بیماری قلبی در کشور سالانه 50 هزار قربانی میگیرد
سالانه بیش از 50 هزار نفر در کشور فقط به دلیل بیماریهای قلبی و عروقی جان خود را از دست میدهند.
به گزارش ایرنا، مسئول «بیماریها و پیامدهای سلامت» معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور روز پنجشنبه در حاشیه برگزاری کارگاه کشوری ثبت بیماریهای قلبی و عروقی با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران گفت: بیماریهای قلبی و عروقی اولین علت مرگو میر در کشور محسوب میشوند.
کاظم زندهدل افزود: این بیماریها ارتباط نزدیکی با شرایط و سبک زندگی دارد و قابل پیشگیری است.
وی ادامه داد: دانستن اینکه چه کسانی بیشتر به این بیماریها مبتلا میشوند و جان خود را از دست میدهند به مداخلات و برنامههای بهداشتی کمک و پیشگیریها را هدفمندتر میکند.
وی با بیان اینکه از سال گذشته بیش از 35 برنامه ثبت را در کشور راهاندازی کردهایم، یادآور شد: این برنامه برای چندین بیماری از جمله سرطان، تصادفات، ضایعات نخاعی، بعضی از بیماریهای عفونی، بیماریهای غیرواگیر و برخی از بیماریهای نادر راهاندازی شده است و به طور مرتب رصد میشود تا به اهدافش دست یابد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در کارگاه کشوری ثبت بیماریهای قلبی و عروقی گفت: نزدیک به نیمی از مردم ایران در سن 50 سالگی بیماری فشار و چربی خون دارند.
رضا ملکزاده افزود: نزدیک به 30 درصد از عوارض قلبی و عروقی (سکتههای قلبی و مغزی) بین افراد جوان و زیر 55 سال رخ میدهد.
وی با بیان اینکه نزدیک به 30 درصد مردم ایران علائم خطر یا ریسک فاکتورهای بیماریهای قلبی و عروقی را دارند، افزود: فشار خون در ایران به خوبی تشخیص و درمان نمیشود.
وی تاکید کرد: امید به زندگی در بدو تولد در ایرانیان نزدیک به 75 سال است و اگر بتوانیم در زمینه قلبی و عروقی پیشگیریها را انجام دهیم میتوانیم امید به زندگی را به 80 سال نزدیک کنیم.
وی چاقی، مصرف زیاد نمک، کم تحرکی، استفاده از غذاهای چرب و پر کالری را از مهمترین علل بروز بیماریهای قلبی و عروقی اعلام کرد.