kayhan.ir

کد خبر: ۶۹۰۵۷
تاریخ انتشار : ۰۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۲
رئیس مجمع عالی واردات:

بانک‌ها بنگاه‌های اقتصادی بسیار خوبی برای افراد خاص هستند

رئیس مجمع عالی واردات با انتقاد از بالا بودن نرخ سود بانکی گفت: امروز باید بگوییم بانک‌ها بنگاه‌های اقتصادی بسیار خوبی برای افراد خاص هستند.




به گزارش فارس، علی‌رضا مناقبی با برشمردن فساد اداری به عنوان یکی از مشکلات پیش‌رو، اظهار داشت: این روزها فساد اداری خود عامل رکود شده است، تا حدی که افرادی که کار قانونمند انجام می‌دهند، به مخاطره می‌افتند و توقفی در کار افراد شناسنامه‌دار ایجاد شود، درحالی که فعالان اقتصادی رسمی با پرداخت مالیات بیمه بازوی فعال دولت و همه‌جا کمک حال نظام هستند.
رئیس مجمع عالی واردات به این نکته اشاره کرد که همه بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها تنها برای افرادی تدوین می‌شود که فعالیت قانونی انجام می‌دهند و موانع اداری اکنون یکی از مشکلات دست و پا گیر است، چرا که آنهایی که فعالیت‌های غیرقانونی و غیرشفاف دارند، اصلاً نیم‌نگاهی هم به این بخشنامه‌ها نمی‌کنند و تنها نظام کسب و کار قانونی مردم را با برقراری قوانین دست و پاگیر مختل می‌کنیم.
مناقبی با بیان اینکه امروزه رقابت ناسالم در کشور برقرار شده، تصریح کرد: باید برای ارائه کالا در جامعه شأن و شخصیت مصرف کننده نیز مدنظر قرار گیرد، چرا که کالای نامرغوب به دست افراد شناسنامه‌دار تولید یا وارد نمی‌شود.
رئیس مجمع عالی واردات در پاسخ به این سؤال که گفته می‌شود افزایش واردات به تولید داخل ضربه زده و از طرفی برخی کارشناسان می‌گویند 80 درصد واردات ما مواد واسطه‌ای و مواد اولیه برای تولید است، گفت: این جمله که برخی واردات را در مقابل تولید می‌دانند باید اصلاح کنیم و این طرز تفکر که اگر واردات داریم به تولید ضربه می‌خورد نیز باید اصلاح شود. آیا کشوری را در دنیا داریم که فقط تولیدکننده و صادرکننده باشد؟
وی ادامه داد: اما باید وارداتی داشته باشیم که تولید محور باشد و هیچ فرد ملی مسلمان خوشحال نمی‌شود که فقط واردات داشته باشیم و نه تولید.
مناقبی در پاسخ به این سؤال که برخی معتقدند واردات تا 300 درصد سود دارد، ولی تولید با موانع مالیاتی و سود بالای نرخ بانکی، سود چندانی ندارد و برای همین بسیاری به میل کالای وارداتی دارند، این‌گونه پاسخ داد که: تولید باید وضعیت نسبی داشته باشد و هر تولیدی، تولید نیست.
وی گفت: مطمئن باشید اگر تولیدکننده‌ای می‌دانست واردات 300 درصد سود می‌کند، خود با دست خودش تولیدش را تعطیل می‌کرد. مشکل اینجاست که ما امروز دو نوع تولیدکننده داریم یکی صنعتگر و دیگری کارخانه‌دار یعنی صنعتگر عاشق کار خود بوده و مدام داد و فریاد نمی‌کند، ولی برخی از نام کارخانه استفاده کرده و به نام تولید، وام کم بهره گرفته‌اند، درحالی که یک چهاردیواری می‌کشند و پول را در جای دیگری خرج می‌کنند.
وی تصریح کرد: سیستم نظارتی کشور واقعاً اگر هم و غمی برای این کار دارد، پیگیری و بررسی کند که تمام وام‌های بالای یک میلیارد تومان که به نام تولید داده شده چقدر به بخش تولید رسیده است.
مناقبی در بخش دیگری از سخنان خود به قیمت بالای تمام شده تولید داخل که در برخی موارد با کالای وارداتی قابل رقابت نیست، اشاره کرد و افزود: باید پرسید چرا باید سود بانکی در کشور ما آنقدر بالا باشد و آیا واقعاً اینقدر نیاز به بانک و مؤسسات مالی داریم؟ در دنیا بابت صدم درصد سود بانکی مشکلات عدیده‌ای پیش می‌آید و امروز باید بگوییم بانک‌ها بنگاه‌های اقتصادی بسیار خوبی برای افراد خاص هستند.
رئیس مجمع عالی واردات با طرح این سؤال که در کجای دنیا با بهره 27-26 درصدی تسهیلات به تولید و فعال اقتصادی می‌دهند، اظهار داشت:  تازه در پایان کار نرخ این سود به 32 درصد هم می‌رسد و جالب است که باید آخر کار تولیدکننده را موظف کنیم که کالا را با این قیمت بفروشی. بازاری که افراد غیرمسئول واردش شده‌اند عواقبش همین است که می‌بینید.