به دلیل واردات ورق فولادی از چین
800 میلیارد تومان ورق فولادی در انبارهای فولادمبارکه انباشته شده است
عضو فراکسیون کار و اشتغال مجلس گفت: به دلیل رکود موجود در کشور و بی توجهی به صنایع، بیش از 800 میلیارد تومان ورق فولادی در انبارهای فولاد مبارکه انباشته شده است.
علی ایرانپور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر عمده صنایع استان اصفهان دچار رکود شدهاند تصریح کرد: بخشی از این موضوع به پایین بودن نقدینگی این صنایع و عدم همکاری بانکها بازمیگردد و از سوی دیگر فشار بانکها برای اخذ مطالبات و وثیقه های خود شروع شده است.
علی ایرانپور با اشاره به کاهش میزان صادرات این شرکتها و عدم استفاده از تولیدات آنها تصریح کرد: رکود به دلیل کاهش میزان صادرات این کالاها وجود داشته و در طرف مقابل، بیتوجهی به طرحهای بزرگی مثل طرح آمایش سرزمینی سبب شده که ما در زمینه جانمایی این صنایع دقت لازم را به خرج نداده باشیم.
وی تصریح کرد: فولادمبارکه نیز به دلیل این ورق فولادی از کشورهایی نظیر چین وارد کشور میشود، در حال حاضر با مشکلات بسیاری مواجه بوده و هماکنون قیمت ورق فولادی وارد شده به کشور پایینتر از نرخ ورق فولاد تولیدی این شرکت است.
عضو فراکسیون کار و اشتغال مجلس شورای اسلامی گفت: این تعرفه بین 12 تا 20 درصد متغیر بوده و باعث شده که قیمت تمام شده خارج از کشور، کمتر از قیمت ورقهای تولیدی در داخل کشور باشد.
ایرانپور با انتقاد از عملکرد دولت در حوزه حمایت از صنایع گفت: متاسفانه به دلیل نوع تصمیمگیری بد دولت و تعرفه واردات و اینکه هیچ عکسالعملی درباره واردات بیرویه فولاد صورت نگرفته، بزرگترین واحد صنعتی کشور دچار آسیب شده است.
وی ادامه داد: این شرکت و دیگر شرکتهای صنعتی شهرستان مبارکه در حال حاضر مجبور به کاهش تولید و تعدیل نیرو شدهاند؛ وی گفت: شرکت پلیاکریل نیروهای خود را اخراج کرده، سیمان سپاهان و فولاد مبارکه نیز فشار را بر کارگران خود افزایش دادهاند و این موضوع، نشاندهنده رکود موجود در بازار است.
ایرانپور گفت: راهحل برونرفت از وضعیت کنونی، افزایش حمایت بانکها از صنایع بوده و سیاستهای اتخاذی در دولت باید تغییر کرده و بنا را بر حمایت از تولید داخلی گذاشته و از واردات محصولاتی که مشابه آن در کشور تولید میشود، خودداری کرد.
وی با اشاره به استقرار شرکت سیمان سپاهان در شهرستان مبارکه گفت: در حال حاضر چندین صنعت سیمان در استان وجود دارد و این در حالی است که این صنایع باید در نقاط دیگر کشور مستقر میشدند زیرا که تولید سیمان در استان اصفهان بیش از نیاز است.