کد خبر: ۶۵۳۶۴
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۲
رئیس مجلس در صحن علنی :

اقدامات ضد ایرانی آمریکا مخالف روح برجام است

رئیس مجلس شورای اسلامی اقدامات ضدایرانی اخیر آمریکا را مخالف روح برجام دانست و گفت: چنانچه دولت آمریکا مانع اقدامات ضدایرانی چون محدودیت روادید نشود، نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی طرح‌های مقابل آن را به اجرا درخواهند آورد.


علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی دیروز گفت: دولت سعودی با اعدام روحانی برجسته شیخ نمر و عده‌ای دیگر، وجدان عمومی امت اسلامی را آزرده ساخت و با مخلوط کردن این اقدام غیرانسانی با اعدام عده‌ای تروریست تلاش کرد ماجرا را سرهم‌بندی کند.
وی ادامه داد: البته این اقدام عربستان برای وی ثمری نداشت و صحنه بین‌المللی نیز به این اقدام وحشتناک واکنش نشان داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: به دنبال این حادثه و به بهانه حمله به سفارت عربستان در تهران، این کشور رابطه سیاسی و اقتصادی خود را با تهران قطع کرد و با فشار به تعدادی از کشورها آنها را تحریک به قطع یا کاهش رابطه با ایران کرد و از طرفی دیگر با اقدامی ماجراجویانه در یمن کراراً به اطراف سفارت ایران حمله نظامی کرد تا آسیب‌هایی به سفارت وارد شود که همگی این اقدامات نشان‌دهنده رفتار سیاسی سبک و از سر دشمنی با ملت ایران است.
لاریجانی خاطرنشان کرد: سؤال مهم این است که دولت سعودی با این کارنامه در سال‌های گذشته چه نفعی برد، آیا با اینگونه رفتارها عظمت پیدا کرد یا در بین مسلمانان یک کشور مسئولیت‌شناس تلقی شد یا گامی در همبستگی امت اسلامی برداشت؟
وی افزود: سعودی‌ها باید این معنا را درک کرده باشند که ملت ایران ملت توانمند، هوشمند و با فرهنگی است و در شرایط سخت‌تر اهداف انقلاب را به پیش برده است و اینگونه اقدامات موذیانه هیچ‌گاه سد راه این ملت نخواهد بود.
لاریجانی خاطرنشان کرد: نکته دیگر، اقدامات اخیر برخی از نمایندگان آمریکا و طرح‌های سرهم‌بندی شده آنان است. در هر سه طرح مطرح شده توسط این نمایندگان نامی جز ایذاء نمی‌توان بر آن نهاد که قصدشان تخریب پرونده حل و فصل اتمی است که ایران و 1+5 به ثمر رسانده‌اند.
وی افزود: اگر حکومت آمریکا از یکپارچگی در تصمیم‌گیری برخوردار نیست، هزینه آن را سایر ملت‌ها نباید بدهند، اقدامی که چندی پیش در مورد روادید در خلال بودجه آمریکا انجام شد قطعاً مخالف روح برجام بود و اگر آن را اصلاح نکنند، از طرف ایران مقابله به مثل خواهد شد و در این زمینه تدبیر شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در مورد چند طرح نمایندگان آمریکا چنانچه دولت این کشور مانع نشود، نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی طرح‌های مقابل آن را به اجرا درخواهند آورد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: چه معنایی دارد در مورد سپاه پاسداران و نیروی قدس که چشم و چراغ ملت ایران در تأمین امنیت کشور هستند، با گستاخی طرح‌های ناشیانه مطرح می‌کنند.
وی افزود: اگر نیروی قدس در مقابل تروریست‌ها در منطقه حضور نداشت که شما ده‌ها حادثه شبیه پاریس را مشاهده کرده بودید. سپاه و نیروی قدس مستحق تحقیر جیره‌بگیران صهیونیست در کنگره و سنا نیستند، بلکه CIA یک نهاد تروریستی است که در ماجرای افغانستان و عراق به کرات با تروریست‌ها زد و بند داشته است.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در آغاز جلسه دیروز و پس از نطق پیش از دستور رئیس‌ مجلس شعار مرگ بر آمریکا را در صحن علنی مجلس سر دادند.
مصوبات نمایندگان
نمایندگان مجلس شورای اسلامی تبصره یک ماده الحاقی طرح یک فوریتی سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور را پس از اصلاح، تصویب کردند.
