رئیس انجمن روغن کشور:
2 هزار تن روغن تقلبی طی 6 ماه اخیر جمعآوری شد
رئیس انجمن روغن کشور از جمعآوری 2 هزار تن روغن تقلبی در 6 ماه اخیر خبر داد.
محمدرضا هاتفی مینایی در گفتوگو با ایسنا با تأکید بر شرایط نامناسب روغنهای فلهای اظهار کرد: مردم نباید به هیچ عنوان روغن فلهای که فاقد لیبل دارای آدرس، شماره تلفن، مهر استاندارد و شماره پروانه ساخت است را بخرند، بلکه باید از فروشگاههای معتبر خرید کنند و برای اطمینان بیشتر میتوانند با انجمن به شماره 88954369 تماس بگیرند و با گفتن مارک روغن زیتون به آنها گفته میشود که روغن را خریداری کنند یا خیر.
وی با اشاره به روغنهای تقلبی که به اسم روغن زیتون فروخته میشوند، گفت: روغنهای تقلبی با قیمت نازل خریداری و به قیمت روغن زیتون واقعی به مردم فروخته میشوند، مثلاً روغن پومیس که از تفاله زیتون به دست میآید و در ایران قابلیت مصرف خوراکی را ندارد، کیلویی هشت هزار تومان به صورت قاچاق وارد میشود، اما به همان قیمت واقعی روغن زیتون فروخته میشود.
رئیس انجمن روغن زیتون و روغن کشور افزود: روغنهای تقلبی حدود 50 درصد روغنهای مصرفی را در شش ماه گذشته تأمین میکرد. با همکاری سازمان غذا و دارو، سازمان ملی استاندارد و سازمان تعزیرات حکومتی، حدود 2000 تن از این روغنهای تقلبی جمعآوری و معدوم شد، اما متأسفانه دو مرتبه اقدام به تولید و فروش غیر مجاز کردند.
هاتفی با اشاره به تولید روغن زیتون داخلی گفت: از حدود 30 کارخانهای که روغن زیتون تولید میکنند، همه تحت نظر کنترل کیفی است و پروانه ساخت و مهر استاندارد دارد و در حال حاضر 50 درصد روغن زیتون بازار، تولید داخلی است.
وی با اشاره به روغنهای زیتون وارداتی اظهار کرد: 10 تا 15 درصد روغن زیتون نیز وارداتی هست که برچسب سلامت دارند و بستهبندی شده هستند. یک نوار مشکی رنگ هست که اگر آن را بتراشند و شماره 16 رقمی آن را در سایت سازمان غذا و دارو وارد کنند، بلافاصله به آنها گفته میشود که برچسب اصالت روغن سلامت است یا اینکه برچسب هم تقلبی است.
رئیس انجمن روغن زیتون و روغن کشور تفاوت قیمت روغنهای زیتون فلهای را ناشی از تقلبی بودن آنها دانست و افزود: وقتی 600 گرم روغن زیتون را به قیمت 3000 تومان میفروشند، خریدار باید بداند این روغن زیتون نیست؛ زیرا اگر ما یک کیلو روغن نباتی، سویا، آفتابگردان را چهار هزار تومان حساب کنیم، یک کیلو روغن زیتون حدود 40 هزار تومان میشود.