kayhan.ir

کد خبر: ۶۸۹۳۶
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۱

تعرفه 300 درصدی آمریکا برای واردات پسته ایران

دولت آمریکا با وضع تعرفه 300 درصدی برای واردات پسته ایران لغو تحریم این کالای ایرانی را بی‌اثر کرد.


به گزارش فارس، به دنبال لغو تحریم‌ها، انتظار می‌رود علاوه بر واردات کالاها و محصولاتی از خارج، ایران نیز به صادرات کالاهای تولیدی خود که در جهان شناخته شده نظیر فرش، پسته، خاویار و غیره بپردازد.
اما کریستین ساینس مانیتور طی گزارشی نوشت:‌علی‌رغم لغو تحریم‌ها، تعرفه 300 درصدی واردات پسته ایران از سوی دولت آمریکا، مانعی برای ورود پسته ایرانی به این کشور است.
به نظر می‌رسد که اگر تجارتی بین ایران و آمریکا صورت گیرد، بیشتر یک جانبه و به نفع آمریکا باشد چرا که اندک کالاهای ایرانی که توان صادراتی دارند با موانعی نظیر این تعرفه مواجه خواهند شد.
به نوشته کریستین ساینس مانیتور، با توجه به لغو تحریم‌های آمریکا علیه ایران، مصرف‌کنندگان در هر دو کشور ممکن است به زودی بتوانند از محصولات مهم یکدیگر از آی‌پد و لوازم آرایش گرفته تا فرش و پسته استفاده کنند.
کالیفرنیا چندین دهه بر بازار خشکبار آمریکا تسلط داشت و کشاورزان این ایالت حتی سرمایه‌گذاری سنگینی برای مزارع تولید پسته کرده‌اند. هرچه سطح آب‌های زیرزمینی پایین‌تر می‌رود، کشاورزان باید چاه‌های عمیق‌تری حفر کنند. تا دهه 1980 پسته ایرانی سلطان پسته دنیا بود. (این تسلط را هنوز هم دارد اما در کنار رقیب جدید آمریکاییش.) به نظر می‌رسد که با ورود پسته درشت‌تر و پرمغزتر ایران به بازار آمریکا، برخی از طرفداران پسته آمریکا احتمالا دیگر تمایلی برای خرید پسته تولید کالیفرنیا نخواهند داشت.
اما با این حال این طرفداران پسته ایران باید هزینه بپردازند. نخستین ممنوعیت خرید پسته ایران در سال 1979 اعمال شد؛ اکنون که وضعیت تحریم‌های آمریکا تغییر کرده اما وضعیت تعرفه اعمال شده از سوی آمریکا بر پسته وارداتی از ایران تغییر نکرده است. تعرفه 300 درصدی بر پسته وارداتی از ایران وجود دارد که معنای حفاظت از پسته‌کاران آمریکا در برابر یارانه‌هایی است که دولت ایران به کشاورزان خود می‌پردازد.
براساس گزارش بلومبرگ، پسته‌کاران آمریکایی در سال 2014 بیش از 513 میلیون تن پسته تولید کرده‌اند که 3 برابر سال 2004 است و درآمد 1/3 میلیارد دلاری برایشان به ارمغان آورده است. اما عدم کارایی حفر چاه‌های جدید به علت تشدید خشکسالی سبب شد در سال 2015 محصولشان به 275 میلیون پوند کاهش یابد.
در حال حاضر، پسته‌کاران آمریکایی می‌گویند که نگرانی چندانی از ورود پسته ایران به ویژه به علت وجود چنین تعرفه‌ای ندارند. باب کلین، مدیرکمیته اجرایی پسته در فرسنو در این باره گفته است، احتمالا پسته ایرانی دارای مقادیر زیادی آفلاتوکسین است که نوعی قارچ آن را ایجاد می‌کند و این مورد سبب کاهش طرفداران پسته این کشور می‌شود.