آثار باستانی سوریه در اردن
اردن از آغاز بحران سوریه (مارس 2011) تاکنون، 200 قطعه از آثار باستانی متعلق به این کشور را کشف و ضبط کرده است.
به نوشته پایگاه روزنامه «الغد» اردن، «منذر جمحاوی» مدیرکل اداره آثار و بناهای تاریخی اردن، با اعلام این خبر افزود: این آثار از قاچاقچیان آثار باستانی که قصد خروج آنها به خارج از اردن را داشتند، کشف و ضبط شده است.
جمحاوی در ادامه گفت: اداره آثار و بناهای تاریخی اردن محل ویژهای برای نگهداری از آثار تاریخی سوریه که از این کشور خارج و به اردن منتقل شده در نظر گرفته است، تا پس از بازگشت امنیت به سوریه با هماهنگی طرف سوری به این کشور بازگردانده شود.
وی تصریح کرد: اردن انبارهای ویژهای برای نگهداری آثار باستانی دارد و تاکنون بیش از 2500 قطعه از آثار باستانی عراق و نیز تعدادی از اشیای باستانی متعلق به مصر و فلسطین را به این کشورها بازگردانده است.
پس از بحران سوریه گروههای تروریستی اقدام به تخریب و قاچاق آثار باستانی سوریه به خارج از این کشور به ویژه به ترکیه و اردن کردند که تاکنون برخی از این آثار کشف و به سوریه بازگردانده شده است.
تروریستهای داعش با چپاول اموال مردم سوریه، گرفتن مالیاتهای سنگین، گروگانگیری، فروش نفت، باجگیری، قاچاق، فروش آثار باستانی و دریافت کمکهای خارجی توانسته است هزینههای بالای حاکمیت تروریستم بر بخش گستردهای از منطقه را تامین کند و عنوان ثروتمندترین گروه تروریستی را به خود اختصاص دهد.
این گروهک تروریستی، اماکن تاریخی بسیاری از جمله شهر باستانی پالمیرا در سوریه را تخریب کرده و به گفته کارشناسان بیش از 90 قطعه تاریخی را نیز در عراق ربوده یا تخریب کرده است.