kayhan.ir

کد خبر: ۶۵۰۲۴
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۴
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی:

لغو تحریم‌ها چاقوی دولبه است

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی با اشاره به کاهش 40 تا 50 درصدی فروش تجهیزات پزشکی گفت: لغو تحریم‌ها،‌ چاقوی دولبه است و می‌تواند به ضرر تولید هم تمام شود.


رضا کمپانی در گفت‌وگو با ایسنا افزود: از سوی دیگر ورود تجهیزات پزشکی که مشابه آن در ایران تولید می‌شود نیز دغدغه ماست که این واردات عمدتا در قالب انتقال تکنولوژی مطرح می‌شود اما می‌دانیم که در نهایت انتقال تکنولوژی صورت نخواهد گرفت و تنها از این اسم برای ورود قطعات به صورت SKD و CKD استفاده می‌شود.
کمپانی ادامه داد: در این مدت تولید ضعیف شده و در مقابل شرکت‌هایی هستند که منتظرند تا با لغو تحریم‌ها وارد بازار ایران شوند. از سوی دیگر ایران بازار کوچکی است و برای مثال دستگاهی که در سال 20 هزار تعداد از آن ساخته می‌شود و تنها مصرفش در ایران پنج مورد است شرکت سازنده به خاطر این تعداد کم، حاضر نیست که تکنولوژی را به ایران انتقال دهد مگر اینکه بخواهد به صورت منطقه‌ای نگاه کند که آن هم به دلایل مختلف بعید است.
به گفته وی، پیشنهاد تولیدکنندگان این است که در کالاهایی که مشابه داخلی دارند و با کیفیت خوبی هم تولید می‌شوند، انتقال تکنولوژی صورت نگیرد و این موضوع را بیشتر درباره کالاهایی انجام دهیم که در حال حاضر دانش ساخت آن در ایران نیست.
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی با بیان اینکه باید برای انتقال تکنولوژی قانون و آیین‌نامه داشته باشیم، اظهار کرد: انتقال تکنولوژی باید در چارچوب آیین‌نامه تعریف و عملیاتی شود که این کار نیز به عهده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است که آیین‌نامه‌های مربوطه را تدوین کند.
وی با اشاره به کاهش تولید در سال جاری به دلیل کمبود سرمایه در گردش و بودجه‌های دولتی برای خرید تجهیزات پزشکی توسط وزارت بهداشت گفت: البته هیچ تولیدکننده‌ای به دلایل مختلف آمار و ارقام دقیقی ارائه نمی‌دهد اما با توجه به بازار، اعتقاد ما این است که کاهش 40 تا 50 درصدی در خرید تجهیزات پزشکی در سال جاری داشته‌ایم.
کمپانی با بیان اینکه صنعت تجهیزات پزشکی در کشور ما یک صنعت جوان است، اظهار کرد: تنها 20 سال است که این صنعت در ایران راه افتاده و کمتر از پنج سال است که وارد بازار جهانی شده است. بنابراین ما ابتدا باید ایرادات کار خود را در کشور بگیریم و بعد بتوانیم سهم تولیدی قابل قبولی در بازار جهانی برای تولیدات ایرانی ایجاد کنیم.