kayhan.ir

کد خبر: ۶۶۳۳۱
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۱
مرکز تحقیقات کنگره آمریکا مطرح کرد

برجام؛ دوپینگ سیاسی دولت برای انتخابات

مرکز تحقیقات کنگره آمریکا در گزارشی تصریح کرد: اگر برجام منافع اقتصادی قابل ملاحظه‌ای داشته باشد می‌تواند به عنوان دوپینگ سیاسی برای دولت جهت پیروزی در انتخابات‌های پیش رو عمل کند، اما تحریم‌های جدید می‌تواند این دوپینگ را خنثی کند.


یکی از نهادهایی که همیشه فعالیت‌ها و سیاست‌های ایران را رصد و بررسی می‌کند، مرکز تحقیقات کنگره آمریکا است. این مرکز در گزارش «به روز شده» خود تحت عنوان «تحریم‌های ایران» به قلم «کنث کاتزمن» به تأثیرات سیاسی رفع تحریم‌ها و همچنین تحریم‌های جدید احتمالی علیه ایران پرداخته است. در این گزارش آمده است: اگر برجام منافع اقتصادی قابل‌ملاحظه‌ای داشته باشد، می‌تواند در پیروزی کاندیداهای طرفدار روحانی در انتخابات 26 فوریه 2016 مجلس شورای اسلامی و نیز مجلس خبرگان نقش داشته باشد. مرکز تحقیقات کنگره آمریکا تاکید کرد: اما تحریم‌های جدید احتمالی ]به اتهامات واهی[حمایت ایران از تروریسم و نقض حقوق بشر می‌تواند دوپینگ سیاسی یادشده را خنثی کند. در ادامه گزارش آمده است: از زمان نهایی شدن برجام، چند لایحه ارائه شده است که منجر به اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران می‌شود. به گزارش مشرق، مرکز تحقیقات کنگره آمریکا تصریح کرد: مادامی که ایران مطابق برجام عمل کند، تحریم‌هایی که به حالت تعلیق درمی‌آیند یا رفع می‌شوند، نباید تحت توجیهات دیگری مجدداً اعمال شوند (مانند تروریسم یا حقوق بشر).
در ادامه گزارش آمده است: کاخ سفید اظهار داشته که به این مفاد پایبند است اما از سوی دیگر تاکید کرده است که تحریم‌های جدید را جهت محدود کردن قدرت نظامی استراتژیک ایران یا برای رسیدگی به مسائل نقض حقوق بشر یا مشارکت ایران در تروریسم بین‌الملل اعمال خواهد کرد.
 تحریم‌های جدید ضعف‌های ظاهری موجود در توافق هسته‌ای را جبران کرده و به مسائلی مربوط به ایران می‌پردازد که در فرآیند مذاکرات برجام نبوده است.
طرح‌هایی چون «قانون نظارت سیاسی ایران»، «قانون منع کمک به ایران هسته‌ای»، «اصلاح قانون کاهش تهدید ایران»، «قانون تحریم‌های سپاه پاسداران» و«قانون تحریم‌ها و منع موشک‌های بالستیک ایران» از جمله طرح‌های در حال بررسی در کنگره است.
گزارش مرکز تحقیقات کنگره آمریکا که از یکی از رسمی‌ترین نهادهای آمریکا منتشر می‌شود، گویای این نکته است که آمریکایی‌ها به تحریم به عنوان یک عامل موثر در تغییر نظام جمهوری اسلامی یا حداقل تغییر رفتار ایران نگاه می‌کنند؛ به همین دلیل به نظر می‌رسد که حتی با به سرانجام رسیدن برجام و رفع بعضی از تحریم‌ها، حکومت آمریکا باز به دلایل دیگر که در این گزارش به آنها اشاره شده بود، دست به اعمال تحریم خواهد زد و دولت‌مردان جمهوری اسلامی باید از هم‌اکنون به دنبال کم اثر کردن این حربه دشمن باشند.