در رزمایش ولایت 94
پهپاد و زیر دریایی ارتش از ناو هواپیمابر آمریکا تصویربرداری کردند
در دومین روز از رزمایش ولایت 94، با پرواز پهپاد مسلح نیروی دریایی ارتش بر فراز ناو هواپیمابر آمریکایی و حضور یک فروند زیردریایی غدیر، ناوهواپیمابر آمریکایی شناسایی و دقایقی از این شناور تصویربرداری شد.
در دومین روز از مرحله اصلی رزمایش دریایی ولایت 94 که در محدوده شرق تنگه هرمز و سواحل مکران تا مدار 10 درجه شمال اقیانوس هند (منطقهای به وسعت 3 میلیون کیلومتر مربع) برگزار شد، جدیدترین رادار پرتابل بومی نیروی دریای ارتش در باند L با قابلیت کشف و شناسایی همزمان اهداف سطحی و هوایی رونمایی شد.
بُرد نمونه اولیه این رادار 150 کیلومتر است و در نمونههای بعدی، این بُرد تا 400 کیلومتر هم خواهد رسید. این رادار که هم اکنون با نصب بر روی یک ایستگاه سیار در رزمایش در حال استفاده است، قابلیت مقابله با جنگال را داشته و در صورت از کار افتادن بخشی از آن نیز قادر به ادامه انجام ماموریت است.
در رزمایش ولایت 94 نداجا، عملیات دفاع ساحلی تفنگداران و تکاوران نیروی دریایی ارتش اجرا شد. در این بخش از رزمایش، تکاوران نیروی دریایی با قایقهای تندرو و سلاحهای سبک و سنگین اقدام به اجرای آتش سنگین علیه دشمن فرضی کردند.
در همین راستا 2 فروند بالگرد نداجا نیز چندین چترباز را در آسمان رها کردند تا اقدام به پاکسازی ساحل کنند. قایقهای تندروی نداجا با توپهای 107 میلیمتری انواع تیربار، دوش پرتاب، کاتیوشا آتش سنگینی را در منطقه رزمایش ایجاد کردند.
همچنین برخی شناورهای نیروی دریایی ارتش اقدام به انجام عملیاتی مین ریزی کردند. قایقهای شرکت کننده در این بخش از رزمایش، شناورهای تندروی کلاس شهاب، رعد و عاشورا بودند.
امیر سیاری فرمانده نیروی دریای ارتش در حاشیه این بخش از رزمایش اظهار داشت: اگر دشمن بتواند از ناوشکنها، ناوها و موشکهای ساحل به دریای ما عبور کند، در 24 مایلی ساحل با جهنمی از آتش روبرو خواهد شد. وی تاکید کرد: هیچ جنبندهای قادر نخواهد شد با چنین حجم آتشی به سواحل ما برسد.
به گزارش فارس، یگان های هوادریای نیروی دریایی ارتش در دومین روز از مرحله اصلی رزمایش ولایت 94 اقدام به پرتاب اژدر و راکت به سمت اهداف زیرسطحی و سطحی کردند. در همین راستا تعدادی اژدرهای بهینهسازی شده نیروی دریایی به منظور انهدام اهداف ضد زیرسطحی توسط بالگردهای SH3D با موفقیت پرتاب و اهداف متحرک زیرسطحی را منهدم کردند.
انجام عملیات های مین روبی، مین ریزی و سقوط آزاد چتربازان از دیگر اقدامات یگان هوا دریا بود. در این مرحله با فرض اینکه دشمن در راستای آسیب رساندن در منطقه عبور و مرور کشتیها اقدام به مینریزی دریایی کرده است، نیروی دریایی ارتش به منظور عبور بیخطر کشتیهای تجاری و نفتکش خودی و باز نگهداشتن این خطوط، با استفاده از بالگردهای RH اقدام به مینروبی در محدوده تنگه هرمز کردند.
همچنین نیروی دریایی ارتش با بهره گیری از انواع پهپادهای گشت و شناسایی دوربرد توانست نسبت به شناسایی کامل یگانهای شناور دشمن در دریا و تصویربرداری از آنها اقدام کنند. فرمانده این یگان نیز در حاشیه رزمایش از موفقیت آمیز بودن اقدامات یگانهای پروازی خبر داد و گفت: این ماموریت ها در روزهای آینده ادامه دارد. بنا بر این گزارش، ناوگروه سی و هشتم نیروی دریایی که اخیرا به همراه تعدادی از دانشجویان دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) نوشهر به ماموریت آبهای آزاد رفته بود، در رزمایش ولایت 94 حاضر شد.
در تصاویر منتشر شده، علاوه بر 5 فروند ناوچه موشکانداز کلاس پیکان، ناوشکنهای جماران (با شماره76) سبلان (با شماره 73) البرز (با شماره72) و نقدی (با شماره 82) نیز دیده میشود.
در جریان برگزاری رزمایش نیروی دریایی ارتش، 3 فروند موشک کروز نور از ساحل و دریا به سمت اهداف از پیش تعیین شده شلیک شد. 2 فروند از این موشکها از ناو «البرز» و ناوچه «نیزه»، هدف متحرک واحد را در دریا منهدم کردند و موشک سوم نیز از سامانه پرتابگر ساحلی به سمت هدفی دیگر شلیک شد. بُرد هر کدام از این موشکها 150 کیلومتر اعلام شده است.
همچنین در رزمایش نیروی دریایی ارتش، یک فروند زیردریایی میدجت کلاس غدیر با استقرار در نزدیکی ناوهواپیمابر آمریکایی اقدام به جمعآوری اطلاعات و فیلمبرداری از این ناو کرده است. بنا بر اخبار واصله، این زیردریایی در فاصله بسیار نزدیک و بدون جلب توجه ناو آمریکایی اقدام به این کار کرده و تصاویری بسیار واضح از این ناو هواپیمابر ضبط کرده است. به نظر میرسد ناوهواپیمابر مذکور، ناو «هری ترومن» با شماره بدنه CVN75 باشد.
علاوه بر این، یک فروند هواپیمای بدون سرنشین نیروی دریایی ارتش نیز با پرواز بر فراز ناوهواپیمابر آمریکا اقدام به شناسایی این ناو کرده و تصاویر ضبط شده آنلاین را در اختیار فرماندهان قرار داده است. به گفته امیر دریادار سید محمود موسوی معاون عملیات نیروی دریایی ارتش، این پهپاد علاوه بر قابلیت شناسایی، از توان رزمی نیز برخوردار بوده و امکان مقابله با تهدیدات را نیز داشته است.
گفتنی است که پس از اتمام رزمایش نیروی دریایی ارتش، ناوشکن الوند به هندوستان و ناوگروه سی و هشتم نداجا، متشکل از ناوهای لجستیک لاوان و بوشهر و ناوشکن نقدی به کشور تانزانیا میرود. ناوشکن الوند نیز در مراسمی که در کشور هند با حضور بیش از 50 کشور دیگر برگزار خواهد شد شرکت خواهد کرد.