، استانی و ستاد بحران برای اجرای طرح های آبخیزداری اختصاص یابد.
وی افزود: با توجه به قرار گرفتن قم در پایین دست چند حوزه آبخیز، این استان به شدت در مقابل سیلاب آسیبپذیر است که همین مسئله ضرورت اجرای طرحهای آبخیزداری را دو چندان میکند.
سجادی با بیان اینکه شیوههای تصرف زمین در سالهای اخیر تغییر کرده است، افزود: در سالهای گذشته با ساخت ویلا اقدام به تصرف میکردند، ولی در حال حاضر با کاشت درخت و تبدیل منطقهای به باغ با درختهای فراوان به این کار مبادرت میکنند.
وی افزود: زمانی که منابع طبیعی قصد برگرداندن زمین تصرف شده و قطع درختان را دارد، با مطرح کردن مسائل شرعی در قطع درختان، علیه منابع طبیعی فضاسازی میکنند.