دادستان کل کشور:
جرایم سایبری هر 15 ثانیه یک قربانی میگیرد
صبح دیروز نشست پلیس فتا با قضات رسیدگیکننده به پروندههای جرایم رایانهای و اینترنتی برگزار شد.
سرویس اجتماعی-
حجتالاسلام رئیسی با اشاره به این که جرایم سایبری هر ۱۲ تا ۱۵ ثانیه یک قربانی میگیرد، از کشف ۹۰ درصدی جرایم در فضای مجازی به وسیله پلیس تقدیر کرد و گفت: شبکههای اجتماعی در کشورمان باید پایبند نظام جمهوری اسلامی باشند.
دادستان کل کشور ضمن تاکید بر استفاده از فضای سایبر و فناوریهای نوین در زندگی اجتماعی، افزود: سالمسازی فضای ارتباطات امری ضروری محسوب میشود و باید بستری امن برای تبادل اطلاعات ایجاد کنیم.
رئیسی سالمسازی فضای مجازی را امری ضروری و اجتنابناپذیر دانست و گفت: قطعا تولید و تبادل اطلاعات در یک فضای امن صورت میگیرد و اگر فضا ناامن باشد و امنیت روانی و اجتماعی جامعه مخدوش شود، اطلاعات و دامنهها از امنیت لازم برخوردار نخواهد بود و فضای ناسالم هر گونه پیشرفتی را با اشکال روبرو میسازد.
ضرورت شبکه ملی اطلاعات
وی افزود: راهاندازی شبکه ملی اطلاعات امری ضروری است، این امر برعهده دستاندرکاران امر زیرساخت و فنی است تا تلاش کنند شبکه ملی اطلاعات هرچه زودتر راهاندازی شود.
رئیسی در ادامه با اعلام این که اولین نگاه باید به دستاندرکاران زیرساختها باشد نه پلیس، افزود: دسترسی سریع به اطلاعات امری پسندیده است و در عرصههای مختلف اجتماعی علم و فناوری نقشی مهمی به شمار میرود، اما حفظ امنیت در این محیط باید مورد توجه قرار گیرد و بسیار مهم ارزیابی شود.
وی نفوذ در شبکههای بانکی را یکی از دغدغههای نظام بانکی در دنیا دانست و گفت: موضوع پولشویی، قاچاق کالا، قاچاق مواد مخدر، فضای ناسالم اخلاقی و ورود به حریم خصوصی از دغدغههای کاربران، شهروندان و تمام کسانی است که از فضای مجازی استفاده میکنند.
اهمیت قانون در شبکههای اجتماعی
دادستان کل کشور در ادامه سخنان خود در پلیس فتا با اعلام این که شبکههای اجتماعی در کشورمان باید پایبند قوانین نظام جمهوری اسلامی باشند، گفت: شبکههایی که به مقررات نظام مقدس جمهوری اسلامی توجه نمیکنند، نمیتوانند فعال باشند. این پایبندی یک اصل مهم به شمار میرود و فکر نمیکنم در کشورهای دیگر هم اجازه دهند فضای ارتباطات و امنیت اخلاقی در جامعهشان به مخاطره بیفتد. اگر پایبندی نباشد، تداوم حضور و استفاده از امکانات فضای سایبری امکانپذیر نیست.
حجتالاسلام رئیسی یکی از جلوههای امنیت کشور را حضور حداکثری مردم در انتخابات دانست و گفت: اصل انتخابات معرفی افراد و کاندیداها است که هیچ مشکلی ندارد و میتوان در جهت تسهیل ارتباطات و تولید و تبادل اطلاعات از فضای مجازی استفاده کرد اما کوچکترین تخلفی از موازین قانونی قابل تحمل نیست و با هر گونه جرم و تخلف در فضای مجازی به ویژه در انتخابات برخورد میشود.
کمیته دائمی ناجا و دستگاه قضا
سردار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی نیز در نشست مشترک پلیس فتا و قضات رسیدگیکننده به پروندههای جرائم رایانهای و اینترنتی، به انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان اشاره کرد و اظهار داشت: کسانی میخواهند این فضای آرام و آرامش را به هم بزنند و یکی از کانالهای موثر در این امر فضای مجازی است.
فرمانده نیروی انتظامی کشور آمادگی قبلی همه دستگاهها برای ایجاد امنیت انتخاباتی را مهم ارزیابی کرد و پیشنهاد داد: برای پیگیری مسائل مرتبط با فضای مجازی کمیته دائمی بین ناجا و دستگاه قضایی تشکیل شود.
وی یکی دیگر از آسیبها و تهدیدهای فضای مجازی را حضور موثری دانست که گروههای ضد امنیتی در این فضا دارند و تاکید کرد: اگر بر فضای مجازی اشراف نداشته باشیم نمیتوانیم با تهدیدهای امنیتی مقابله کنیم.