عملکرد فوتبال آسیا در بازی های المپیک
آغاز هیجان برای کسب 3 سهمیه
تیمهای آسیایی تقریبا عملکرد خوبی در بازیهای المپیک داشتند که سرآمد آنها دو عنوان سومی توسط کره جنوبی و ژاپن بوده است.
رقابتهای قهرمانی جوانان آسیا و انتخابی المپیک پنج روز دیگر در دوحه قطر برگزار میشود و تیم ملی ایران باید با میزبان، چین و سوریه دیدار کند و شانس خود را برای صعود به المپیک و شکستن طلسم این رقابتها امتحان خواهد کرد.
سایت AFC در گزارشی به عملکرد تیمهای آسیایی در تاریخ بازیهای المپیک پرداخته است که در زیر میخوانیم:
رقابتهای آسیایی در حالی چندی دیگر در دوحه قطر برگزار میشود که تیمهای آسیایی میخواهند پا جای پای تیم ژاپن در المپیک 1968 و کره جنوبی در المپیک 2012 لندن بگذارند که هر دو موفق شدند به مدال در المپیک برسند. در واقع تنها این دو تیم از قاره آسیا توانستند در المپیک افتخارآفرینی کنند و به مدال برسند. هر دوی این تیمها توانستند در بازیهای المپیک به مدال برنز و عنوان سومی برسند که عملکرد خوبی برای قاره آسیا محسوب میشود. اکنون در حالی که به برگزاری المپیک 2016 ریو نزدیک میشویم، تیمهای آسیایی امیدوار هستند تا در این دوره بتوانند عملکردی به مراتب بهتر از کره و ژاپن داشته باشند.
در المپیک 1968، ژاپن با دو گل کونیگیشه کاماموتو توانست مکزیک را شکست دهد و به عنوان سومی این رقابتها دست یابد و برای اولین بار یک تیم آسیایی در رشته فوتبال در المپیک روی سکو برود.
همچنین در دیدار ردهبندی المپیک 2012 لندن نیز کره جنوبی و ژاپن برابر هم به میدان رفتند که در این دیدار دو گل کو جائه چول و پارک چو یونگ باعث شد کره جنوبی نیز نام خود را در کتاب افتخارات تاریخ آسیا در بازیهای المپیک ثبت کند.
البته قبلا در المپیک 1958 هند موفق شد در حالی که تنها 11 تیم در این دوره حضور داشتند با کنار زدن استرالیا به عنوان چهارم دست پیدا کند.
ژاپن نیز قبل از اینکه بتواند در سال 1968 به عنوان سومی دست پیدا کند، در سال 1964 یعنی چهار سال قبل به دور دوم این دوره از رقابتها صعود کرد. بعد از این دوره تیمهای آسیایی عملکرد ضعیفی در المپیک داشتند تا اینکه ایران و کره شمالی هر دو در المپیک 1976 هر دو به یک چهارم نهایی راه یافتند.
یکی دیگر از عملکرد جالب تیمهای آسیایی در تاریخ این بازیها به بازی ژاپن و برزیل در المپیک 1996 بازمیگردد که برزیل با داشتن بازیکنانی چون رونالدو و روبرتو کارلوس تیمی بزرگ بود که ساموراییها توانستند با برتری یک بر صفر برابر این تیم شگفتی بیافرینند ولی این برای صعود این تیم آسیایی به دور دوم کافی نبود.
چهار سال بعد این تیم آسیایی با شکست برابر آمریکا از صعود به مرحله نیمه نهایی بازیهای المپیک بازماند.
