kayhan.ir

کد خبر: ۶۵۶۹۸
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۴
یو اس ‌ای تودی:

توافق هسته‌ای مشکلات مردم ایران را حل نمی‌کند

یک روزنامه آمریکایی در گزارشی نوشت: از آنجایی که بعید است رفع تحریم‌ها تأثیر فوری بر اقتصاد ایران بگذارد، روحانی در توجیه مردم ایران در این خصوص که مشکلات با توافق هسته‌ای رفع خواهد شد با مشکل مواجه می‌شود.


در روزهای اخیر، برخی مقامات مسئول در مذاکرات هسته‌ای اظهاراتی را درباره نزدیک شدن به زمان اجرای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) بیان کردند، از جمله اینکه شمارش معکوس برای اجرای برجام و لغو تحریم‌ها آغاز شده است.
از دیگر سو منابع آگاه از خروج قلب رآکتور اراک خبر دادند و آنگونه که عنوان شد تنها چند اقدام جزیی باقی‌مانده است.
بر همین اساس، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی احتمالا تا روز جمعه (25 دی ماه) گزارش خود درباره اجرای تعهدات ایران در برجام را منتشر خواهد کرد.
بنابراین، این احتمال وجود دارد که اوایل هفته آینده به عنوان روز اجرای برجام اعلام شود.
 روزنامه آمریکایی «یو اس ‌ای تودی» با اشاره به موارد فوق در گزارشی نوشت: ایران تمامی شرایط توافق هسته‌ای با قدرت‌های جهان را عملی کرده است و احتمالاً اوایل هفته آینده، تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران رفع می‌شود.
در ادامه گزارش آمده است: با این حال هنوز مشخص نیست که وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار است به بانک‌ها و تاجران خارجی اجازه تجارت با ایران در چه زمینه‌هایی را بدهد.
به گزارش فارس، یو اس ‌ای تودی تاکید کرد: رئیس‌جمهور ایران امیدوار است که رفع تحریم‌ها به همراه افزایش صادرات نفت به حامیانش در انتخابات ماه آینده مجلس ایران کمک کند.
این روزنامه آمریکایی تاکید کرد: از آنجایی که بعید است رفع تحریم‌ها تأثیر فوری بر اقتصاد ایران بگذارد، روحانی در توجیه مردم ایران در این خصوص که مشکلات مردم ایران را با توافق هسته‌ای با آمریکا رفع کرده با مشکل مواجه می‌شود.
در ادامه گزارش آمده است: اکثر تحریم‌های آمریکا علیه ایران تا زمان گام‌های بیشتر ایران در اجرای برجام باقی می‌ماند و بنابراین سرمایه‌گذاران بین‌المللی، شعبه‌های خارجی شرکت‌های آمریکا و بانک‌های خارجی منتظر دستورالعمل وزارت خزانه‌داری آمریکا برای ورود به تجارت با ایران بدون نقض قوانین آمریکا هستند.
 کاخ سفید: تحریم‌ها را ادامه می‌دهیم
به گزارش خبرگزاری‌ها، «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید در مصاحبه با «سی ان ان» گفت: ما تحریم‌ها را علیه ایران ادامه خواهیم داد و علت آن حمایت آنها از تروریسم است. ما تحریم‌ها را علیه ایران ادامه خواهیم داد و علت آن توسعه برنامه موشک‌های بالستیک آنها است. حتی واضح‌تر بگویم تحریم‌های بیشتری را علیه ایران وضع می‌کنیم و دلیل آن آزمایش موشکی در اواخر سال 2015 است.
همچنین «پاتریک کلاوسون» مدیر تحقیقات موسسه سیاست خاور نزدیک واشنگتن گفت: در توافق هسته‌ای، آمریکا خود را برای لغو  بخش بسیار کوچکی از تحریم‌ها و سپس صدور بیانیه‌های بزرگ درباره تسهیل تجارت متعهد می‌کند.
کلاوسون افزود: بزرگترین خطر برای تاجران عدم ارتباط میان آنچه که دولت آمریکا در نظر دارد انجام دهد با آنچه که مردم سراسر جهان فکر می‌کنند که دولت آمریکا می‌خواهد انجام دهد، می‌باشد.
«رابرت اینهورن» مقام سابق دولت آمریکا نیز با اشاره به توافق هسته‌ای گفت: انگیزه مهم دولت روحانی رفع تحریم‌ها تا قبل از انتخابات آتی ایران است.
از سوی دیگر، «میچ مک‌کانل» رهبر اکثریت‌ جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا گفت: مجلس یک طرح قانونی برای تحریم ایران به بهانه انجام آزمایش موشک عماد در دست بررسی دارد.
 برداشتن قلب رآکتور اراک برگشت‌ناپذیر است
«کلسی دوانپورت» رئیس موسسه آمریکایی کنترل تسلیحات و سیاست‌های عدم گسترش سلاح اتمی، در یادداشتی در«واشنگتن پست» نوشت: ایران در برداشتن قلب رآکتور اراک اقدامی به اجرا گذاشت که دیگر راه بازگشت به آن ‌را ندارد.
دوانپورت افزود: اینک ما در آستانه دستاوردی تاریخی در اعمال محدودیت بر قابلیت‌های هسته‌ای ایران هستیم.
وی در ادامه گفت: اقدام ایران سریع‌تر از پیش‌بینی آمریکایی‌ها صورت گرفت.
به گزارش خبرگزاری‌ها، «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا در نطق سالانه خود مدعی شد: ما با تحریم و دیپلماسی اصولی، ائتلافی برای جلوگیری از ایران دارای سلاح‌های اتمی تشکیل دادیم.
وی در ادعایی دیگر گفت: همین حالا که صحبت می‌کنیم، ایران برنامه هسته‌ای‌اش را به عقب رانده، ذخایر اورانیومش را به خارج انتقال داده و دنیا از جنگی دیگر پیشگیری کرده است.