این تبصره عنوان می‌دارد افرادی که براساس مصوبات مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی از شرکت در آزمون ورودی دوره‌های تحصیلات تکمیلی معاف شمرده شده‌اند از شمول این قانون- سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی- مستثنی هستند.
وکلای ملت در ادامه، به حذف ماده 7 طرح توسعه و بهینه‌سازی آب شرب شهری و روستایی در کشور که به کمیسیون عمران ارجاع داده شده بود رای دادند.
تعیین مصادیق اعمال تروریستی
 و تأمین مالی تروریسم
نمایندگان همچنین گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درباره لایحه یک فوریتی مبارزه با تأمین مالی تروریسم را بررسی کردند.
بر اساس مصوبه نمایندگان: تهیه و جمع آوری عامدا و عالما وجوه و اموال به هر طریق که دارای منشأ قانونی باشد یا نباشد و یا مصرف تمام یا بخشی از منابع مالی حاصل از قاچاق ارز، جلب کمک‌های مالی و پولی، اعانه، انتقال پول، خرید و فروش اوراق مالی و اعتباری، افتتاح مستقیم یا غیرمستقیم حساب یا تأمین اعتبار یا انجام هرگونه فعالیت اقتصادی اشخاص توسط خود یا دیگری جهت ارائه به افراد تروریست یا سازمان‌های تروریستی که مرتکب اعمال مصرح در قانون می‌شوند، تأمین مالی تروریسم بوده و جرم محسوب می‌شود.
تعیین مجازات تأمین مالی تروریسم توسط نمایندگان مجلس
نمایندگان مجلس شورای اسلامی مواد دیگری از گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی پیرامون لایحه یک فوریتی مبارزه با تأمین مالی تروریسم را بررسی کردند.
وکلای ملت ماده 2 این لایحه را برای تأمین نظر شورای نگهبان به شرح زیر مصوب کردند، تأمین مالی تروریسم در صورتی که در حکم محاربه یا افساد فی‌الارض تلقی شود مرتکب به مجازات آن محکوم می‌شود و در غیراینصورت علاوه بر مصادره وجوه به اموال موضوع ماده یک این قانون به نفع دولت، به مجازات دو تا پنج سال حبس و جزای نقدی معادل دو تا پنج برابر منابع مالی تأمین شده محکوم می‌شود.
نمایندگان مردم در خانه ملت در ادامه، مواد 7، 8، 9 و 10 لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم که مورد ایراد شورای نگهبان واقع شده بود را بررسی و برای تأمین اداره این شورا اصلاح کردند.
براساس اصلاحی که نمایندگان در ماده 7 این لایحه اعمال کردند، مقرر شد سردستگی، سازماندهی یا هدایت دو یا چند شخص در ارتکاب جرایم موضوع این قانون اعم از اینکه عمل آنها معاشرت یا معاونت در جرم باشد و همچنین ارتکاب جرایم مذکور به صورت سازمان‌یافته از علل مشدده مجازات محسوب می‌شود و مرتکب مشمول ماده 130 قانون مجازات اسلامی می‌باشد.
پشت پرده عدم ارائه لایحه بودجه
 توسط دولت
محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی در صحن علنی مجلس با اشاره به اینکه 35 روز از مهلت ارائه بودجه سال 95 از سوی دولت به مجلس می‌گذرد، گفت: ما پیش از انتخابات سه هفته کاری و پس از آن دو هفته کاری داریم و این زمان برای بررسی بودجه و برنامه ششم کافی نیست.
وی با ابراز بی‌اطلاعی از پشت پرده عدم ارائه لایحه بودجه سال 95 به مجلس اظهار داشت: دو سال گذشته دولت سر موعد بودجه را ارائه داد اما نمی‌دانیم چرا امسال این رفتار را در پیش گرفته است در حالیکه همه فعالان اقتصادی منتظر ارائه این لایحه هستند تا براساس شاخص‌ها بتوانند برنامه‌ریزی کنند.
ابراهیمیان با طرح این سوال که از میان لایحه بودجه و برنامه ششم کدام یک تقدم دارند، گفت: دولت با تمدید یکساله اجرای برنامه پنجم مخالفت کرد.
لزوم ارائه قراردادهای جدید نفتی
 به مجلس
علیرضا سلیمی و امیر خجسته نمایندگان محلات و همدان به رئیس‌جمهور لزوم ارائه قراردادهای جدید نفتی به مجلس شورای اسلامی مطابق با اصل 77 قانون اساسی را متذکر شدند.
در ادامه نادر قاضی‌پور و امیر خجسته نمایندگان ارومیه و همدان به وزیر نیرو لزوم توجه جدی به بهره‌مندی از انرژی‌های پاک و محدودیت در استفاده از سوخت‌های فسیلی را متذکر شدند.