آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان پروژه تجزیه عراق را کلید زدند
طرح تجزیه منطقه کردستان عراق از خاک کشور عراق از طریق حفر خندق طولانی و عمیق، پس از سالها فعالیت پنهانی آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه برملا شد.
بالاخره پس از سالها، راز رفت و آمدهای مشکوک هوایی سیاستمداران، کارشناسان و نظامیان غربی به «اربیل» عراق فاش شد.
دولت بغداد تا سال قبل به این رفت و آمدها اعتراض میکرد.
برخی رسانهها اعلام کردهاند، اکنون که برخی مسئولان منطقه خودمختار کردستان عراق کار را تمام شده فرض میکنند، و به زعم آنها دیگر کسی نمیتواند پروژه در حال اتمام را متوقف کند، این ماجرا را رسانهای کردهاند!
بر اساس اطلاعات موثقی که رسانههای منطقه خودمختار کردستان عراق به نقل از مقامات این منطقه گزارش کردهاند، تا این لحظه 65 درصد عملیات حفر خندق کامل شده است و پیشبینی میشود در ماه مه آینده (نیمه اول اردیبهشت) عملیات حفر به اتمام برسد. به گفته منابع فوق، در عملیات فوق 20 کارشناس جغرافیا از آمریکا و فرانسه، 25 کارشناس فنی از آمریکا، 40 مهندس از انگلیس، فرانسه و آمریکا، و 60 کارشناس مواد منفجره از آمریکا و آلمان حضور دارند.
رسانهها مسیر این خندق را نیز منطقه «بدره» در استان «واسط»، شهرهای «بلدروز» و «خانقین» در استان «دیاله»، «کفری» و «طوزخورماتو» در شمال شرق استان «صلاحالدین»، شهرستان «حویجه» در جنوب «کرکوک» و «سنجار» در استان «نینوا» اعلام کردهاند.
با این توصیفات، خندق مزبور در واقع، خط مرزی حد فاصل میان منطقه خودمختار و سایر خاک عراق را ترسیم مینماید!
در ارتباط با منبع مالی این طرح عظیم، هنوز گزارش مستند و دقیقی منتشر نشده است، ولی به نظر میرسد که این طرح نیز مثل همه توطئههای رنگارنگ منطقهای، توسط رژیم آل سعود تغذیه مالی شده است، و رفت و آمدهای دیپلماتیک در سطح سران، میان اربیل و ریاض طی ماههای اخیر، این گمانه را تقویت میکند. عربستان به همراه رژیم صهیونیستی دو حامی پروپاقرص تجزیه کردستان هستند. برخلاف ترکیه، به عنوان ضلع سوم متحدان منطقهای آمریکا که با نگرانی، تحولات منطقه خودمختار کردستان عراق را دنبال میکند.
البته، آنکارا چوب همان سیاستی را میخورد که در سوریه دنبال میکند؛ سیاستی که کل آن در این جمله خلاصه میشود: «به همه اطمینان بده که هیچ چیز خلاف قاعدهای در جریان نیست، ولی کار خودت را بکن!»
این سیاستی است که آمریکا و کشورهای اروپایی در ارتباط با عراق و منطقه خودمختار آن را به اجرا درآوردهاند و اتفاقا همین دیروز نیز آن را پی گرفتند؛ «برت مکگورک» فرستاده رئیسجمهور آمریکا به عراق، دیروز در بغداد به «حیدر عبادی» نخستوزیر عراق اطمینان داد که واشنگتن به حاکمیت و تمامیت ارضی عراق احترام میگذارد.
اتحادیه اروپا هم اعلام کرد: با رفراندوم مورد نظر «مسعود بارزانی» برای جدایی منطقه خودمختار مخالف است.
اما تحولات در عمل به سمت دیگری میرود و غرب به تجزیه کردستان به عنوان یک استراتژی مینگرد و این سیاست را چراغ خاموش پی میگیرد.
هرکس که الفبای مسائل نظامی را بداند، متوجه میشود که «داعش» یک بهانه است، چرا که تاکنون سابقه ندارد کشوری با حفر خندق بخواهد جلوی حملات چریکی را بگیرد.
به هر حال، در ماجرای حفر خندق نیز مثل هر طرح توطئهآمیز دیگر، پای داعش در میان است؛ به طور ویژه هم از همان ابتدای ظهور داعش در سال 2006، مسئله به هم ریختن مرزهای سیاسی، از ماموریتهای اصلی این گروه تروریستی بوده است.