پیامدهای شهادت سمیر قنطار برای رژیم صهیونیستی(نگاه)
دکتر محمدحسین محترم
1- اینکه رژیم صهیونیستی شش بار برای ترور سمیر قنطار تلاش کرده بود و بار هفتم موفق به شهادت وی شد، نشان میدهد اولا این شهید محور مقاومت، خطر بزرگی برای طرحهای رژیم صهیونیستی داشت، شهیدی که سی سال در اسارت و هفت سال در آزادی برای شکلدهی مقاومت تلاش کرد. ثانیا با وجود تلاش برخی رژیمهای عربی برای عادیسازی روابط با اسرائیل و همچنین دخالتهای نظامی بیگانگان در منطقه، شهادت سمیر قنطار نشان داد مقاومت اسلامی در برابر توطئههای رژیم صهیونیستی همچنان با قوت به راه خود ادامه میدهد.
2- یکی از گمانهزنیها حکایت از این دارد که هدف از شهادت قنطار، ناکام گذاشتن عملیات زود هنگام او بوده، هر چند رژیم صهیونیستی کینه قنطار را از سال 1979 در عملیات نهاریا به دل داشت. قنطار مسئول اجرای طرح بزرگی برای آزادسازی بلندیهای جولان اشغالی بود. او مسئولیت تشکیل گروههای مقاومت مردمی در جولان را برعهده داشت تا جبهه جدیدی از مقاومت را در جولان اشغالی بگشاید. وی توانسته بود مرزهای سوریه را که چهل سال برای اسرائیل امن محسوب میشد، به مرزهایی تبدیل کند که هر لحظه ممکن است علیه رژیم صهیونیستی عملیات انجام شود. به همین دلیل کانال دوم تلویزیون رژیم صهیونیستی سمیر قنطار را بمب ساعتی توصیف کرد که هر لحظه ممکن بود دست به عملیات علیه رژیم صهیونیستی بزند.
3- این ترور پس از آن صورت گرفت که شورای امنیت سازمان ملل با صدور قطعنامهای بر ضرورت حل و فصل سیاسی بحران سوریه تاکید کرد. اسرائیل با این ترور قصد داشت پیروزی سیاسی و دیپلماتیک را بر جبهه مقاومت تلخ کند. این ترور واکنش و پاسخی بود به موفقیت تصویب این قطعنامه که توانست شروط ایران و روسیه را بر همه طرفها در قطعنامه تحمیل و از گنجاندن بند ضرورت کنارهگیری بشار اسد از قدرت جلوگیری کند.
4- شاید هدف رژیم صهیونیستی از ترور شهید قنطار زیر سوال بردن عملکرد و کارایی موشکهای اس-300 و اس-400 روسیه در خاک سوریه هم بوده باشد. اما در حقیقت هواپیماهای اسرائیلی بدون ورود به حریم هوایی جولان اشغالی و خاک سوریه و با شلیک موشک از راه دور این عملیات را انجام دادهاند. به نوشته روزنامه السفیر دو جنگنده اف 15 ارتش صهیونیستی از فراز دریاچه طبریا و بدون ورود به خاک سوریه چهار موشک هوشمند به سوی محل شهادت قنطار شلیک کردند و این موشکها 90 کیلومتر را در آسمان دریاچه طبریا طی کردند تا به هدف اصابت کردند. با این حال رادارهای سوریه موفق شدند موشکها را در 15 کیلومتری هدف در شهر جرمانا رصد و ثبت کنند که برای انجام واکنش دیر شده بود. گرچه یک ضربالمثل عربی میگوید «شاید از دل شر خیر بیرون آید». شاید شهادت این مرد بزرگ، بسیاری از سیاستهای کنونی را به ویژه سیاست روسیه در خصوص رژیم صهیونیستی را تغییر دهد و مسکو به تلآویو درس فراموش نشدنی بدهد، باید منتظر ماند.
5- سرویسهای جاسوسی رژیم صهیونیستی و آمریکا به مدد رسانههای تحت سلطه خود تلاش دارند تا با این ادعا که شهادت شهید قنطار اولین عملیات از زمان حضور جنگندهها و موشکهای دفاعی روسیه در سوریه است، و مسکو توان جلوگیری از این ترور را داشته اما وارد عمل نشده، روسیه را از جبهه مقاومت جدا و بین سیاستهای ایران و روسیه القای اختلاف کنند. در همین راستا رژیم صهیونیستی اقدام به انتشار خبر گفتگوی تلفنی نتانیاهو با پوتین کرد تا گزاره فوق را در اذهان تقویت کند اما بلافاصله کرملین اعلام کرد این گفتگوی تلفنی به درخواست نتانیاهو بوده و پوتین با محکوم کردن تلویحی اقدام رژیم صهیونیستی، به وی گوشزد کرده هیچ جایگزینی برای مذاکرات سوری-سوری و مقابله قاطعانه با تروریستها وجود ندارد.
