طرح خوداتکایی برنج شمال کشور تهیه شد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران از تهیه طرح خوداتکایی برنج استانهای شمالی کشور و ارسال آن به وزارت جهاد کشاورزی خبر داد.
به گزارش ایرنا از ساری، دلاور حیدرپور در جلسه راهبرد اقتصاد مقاومتی مازندران افزود: این طرح با هدف اجرای فرمان اقتصاد مقاومتی و تحقق افزایش تولید و خوداتکایی 10 محصول کشاورزی تهیه شده است.
وی ادامه داد: بر اساس طرح خوداتکایی برنج، سطح زیر کشت ارقام پرمحصول به 255 هزار هکتار باید افزایش پیدا کند در حالی که هماکنون در کمتر از 139 هزار هکتار از اراضی شالیزاری برنج رقم پرمحصول کشت میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه بر اساس این طرح میانگین تولید شالی ارقام محلی و پرمحصول در هر هکتار باید به 7/5 تن در هکتار برسد، گفت: پیشبینی تولید برنج سفید در سال هم در این طرح دو میلیون و 521 هزار تن است.
وی نتایج اجرای طرح خوداتکایی برنج را با اجرای آبیاری تناوبی و تجهیز و نوسازی 275 هزار هکتار از شالیزارهای شمال کشور را مهم خواند و گفت: در اراضی یکپارچهسازی شده مصرف آب 30 درصد معادل 800 میلیون مترمکعب کاهش مییابد.
حیدرپور گفت: با اجرای طرح خوداتکایی، سالانه 3میلیون و 787 هزار تن شلتوک در کشور تولید خواهد شد که نسبت به وضعیت کنونی 41 درصد افزایش خواهد داشت.
وی کاهش واردات از یک میلیون و 655 هزار تن به 630 هزار تن را از دیگر نتایج اجرای طرح خوداتکایی تولید برنج در شمال کشور دانست و ادامه داد: سطح زیر کشت مکانیزه برنج در کشور هم از 100 هزار هکتار کنونی به 440 هزار هکتار افزایش مییابد.
حیدرپور آموزش 80 درصد از بهرهبرداران و کاهش سرانه مصرف از 40 به 35 کیلوگرم را هم از دیگر نتایج طرح خوداتکایی برنج در صورت اجرا برشمرد.
وی بر مهیا شدن امکانات و الزامات خوداتکایی برنج در دو استان مازندران و گیلان تاکید کرد و افزود: ارزش محصولات کشاورزی مازندران برابر با 10 درصد کشور است.
وی تجهیز، نوسازی و زهکشی، افزایش مکانیزاسیون، اصلاح شالیکوبی، توسعه پرورش رتون (جوانهزنی مجدد) و کشت مجدد، توسعه مبارزه با آفات، اعمال سیاست قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی را از مهمترین راهبردها برای خوداتکایی برنج اعلام کرد.