یک تهدید جدی برای والها و دلفینها
با تداوم اثرات منفی مواد شیمیایی سمی در آبهای قاره اروپا، نگرانی کارشناسان در مورد نسل آینده والها و دلفینها افزایش یافته است.
با وجود ممنوعیت ورود مواد شیمیایی سمی به آبهای نواحی اروپایی، این روند همچنان ادامه دارد و اکنون سطح بالایی از این مواد، نسل آینده والها و دلفینها را با تهدید جدی مواجه میکند.
طبق بررسیهای کارشناسان حیات وحش در انگلیس، والها و دلفینهای بومی آبهای اروپا بیشترین سطح آلودگی به ماده شیمیایی «پلی کلره بیفنیل» (PCB) را در مقایسه با گونههای مشابه خود در نقاط دیگر جهان دارند.
از دهه 1980 استفاده از این ترکیب در سراسر جهان ممنوع شد اما نتایج آخرین مطالعات نشان میدهد که مصرف ترکیب پلیکلره بیفنیل همچنان ادامه دارد و وارد چرخه غذایی شده و در بدن گونههای دریایی انباشت میشود.
به گزارش شبکه اخبار محیطزیست، انباشت سطح بالایی از پلی کلره بیفنیل در اکوسیستمهای دریایی مشکلات بزرگی را برای پستانداران دریایی بوجود میآورد، بر سیستم ایمنی آنها تأثیر میگذارد و آنها را مستعد ابتلا به انواع بیماریها میکند.
علاوه بر این بر توانایی آنها در زاد و ولد نیز تأثیر میگذارد و همچنین احتمال انتقال این مواد سمی از گونه ماده به نسل آتی هم وجود دارد.