6- سرویسهای جاسوسی آمریکا، عربستان و قطر با صهیونیستها در عملیات ترور شهید القنطار همکاری داشتهاند. نکته مهم بر این ادعا این است که آمریکا هشتم سپتامبر گذشته به درخواست اسرائیل نام سمیر القنطار را در فهرست تروریسم قرار داد تا زمینه ترور او توسط صهیونیستها فراهم شود. رسانههای منطقه هم ترور قنطار را نتیجه همکاری سرویسهای جاسوسی امنیتی عربستان و قطر با رژیم صهیونیستی دانستند.
7- اسرائیل با روزهای دشواری مواجه خواهد شد. شهادت قنطار اسرائیل را در حالت انتظار برای فرا رسیدن طوفانی است که در حال شکلگیری است. چرا که اسرائیل به پایان تاریخ مصرف خود نزدیک شده و توانمندیاش برای مقابله با مقاومت ضعیفتر از هر زمان دیگری است. چنانچه سید حسن نصرالله تأکیدکرده مهم آنست که نتانیاهو بداند ترور قنطار برگی بر پرونده تسویه حساب حزبالله با اسرائیل افزود و ممکن است این تسویه حساب هر لحظه و در هر مکانی بوقوع بپیوندد. کی و کجا؟ زمان و مکان تسویه حساب قطعاً صهیونیستها را غافلگیر و دچار شوک خواهد کرد! به همین دلیل نخستین تحلیلها و اظهارنظرهای رسانههای اسرائیلی درباره ترور سمیر القنطار نشان از سردرگمی و نگرانی این رژیم داشت. روزنامه معاریو در واکنش به ترور سمیر القنطار از ساکنان شهرکها در شمال فلسطین اشغالی خواسته خود را برای شرایط بدتری آماده کنند.
8- سرمستی صهیونیستها از شهادت قنطار طولانی نخواهد بود. گرچه آنها گمان میکنند پرونده مبارزات شهید سمیر القنطار را بستهاند اما هنگامی که اظهارات دوشنبه شب سید حسن نصرالله دبیر کل حزبالله تمام شد فهمیدند فاکتوری جدید صادر شده که باید بهای آن را بپردازند. هر چقدر که وزنه شهید بزرگتر باشد، تأثیر شهادت او و عملیات انتقامگیری نیز بزرگتر خواهد بود، چیزی که در گذشته تجربه شده است. صهیونیستها از سال 2000 با آزادسازی جنوب لبنان و تابستان 2006 در جنگ 33 روزه همواره به دنبال ایجاد قواعد جدید درگیری بودهاند تا شاید در میدان نظامی- امنیتی و اطلاعاتی دست برتر را داشته باشند، اما هر بار و برخلاف محاسباتشان حزبالله آنها را غافلگیر کرده است. برعکس شهادت قنطار بعنوان نماد مقاومت در جولان سوریه، برای جبهه مقاومت غافلگیر کننده نبود، چراکه قنطار بعد از 30 سال اسارت بدون درنگ به صفوف مجاهدان مقاومت ملحق شد و منتظر این لحظه بود. اما کاشتههای او در لبنان، سوریه و فلسطین جوانه زده و رشد میکنند تا وعده بازگشت پیروزمندانه و با کرامت به فلسطین را تحقق بخشند.
9- اسرائیل شهادت سمیر القنطار را در سکوت جشن گرفت. این نشان میدهد که رژیم صهیونیستی با آن همه ادعاهایش چنان از واکنش مقاومت نگران است که مجبور است در دل شب تیری بیندازد و فرار کند و یارای ایستادگی و مقاومت در برابر جبهه مقاومت را ندارد. به همین دلیل برای در امان بودن از واکنش جبهه مقاومت اعلام کرد «هرکس این عملیات را صورت داد کار خوبی کرد» اما بلافاصله پس از ترور قنطار تشکیل جلسه اضطراری داد. این به معنی آن است که شهادت قنطار پیامدهای مهمی خواهد داشت که بدون چون و چرا خواهد بود.
10- شهادت القنطار ممکن است خطرناکترین عملیات این رژیم علیه مقاومت از نظر ابعاد و پیامدهای آن محسوب شود. این حادثه میتواند قواعد مبارزه در جولان اشغالی را تغییر دهد. در هر صورت این ماجراجویی که میزان ریسک آن در آینده مشخص خواهد شد، پیامدهای خطرناکی برای رژیم صهیونیستی به همراه خواهد داشت.