شمخانی در همایش ائتلاف نخبگان علیه تروریسم:
خشکاندن ریشه تروریسم در کنار کار نظامی نیازمند مقابله فکری و فرهنگی است
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: خشکاندن ریشه گروههای تروریستی چون داعش در کنار کار نظامی نیازمند مقابله فکری و فرهنگی است بهگونهای که ریشه، ماهیت، اهداف، روشها و مشروعیت آنها از دیدگاه اسلامی مورد نقد، تبیین و روشنگری جدی قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، علی شمخانی دیروز در همایش ائتلاف نخبگان علیه تروریسم با بیان اینکه شکل و ماهیت تروریسم روزبهروز پیچیدهتر میشود، افزود: تمام علمای جهان اسلام اعم از شیعه و سنی بر عدم مشروعیت اقدامات گروههای تروریستی تکفیری متفق هستند.
وی با بیان اینکه عدالت هرگز تروریستها و حتی اشکال تغییر شکل یافته آن را رها نمیکند و در هر جغرافیایی در عالم آنها را مجازات میکند، بیان کرد: تروریسم با گذشت زمان از شکل اولیه آن یعنی یک عمل خشونتآمیز فیزیکی، به تروریسم اقتصادی، فرهنگی، دولتی و غیره تغییر شکل داده است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر اهمیت نقش نخبگان در مقابله با تروریسم تکفیری، نخبگی را استفاده به هنگام از هوش، خلاقیت و ابتکار در شناسایی و تحلیل به هنگام واقعیتهای پیرامونی عنوان کرد. وی داعش را زاییده تفکر تکفیرگرای وهابیت در بستر اهداف سیاسی و امنیتی نظام سلطه عنوان کرد و افزود: هرچند گسترش داعش در چارچوب اقدام برخی کشورها برای ایجاد و اشاعه تفکر تکفیری انجام شده است اما این جریان خطرناک و ضد بشری فرا سرزمینی بوده و مقابله با آن محدود به منطقهای خاص نمیشود.
شمخانی در بخش دیگری از سخنان خود به استفاده تبلیغاتی غرب از داعش به منظور پیگیری سیاست اسلامهراسی اشاره و خاطرنشان کرد: استفاده از واژه «دولت اسلامی» به جای عنوان داعش و تکرار آن در رسانهها و همچنین وارد کردن اتهام ایجاد ناامنی در جهان به مسلمانان و تصویرسازی منفی از دین حنیف اسلام نیز نوعی تروریسم رسانهای و تبلیغاتی است.
وی هدف از اسلامهراسی را تنزل دادن جایگاه قدسی اسلام و احکام مترقی آن و موجهسازی سکولاریسم در منطقه و جهان دانست و تاکید کرد: نخبگان باید با استفاده از الگوی انقلاب اسلامی و فهم پیشرفتهای آن در آموزههایی مانند مقاومت اسلامی، دفاع مقدس، مردممحوری و دانشافزایی، مانع از اثرگذاری جنگ نرم دشمنان شوند.
شمخانی به نتایج بررسیهای انجام شده در حوزه ریشهیابی جریانهای تروریستی در افغانستان، عراق، سوریه و یمن اشاره کرد و افزود: فصل مشترک مجموعه گروههای تروریستی، ایجاد و پشتیبانی از سوی غرب و متحدان منطقهای آنان و استفاده ابزاری از این گروهها تا لحظه تمام شدن تاریخ مصرف آنان است.
وی با تقبیح رفتار دوگانه برخی کشورها در مقابله با تروریسم و تاثیر اینگونه اقدامات در توسعه گروههای تروریستی اظهارداشت: کشورهایی که امروز از خطر داعش در منطقه و لزوم مقابله نظامی با آن سخن میگویند به صورت مستمر از گروهکهای تروریستی مثل منافقین حمایت کرده و در محافل آنها شرکت میکنند.
شمخانی ادامه داد: تحریمهای ظالمانه اقتصادی، دارویی و درمانی، تحریمهای هواپیمایی و صنعتی که جان انسانهای بیگناه را با خطر مواجه میسازد در کنار بهرهگیری کور از پهپادهای جنگی علیه مردم غیرنظامی نیز انواع دیگری از تروریسم با اشکال جدید هستند.