kayhan.ir

کد خبر: ۶۵۲۵۶
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۸
سخنگوی شورای نگهبان:

راه دیگری به جز آزمون برای احراز صلاحیت علمی نامزدهای خبرگان نیست

سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: به جز آزمون راه دیگری برای تایید صلاحیت علمی داوطلبان برای شورای نگهبان وجود ندارد پس امکان دارد که نتوانند صلاحیت داوطلبانی را که در آزمون شرکت نکرده‌اند احراز کنند که ممکن است به رد صلاحیت هم منتهی شود.


«نجات الله ابراهیمیان» سخنگوی شورای نگهبان صبح دیروز( شنبه) در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه با محکوم کردن اعدام شیخ نمر رهبر شیعیان عربستان گفت: این اقدام عملی خلاف اخلاق، حقوق و قوانین بین‌المللی است.
ابراهیمیان در ادامه با ارائه گزارشی از مصوبات شورای نگهبان در هفته‌های اخیر اظهار داشت: 19 دی ماه آخرین مهلت شکایت داوطلبان رد صلاحیت شده برای کاندیداتوری در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی است و از امروز(یکشنبه) به مدت 7 روز هیات‌های نظارت استان‌ها با کسب نظر از هیئت مرکزی نظارت رسیدگی به اعتراضات را در این زمینه آغاز می‌کنند.
وی افزود: به موجب قانون هم رد صلاحیت شده‌ها و هم تائید صلاحیت‌ شده‌ها در مرحله بررسی هیئت‌های اجرایی وارد مرحله نظارتی خواهند شد.
ابراهیمیان تاکید کرد: تجربه نشان می‌دهد که بررسی صلاحیت‌های هیات‌های اجرایی و نظارت می‌تواند به نتایج متفاوت منجر شود.
وی تصریح کرد: اگر داوطلبی بی‌جهت رد و یا بی‌جهت تايید شده باشد شورای نگهبان آن را نقض می‌کند و نظر شورای نگهبان در این زمینه نظر نهایی است.
سخنگوی شورای نگهبان در ادامه گفت: نباید با مسئله خبرگان همانند دعواهای سیاسی معمولی برخورد شود و می‌بایست متین و با رعایت ادب در این مقوله وارد شد تا تبدیل به دعوای پیش و پا افتاده سیاسی نشود.
ابراهیمیان افزود: اینکه شورای نگهبان اعلام کند صلاحیت بعضی داوطلبان کاندیداتوری در انتخابات خبرگان احراز شد یا نشد نه چیزی به آنان اضافه و نه چیزی از آنان کم می‌کند زیرا این جایگاه برای نسل‌های آینده مهم است و ممکن است بعضی از این داوطلبان در آینده جزو مراجع و یا فقهای شورای نگهبان شوند.
وی خاطرنشان کرد: اجتهاد لازم برای تايید صلاحیت در انتخابات مجلس خبرگان یعنی داوطلب انتخابات مجلس خبرگان قدرت استنباط برخی از مسائل را دارد و می‌تواند درباره رهبری واجد شرایط اظهارنظر کند که با اجتهاد یک مرجع صاحب فتوا تفاوت دارد.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: شورای نگهبان اعلام کرد که قصد دارد از آزمون برای تعیین صلاحیت همه داوطلبان استفاده کند که به جز چند گروه کلیه ثبت نام کنندگان باید در آن شرکت کرده که این به منزله دعوت از آنان بود.
ابراهیمیان اظهار داشت: فقهای شورای نگهبان در جلسات اخیر شورا اعلام کردند که قصد محدود کردن اختیاراتشان در جریان تايید صلاحیت داوطلبان خبرگان رهبری را بطور مطلق ندارند اما اگر کاندیدایی در آزمون علمی شرکت نکرده باشد به معنای انصراف از کاندیداتوری نیست. وی در ادامه گفت: انصراف از کاندیداتوری باید کتبا و با تقدیم آن به وزارت کشور انجام شود.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: پرونده تک تک داوطلبان انتخابات خبرگان رهبری موضوع بررسی فقهای شورای نگهبان خواهد بود، ممکن است در این اظهارنظرها براساس اختیاراتی که قانون به فقهای شورای نگهبان داده اجتهاد داوطلبی برای فقها احراز شود حتی اگر آن فرد در آزمون علمی شرکت نکرده باشد.
ابراهیمیان خاطرنشان کرد: اگر این میزان از حد علمی را نداشته باشد که فقها بتوانند بدون نیاز به شرکت وی در آزمون علمی، اجتهاد آن فرد را تائید کنند، عدم شرکت داوطلب در آزمون، ابزار احراز اجتهاد را از فقها سلب می‌کند.
ابراهیمیان در ادامه گفت: به جز آزمون راه دیگری برای تأیید صلاحیت علمی داوطلبان برای شورای نگهبان وجود ندارد پس امکان دارد که نتوانند صلاحیت داوطلبانی را که در آزمون شرکت نکرده‌اند احراز کنند که ممکن است به رد صلاحیت هم منتهی شود. اما اگر فقها به طرق دیگری نسبت به اجتهاد داوطلبان علم یابند ممکن است صلاحیت‌ علمی‌شان احراز شود.
وی افزود: تمام داوطلبانی که پیشتر عضو مجلس خبرگان بودند از نظر علمی تأیید می‌شوند اما شاید به خاطر موانع دیگری ردصلاحیت شوند حتی اگر هم‌اکنون عضو خبرگان باشد.
به گزارش فارس، سخنگوی شورای نگهبان خاطرنشان کرد: درصورت تأیید امنیت سیستم انتخابات الکترونیکی وارد آموزش استفاده از سیستم می‌شویم.