kayhan.ir

کد خبر: ۶۵۹۶۵
تاریخ انتشار : ۲۷ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۶
رئیس اتاق بازرگانی ایران:

توسعه اقتصادی با تکیه به برجام محقق نمی‌شود

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران گفت: چنانچه بخواهیم تنها به برجام تکیه کنیم، به توسعه اقتصادی دست نخواهیم یافت.


به گزارش مهر، محسن جلال‌پور در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با اشاره به آغاز فصل جدید اقتصاد ایران گفت: اصلاحات اقتصادی در ایران تنها راه رسیدن به توسعه است و بر این اساس چنانچه بخواهیم تنها به برجام تکیه کنیم، به توسعه اقتصادی دست نخواهیم یافت.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: برجام تنها بخشی از مسیر را هموار می‌کند و بنابراین نباید تنها متکی به برداشته شدن تحریم‌ها برای شکوفایی اقتصادی باشیم.
جلال‌پور از ضرورت بازتعریف روابط ایران با اتحادیه اروپا خبر داد و گفت: امروز باور داریم که اگر تدبیر در کشور جاری باشد، کشور و نظام، قدرت مدیریت چالش‌های پیچیده و مشکلات بزرگ را که غیرقابل حل به نظر می‌رسد، دارد.
وی با اشاره به نظر هیئت‌های عالی‌رتبه اروپایی که به ایران سفر کرده‌اند، گفت: از یک مقام عالی‌رتبه اتحادیه اروپا شنیدم که گفت یافته مشترک ده‌ها هیئت اروپایی که در ماه‌های اخیر از ایران بازدید کرده‌اند، سه نکته بوده است؛ یکی اینکه ایران مستعد کار با اروپاست و بنگاه‌های ایرانی دارای قابلیت خوبی برای جذب تکنولوژی و بزرگ شدن هستند، دیگر آنکه در کار با ایران باید به تامین نیاز منطقه چند صد میلیونی پیرامون این کشور هم فکر کرد.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران تصریح کرد: اتحادیه اروپا برای کار با ایران محتاج بازتعریف روابط خود با کشور ما و البته با آمریکاست و گمان می‌کنم امروز ایران در موضعی است که این تعریف جدید روابط را از موضع حکمت و صلابت انجام دهد.
به گفته جلال‌پور، برجام را نباید پایان راه اصلاح اقتصادی ایران دانست بلکه قدمی آغازین و بسترساز در راستای اصلاح صحیح اقتصاد ایران است.
وی به فرصت‌های به وجود آمده پیش روی اقتصاد ایران اشاره کرد و افزود: با تمام اینها کار ما دشوار و رقابت اقتصادی سنگینی با رقبای منطقه‌ای داریم، اما نباید فرصت خلق اشتغال را از دست بدهیم.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، بحران‌های زیست محیطی، کمبود منابع آبی، آلودگی هوا، فروپاشی آبی در کشور را از جمله دغدغه‌های پیش رو خواند و گفت: باید با دست همه فعالان اقتصادی و تدبیر همه مسئولان برای عبور از این مشکلات گام‌های بلندی برداریم.
در همین حال معاون پژوهش‌های اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس گفت، برداشتن تحریم‌ها نمی‌تواند  با این سرعت در بخش حقیقی اقتصاد اثرگذار باشد و در چند ماه باقی‌مانده سال 94 نمی‌توان شاهد آثار آن بود.
محمد قاسمی در گفت‌وگو با تسنیم افزود: سیاستمداران و دولتمردان نباید دچار خوشبینی شوند و باید واقع‌بین باشند. اگر اینطور نباشد اتفاقات بدی رخ می‌دهد. باید انتظارات مردم را مدیریت کنند زیرا قبل از تحریم‌ها هم مشکلات و مسائلی داشتیم که با رفع تحریم‌ها حل نخواهد شد.
وی در موضعی تامل‌برانگیز کارمندان به‌ویژه آموزش و پرورش را گرفتاری دولت خواند! و گفت: دولت مجموعه‌ای از گرفتاری‌ها مانند کارمندان و... دارد که اکنون صفی برای پول‌های بلوکه شده تشکیل شده که اولین آن آموزش و پرورش است و آخر آن هم معلوم نیست؛‌ نباید این منابع صرف افزایش حقوق و دستمزد و... شود و باید آن را مدیریت کرد.
گفتنی است این معاون مرکز پژوهش‌ها در حالی کارمندان را «گرفتاری» و «آموزش و پرورش» را با لحنی تحقیرآمیز در صف اول استفاده از  پول‌های بلوکه شده می‌داند که اساسا فلسفه تشکیل دولت در نظام اسلامی، خدمت به اقشار متوسط و ضعیف جامعه است و در کلام حضرت امام و رهبر معظم انقلاب، از آنها به عنوان ولی نعمتان انقلاب یاد شده است.
در حالی که قبل از امضا و اجرای برجام، رفع مشکلات اقتصادی و حتی آب خوردن به حل مسئله هسته‌ای ربط داده می‌شد اکنون که اجرای برجام و نوبت تحقق وعده‌ها فرا رسیده اشخاصی مثل معاون پژوهش‌های اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس به صف شده‌اند که بگویند مشکلات اقتصادی با اجرای برجام به سرعت رفع نمی‌شود و کارمندان و آموزش و پرورش مایه گرفتاری دولت هستند.