kayhan.ir

کد خبر: ۶۷۷۹۸
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۴

درآمد روستاییان 22 استان کمتر از مخارجشان است

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست‌جمهوری گفت: جمعیت 22 استان کشور دخلشان با خرجشان همخوانی ندارد و در این مناطق روستاییان درآمدشان به مراتب کمتر از مخارجشان است.

ساری- خبرنگار کیهان:

ابوالفضل رضوی افزود: طبق همین آمار جمعیت روستایی در 9 استان کشور از جمله مازندران درآمدشان بیشتر از مخارجشان است که می‌تواند نقطه عطفی برای جمعیت این مناطق باشد.
وی افزود: هم‌اکنون به طور میانگین 28/6 درصد از جمعیت 79 میلیون نفری ایران در مناطق روستایی سکونت دارند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری گفت: براساس آمار در 16 استان کشور میانگین جمعیت روستایی آنها از میانگین 28/6 درصدی کشور بالاتر است که مازندران با داشتن 45 درصد جمعیت روستانشین رتبه ششم را در کشور داراست.
وی مهم‌ترین مشکل روستاییان ایران را تبعیض امکاناتی بین شهرها و روستاها، بیکاری جوانان فارغ‌التحصیل و بی‌توجهی به روستاها از سوی مسئولان محلی دانست.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری از طرح اختصاص اعتبار اشتغالزایی به روستاییان با نرخ سود سه درصدی و تا سقف 30 میلیارد ریال خبر داد.
رضوی افزود: براساس این طرح این تسهیلات به خانوارهای روستایی و یا کارآفرینانی که بخواهند در قالب شرکت‌های تعاونی طرح‌های اشتغالزایی در روستاها ایجاد کنند، پرداخت می‌شود.
به گفته وی فارغ‌التحصیلان روستایی نیز می‌توانند از این تسهیلات در قالب شرکت‌های تعاونی برای طرح‌های اشتغالزا استفاده کنند.
وی گفت: طبق این طرح به شرکت‌های تعاونی روستاییان تا 80 درصد از اعتبار مورد نیاز برای طرح‌های اشتغالزایی مرتبط با تولیدات کشاورزی تسهیلات ارزان قیمت داده می‌شود.
وی اضافه کرد: براساس این دستور‌‌العمل میزان آورده کارآفرینان طرح‌های اشتغالزایی در مناطق روستایی بین 25 تا 40 درصد است و میزان اعتبار نیز تا سقف 30 میلیارد ریال تعیین شد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری از تشکیل ستادی برای برخورد باتغییر کاربری‌ها و ساخت و سازهای غیرمجاز در روستاهای کشور خبر داد که اعضای آن نیز سازمان جنگل‌ها و مراتع، بنیاد مسکن و دستگاه قضایی است.
رضوی افزود: البته این ستاد به روستاییانی که برای ماندگاری در روستاها نیاز به زمین برای ساخت و ساز داشته باشند، مجوز قانونی خواهد داد و این افراد از این طرح مستثنی خواهند
بود.
معاون سرمایه‌گذاری، اشتغال، فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری هم گفت: 65 درصد درآمد از محل ارزش افزوده محصولات کشاورزی که در روستاها تولید می شود به جیب شهرنشینان می‌رود.
ناصر زرگر در حاشیه افتتاح نمایشگاه توانمندی زنان روستایی مازندران افزود: اکنون تامین نهاده‌ها، فرآوری، بسته‌بندی و صادرات محصولات کشاورزی که در روستاها تولید می‌شود را شهرنشینان انجام می‌دهند.
وی بیان داشت: در واقع منفعت اصلی از ارزش افزوده محصولات کشاورزی را شهرنشینان می‌برند و جامعه روستایی از این ارزش افزوده محروم است و به همین دلیل درآمد روستاییان کشور به نسبت جامعه شهری، 40 درصد کمتر است. وی گفت: امسال یک هزار میلیارد تومان برای طرح‌های مشارکتی فعالیت‌های اقتصادی روستاها تخصیص یافت.