تیمهای آسیایی در المپیک
* 1936 برلین: ژاپن – چین
* 1948 لندن: افغانستان – چین – کره جنوبی – هند
*1952 هلسینکی: هند
* 1956 ملبورن: هند – اندونزی – ژاپن – تایلند
*1960 رم: هند- چین تایپه
* 1964 توکیو: ایران – ژاپن – کره جنوبی
* 1968 مکزیکوسیتی: ژاپن – تایلند – رژیم صهیونیستی
* 1972 مونیخ: ایران – مالزی – میانمار
* 1976: ایران – کره شمالی
*1980 مسکو: عراق – کویت- سوریه
* 1984 لسآنجلس: عراق – قطر- عربستان
* 1988 سئول: کره جنوبی – چین – عراق
* 1992 بارسلونا: کویت – قطر – کره جنوبی
* 1996 آتلانتا: کره جنوبی – عربستان –ژاپن
* 2000 سیدنی: کره جنوبی – کویت – ژاپن
* 2004 آتن: کره جنوبی – عراق – ژاپن
* 2008 پکن: چین – کره جنوبی – استرالیا – ژاپن
* 2012 لندن: امارات- کره جنوبی – ژاپن
عراق در سال 2004 با عدنان حمد در حالی به نیمهنهایی صعود کرد که این کشور جنگزده شرایط بحرانی برای حضور در این دوره از رقابتها داشت. آنها توانستند در گروه خود جلوتر از کاستاریکا، مراکش و پرتغال به عنوان تیم نخست راهی مرحله بعدی این رقابتها شوند. در این مرحله نیز جاهطلبیهای عراق پایانی نداشت و این تیم موفق شد استرالیا را شکست دهد و راهی جمع چهار تیم نهایی شود. در نهایت شکست برابر پاراگوئه و در دیدار ردهبندی برابر ایتالیا پایانی بود بر رویاهای این کشور جنگزده در بازیهای المپیک ولی قطعا حضور در جمع چهار تیم نهایی دستاورد خوبی برای عراق بود.
اما در المپیک 2016 از قاره آسیا سه تیم در این دوره از رقابتها حضور خواهند داشت و تیم ملی ایران امیدوار است برای اولین بار پس از انقلاب راهی المپیک شود و حضور در این رقابتهای معتبر را تجربه کند. جایی که تمام بازیکنان ایرانی زیر ذرهبین تیمهای خارجی قرار میگیرند و بهترین جا بعد از جام جهانی است تا بازیکنان ایرانی بتوانند خودشان را در عرصه جهانی نشان دهند.
اعلام برنامه بازیهای تیم امید در انتخابی المپیک
ساعت بازیهای تیم امید ایران در رقابتهای انتخابی المپیک 2016 ریو اعلام شد.
تیم ملی امید فوتبال ایران که در حال حاضر برای برپایی اردوی تدارکاتی در دوبی به سر میبرد باید از چند روز دیگر شانس خود را برای رسیدن به المپیک ریو آزمایش کند. سایت ایافسی در آستانه شروع این رقابتها برنامه دقیق بازیهای این دوره را اعلام کرده است که برنامه بازیهای تیم ایران به شرح زیر است:
سهشنبه 22 دی
* ایران – سوریه (ساعت 16 به وقت ایران)
جمعه 25 دی
* ایران – قطر (ساعت 19 به وقت ایران)
دوشنبه 28 دی
* ایران – چین(ساعت 19 به وقت ایران)
بازیهای این مرحله در چهار گروه چهار تیمی برگزار میشود و تیم ملی ایران در گروه نخست این رقابتها قرار گرفته است. از هر گروه دو تیم به مرحله یک چهارم نهایی این رقابتها صعود خواهد کرد.
تیم ملی ایران در صورت صعود از گروه خود، باید در مرحله بعدی با تیمهای گروه B دیدار کند جایی که ژاپن، عربستان، کره شمالی و تایلند حضور دارد و با توجه به اینکه ژاپنیها به احتمال زیاد تیم اول گروه خواهند شد، شاگردان خاکپور باید تلاش کنند تا تیم نخست شوند تا در این مرحله با ژاپن یکی از آمادهترین تیمهای این رقابتها روبرو نشوند.
در صورتی که ایران در گروه خود اول شود به احتمال زیاد باید در مرحله بعد با عربستان دیدار کند، دیداری که فروردین سال جاری در تهران برگزار شد و ایران با نتیجه 2 بر یک شکست خورد.