kayhan.ir

کد خبر: ۶۴۲۷۱
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۱
با استناد به جنایات بی‌شمار آمریکا در حق ملت ایران صورت گرفت

طرح یک فوریتی نمایندگان مجلس برای دریافت غرامت و خسارت از آمریکا


نمایندگان مجلس طرحی را با قید یک فوریت تهیه و تدوین کردند که در آن دولت موظف شده است، برای استیفای حقوق ملت ایران اقدامات حقوقی لازم را در رابطه با اخذ برخی غرامت‌ها و خسارت‌ها از دولت آمریکا صورت دهد.
در ماده واحده این طرح آمده است‌: دولت موظف است به منظور استیفای حقوق ملت ایران اقدامات حقوقی لازم را در رابطه با اخذ غرامت‌ها و خسارت‌ها از دولت آمریکا متناسب با مشارکت در موارد ذیل به‌عمل آورد.
1- پرداخت غرامت بابت خسارت‌های جانی و مالی که از کودتای 28 مرداد تا پیروزی انقلاب اسلامی به علت روی کار آمدن دولت دست‌نشانده آمریکا به ملت ایران تحمیل شده است.
2- پرداخت غرامت بابت بیش از 223 هزار  نفر شهید دوران دفاع مقدس و قریب 600 هزار نفر جانباز و آزاده که به علت همکاری اطلاعاتی، سیاسی و نظامی آمریکا با حمله صدام به ایران به شهادت رسیده و یا صدمه دیده‌اند.
3- پرداخت غرامت و خسارت هزار میلیارد دلاری جنگ صدام که با حمایت مستقیم آمریکا صورت گرفت.
4- پرداخت غرامت بابت 17 هزار شهید ترور که با هم دستی آمریکا به شهادت رسیدند و هم‌اکنون عاملان این ترور‌ها در آمریکا و عراق تحت حمایت مستقیم دولت و کنگره آمریکا هستند.
5- پرداخت غرامت بابت اموال و دارایی‌های ایران که بر خلاف عرف و قواعد بین‌المللی توسط آمریکا بلوکه شده است.
6- پرداخت خسارت بابت به شهادت رساندن صدها تن از حجاج سال 1366 و فاجعه منا در سال جاری به علت حمایت و پشتیبانی آمریکا از دولت سعودی.
7- پرداخت خسارت و عدم‌النفع کلیه اموال فرهنگی، هنری و باستانی ایران که در موزه‌ها و موسسات آمریکایی نگهداری می‌شود.
8- پرداخت خسارت و غرامت بابت تحریم کشتی‌های جمهوری اسلامی ایران برخلاف قواعد بین‌المللی.
9- پرداخت خسارت بابت تحریم خرید و فروش قطعات و هواپیمای مسافربری علیه جمهوری اسلامی ایران بر خلاف عرف و قواعد بین‌المللی.
10- پرداخت غرامت بابت کلیه ایرانیان مورد ربایش، ترور و انفجار در خارج از کشور که با حمایت آمریکا از جمله در کشورهای افغانستان، یمن، لبنان، سوریه، عراق و ... انجام شده است.
11-پرداخت غرامت بابت کودتای نوژه که با حمایت و همکاری مستقیم آمریکا صورت گرفت.
ابراهیم کارخانه‌ای نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس از تدوین این طرح خبر داده و گفته بود:‌ این طرح تاکنون به امضای 166 نفر از نمایندگان رسیده و امضاهای آن همچنان در حال افزایش است.
تذکر 106 نماینده به رئیس‌جمهور‌
 جان مردم را نجات دهید
تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولین اجرایی کشور در جلسه علنی روز دوشنبه مجلس  از سوی هیئت رئیسه قرائت شد. ۱۰۶ نماینده مجلس در تذکری به رئیس‌جمهور خواستار اتخاذ تدبیر لازم برای نجات جان مردم به ویژه کودکان و سالخوردگان و بیماران در مقابل آلودگی بی‌سابقه هوا شدند.
ابراهیم کارخانه‌ای نماینده مردم همدان به وزیر امور خارجه لزوم اقدام قاطع برای حفظ عزت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران در برابر اقدامات خصمانه کنگره و دولت آمریکا را متذکر شد و در تذکری به رئیس‌جمهور خواستار توضیح علت عدم برنامه‌ریزی مناسب برای جلوگیری از کاهش رشد جمعیت شد.
گزینه‌های مجلس
 برای بررسی موضوع آلودگی
محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک در مجلس در تذکری شفاهی با اشاره به اینکه آلودگی هوا نفس مردم را بریده است، گفت: قرار بود خانم ابتکار به جلسه غیرعلنی مجلس آمده و درباره عملکرد دولت در این‌باره توضیح دهد.
براساس این گزارش حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد نائب رئیس مجلس که اداره مجلس را برعهده داشت در توضیحی عنوان کرد: چند گزینه در این‌باره مطرح بود که موضوع در صحن و در جلسه غیرعلنی بررسی شود و یا در کمیسیون‌های مربوطه، درنهایت مقرر شد که در جلسه دوشنبه بعدازظهر کمیسیون انرژی با حضور مسئولین به این موضوع پرداخته شود‌.
چرا قانون را نوشته‌ایم‌؟!
کوچک‌زاده نماینده تهران در جلسه علنی دیروز با اشاره به ماده 55 آیین‌نامه داخلی مجلس و عدم اجرای این ماده توسط هیئت رئیسه مجلس، تصریح کرد: طبق این ماده باید به عملکرد بودجه سالیانه مجلس رسیدگی و گزارش آن حداکثر تا پایان شهریورماه هر سال ارائه شود، این گزارش برای اطلاع نمایندگان باید چاپ و تکثیر می‌شد که این موضوع هم از وظایف کمیسیون برنامه و بودجه مجلس است و باید با نظارت هیئت رئیسه انجام شود.
وی ادامه داد: هیچ وقت طی 10 سال گذشته به ماده مهم آیین‌نامه داخلی مجلس عمل  نشده است، در دوره مجلس نهم نیز تاکنون به این ماده از آیین‌نامه عمل نشده است، بنابراین قانون را برای چه نوشته‌ایم؟! آیا برای عمل نکردن نوشتیم؟ جوابش چیست، چرا عمل نمی‌کنید؟ چرا گزارش بودجه مجلس را نمی‌دهید؟
ابوترابی‌فرد نایب رئیس اول مجلس در پاسخ به تذکر کوچک‌زاده گفت: از آقای تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه می‌خواهم تا پایان جلسه علنی امروز اعلام کنند که کمیسیون برنامه و بودجه در این زمینه چه اقدامی انجام داده است.
مصوبات نمایندگان
نمایندگان در جلسه دوشنبه به ارجاع 2 تبصره از ماده 59 لایحه بیمه اجباری خسارت وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه به کمیسیون اقتصادی پارلمان رأی موافق دادند.
در این ماده اقدامات بیمه مرکزی در نظارت بر حسن اجرای قانون ذکر شده بود.
در نهایت با رأی نمایندگان تبصره‌های 4 و 5 ماده 59 لایحه مذکور که نحوه وصول، تخفیف و یا بخشودگی جریمه نقدی 20 برابر حداقل تعهدات بدنی را به موجب آیین‌نامه پیشنهادی بیمه مرکزی و مصوب از سوی شورایعالی بیمه مقرر می‌کرد مراعا ماند و به کمیسیون اقتصادی بازگشت.
اعلام وصول طرح ایجاد
 مناطق ویژه اقتصادی با 50 امضا
محمد دهقان عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی پیش از پایان نشست علنی مجلس موارد اعلام وصولی را قرائت کرد.
بر این اساس اعلام شد با توجه به اینکه تعداد امضاهای طرح اصلاح تبصره یک ماده 69 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت به کمتر از 15 نفر رسیده لذا طرح مذکور در راستای اجرای ماده 133 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس مسترد شد که اعلام وصول می‌شود.
همچنین طرح اصلاح محدوده برخی مناطق آزاد تجاری و صنعتی و ایجاد مناطق ویژه اقتصادی که با امضای 50 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تقدیم هیئت رئیسه مجلس شده است، اعلام وصول می‌شود.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پس از اعلام وصول این طرح گفت: درباره طرح مذکور در جلسه علنی آینده پارلمان رأی‌گیری می‌شود.
گفتنی است جلسه علنی پارلمان در حالی به پایان رسید که قرار بود لایحه بودجه سال 95 به همراه برنامه ششم توسعه طبق اعلام قبلی دولت هفته اول دی ماه تقدیم مجلس شورای اسلامی شود اما این اتفاق نیفتاد و ارائه این 2 لایحه مهم به بعد از 20 دی ماه موکول شد.