kayhan.ir

کد خبر: ۶۷۵۵۴
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۵
عهدشکنی تازه واشنگتن

مجلس نمایندگان آمریکا طرح محدود کردن رفع تحریم‌ها را تصویب کرد

طرح موسوم به «قانون شفافیت منابع مالی تروریسم ایران» در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد که عملاً در راه رفع تحریم‌های ایران ایجاد مانع می‌کند.


اعضای مجلس نمایندگان آمریکا دومین بار به طرحی رأی‌ دادند که در صورت تبدیل شدن به قانون، در رفع تحریم‌های ایران مانع ایجاد می‌کند.
طرح موسوم به «قانون شفافیت منابع مالی تروریسم ایران» ماه گذشته هم در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد، اما غیبت 137 نماینده در رأی‌گیری به دلیل نرسیدن به هنگام به جلسه، موجب شد تا به درخواست گروهی از نمایندگان، این طرح بار دیگر به رأی گذاشته شود.
در رأی‌گیری دوباره این طرح که این بار با حضور اکثر اعضای مجلس نمایندگان برگزار شد، 246 نماینده رأی مثبت داده و 181 نفر هم با طرح مخالفت کردند.
این مصوبه باید برای تبدیل شدن به قانون، ابتدا در سنای آمریکا تائید شده و پس از آن از سوی باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا امضا شود. دولت اوباما می‌گوید این مصوبه را وتو خواهد کرد.
پیش از این نیز اوباما مدعی شد که «طرح محدودیت تردد به ایران»- که صراحتا ناقض برجام است- را وتو خواهد کرد. اما در نهایت این طرح با امضای رئیس جمهور آمریکا به قانون تبدیل شد.
طرح جدید که همانند طرح قبلی به دنبال حفظ زیرساخت تحریم‌ها است، رئیس‌جمهور را از خارج کردن نام برخی موسسات مالی خارجی از جمله یک موسسه ایرانی، از لیست افراد تحریمی و افراد مسدود شده در فهرست کنترل دارایی‌های وزارت خزانه‌داری منع می‌کند.
  اشتراک نظر دموکرات‌ها
و جمهوری خواهان در موضوع تحریم ها
در همین حال پایگاه خبری هیل در گزارشی نوشت: گروهی از نمایندگان مجلس سنای آمریکا در حال تدوین طرح‌هایی هستند که هدف از آن‌ها اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران به بهانه جلوگیری از توسعه برنامه موشکی تهران است.
به گزارش فارس، این طرح احتمالا در قالب یک بسته لوایح مرتبط با ایران، از جمله طرح تمدید ده ساله تحریم‌های وضع شده علیه تهران، ارائه خواهد شد.
لازم به ذکر است که کاخ سفید بعد از اجرایی شدن توافق هسته‌ای، یازده فرد و شرکت را به اتهام ارتباط با برنامه موشکی ایران، در فهرست تحریم قرار داد. این اقدام به بهانه آزمایش موشک بالستیک عماد صورت گرفت.
در همین حال، «بن کاردین» عضو ارشد سنای آمریکا گفت: در صورت ارائه پیشنهاد تحریم‌های جدید علیه برنامه موشکی ایران، هم دموکرات‌ها و هم جمهوری خواهان از این طرح حمایت خواهند کرد.
  مونیز: ایران پس از برجام کماکان کشوری تحریم‌شده است
به گزارش خبرگزاری‌ها، «ارنست مونیز» وزیر انرژی آمریکا در نشست اندیشکده ویلسون گفت: ایران پس از برجام کماکان کشوری به شدت تحریم‌شده است.
مونیز افزود: هنوز تحریم‌های وضع شده علیه این کشور در زمینه‌های دیگر باقی مانده‌اند.
«جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در کنفرانس خبری گفت: از محل رفع تحریم‌های هسته‌ای ایران، 50 میلیارد دلار از 100 میلیارد پول بلوکه شده ایرانیان آزاد می‌شود و 50 میلیارد دیگر، صرف پرداخت بدهی‌های خارجی و تعهدات ایران به سازمان‌های بین‌المللی می‌شود.
کربی در حالی مدعی بدهی‌های ایران شده است که این به اصطلاح بدهی‌ها، در دادگاه‌های آمریکا در موضوعات کذبی همچون دست داشتن ایران در اقدامات تروریستی علیه کشورمان وضع شده است.
لازم به ذکر است که «محمدباقر نوبخت» سخنگوی دولت و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در روزهای گذشته گفت: در نتیجه اجرای برجام، 100 میلیارد دلار دارایی آزاد می‌شود
در همین حال، «روی بلانت»، سناتور آمریکایی از جان کری، وزیر خارجه و جک لو، وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره آزادسازی 1/7 میلیارد دلار از دارایی‌های ایران توضیح خواست.
«مالکوم هونلین»  نایب‌رئیس سازمان‌های بزرگ یهودی آمریکا گفت: توافق هسته‌ای ایران یک پیمان امضاشده نیست و در نتیجه رئیس‌ جمهوری بعدی آمریکا می‌تواند آن را لغو کند.
  دسترسی  به نرم افزار سوئیفت همچنان تحریم است
به گزارش خبرگزاری‌ها، «حمید بعیدی‌نژاد» عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و مدیرکل سیاسی و امنیت بین‌الملل وزارت امور خارجه گفت: بانک‌های تحریمی سابق ایران که الان می‌خواهند از خدمات سوئیفت استفاده کنند باید رویه‌های فنی را طی کنند.
بعیدی نژاد افزود: باید نرم‌افزاری که از سوی سوئیفت ارائه می‌شود در اختیار بانک‌های ایرانی قرار گیرد. نرم‌افزارهای مذکور در تمام سال‌های تحریم سوئیفت نیز در فهرست تحریم‌ها بودند، این نرم‌ا‌فزارها به شرکت‌های آمریکایی متعلق است و این شرکت‌ها ارائه هرگونه سرویس به ایران را ممنوع می‌دانند.
منتقدین روند توافق هسته‌ای پیش از این تاکید کرده بودند که نرم‌افزار سوئیفت جزو تحریم‌های اولیه آمریکا است و بعد از هشت سال هم نمی‌توان از آن استفاده کرد.