اخبار ویژه
فصل جدید فعالیت حزبی با رقص و پایکوبی مختلط!
حزب تازه پای ندای ایرانیان «فصل جدیدی از فعالیت حزبی» را با تبدیل مراسم شبه حزبی به مجلس رقص و پایکوبی رقم زد!
عباس سلطانی رئیس شاخه لرستان حزب ندای ایرانیان در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این حزب فصل جدیدی از فعالیت حزبی و تشکیلاتی را در ایران رقم زد. این حزب با رویکردی اصلاحطلبانه و تکیه بر سه اصل گام به گام، توسعه همه جانبه و تعامل با ارگانها در بحبوحهای از دوران سیاسی پای به عرصه گذاشت که تقریباً احزاب اصلی و ریشهدار اصلاحطلب غیرفعال شده بودند یا تحت تأثیر شرایط از هر گونه فعالیتی منع شدند.
وی اظهار داشت: در چنین فضایی سرد و سنگین که ریسک هرگونه فعالیت سیاسی را بالا برده بود گروهی از نخبگان برغم آگاهی به ریسک بالا شجاعانه پای در این مسیر گذاشتند.
وی اظهار داشت: در لرستان نیز همگام با مرکز و دیگر نقاط کشور رایزنی برای تشکیل حزب آغاز شد و با مشارکت در جلسات اولیه از جمله پیش کنگره به تدوین مرامنامه، اساسنامه و دیگر مراحل و گفتمان حزبی پرداخته است.
به گزارش خبرنگار ایرنا در این همایش یک گروه موسیقی به اجرای موسیقیهای شاد(!) پرداختند که پس از چند لحظه پسران جوان به وسط مجلس رفته و به رقص و پایکوبی پرداختند(!) این همایش در یک تالار برگزاری مراسم جشن و شادی برگزار شد و دختران و پسران جوان به صورت مختلط در کنار هم بودند.
با رقص پسران، دختران نیز به تشویق و سوت زدن پرداختند و فضای سالن نیز با تاریک شدن و رقص نور مراسم را به شادی و رقص تبدیل کرده بود. این همایش با حضور محمد رضایی رئیس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان لرستان و یکی از کاندیداهای اصلاحطلبان به نام محمدخان بیرانوندو دیگر چهرههای اصلاحطلبان برگزار شد.
توافق هستهای موجب سقوط قیمت نفت و افزایش نفوذ غرب در منطقه شد
یک روزنامه صهیونیستی در گزارشی آمیخته با ذوقزدگی نوشت؛ توافق هستهای ایران و 5+1 باعث کاهش شدید قیمت نفت شده و نفوذ غرب در منطقه را بیشتر کرده است.
روزنامه تایمز اسرائیل نوشت: همانگونه که پیشبینی میشد، همزمان با توافق هستهای غرب با ایران، قیمت جهانی نفت کاهش یافت. بسیاری از کارشناسان معتقدند که با برداشته شدن تحریمهای ایران و عرضه نفتهای انبار شده این کشور، بهای نفت تا اندازه بسیار زیادتری نیز کاهش یابد.
این روزنامه افزوده، در سه سال گذشته برخی کارشناسان و تحلیلگران سیاسی این باور را داشتند که جنگ قریبالوقوعی در منطقه خاورمیانه رخ خواهد داد و در نتیجه بهای نفتخام سر به فلک کشیده و موجب بحرانی شدن اقتصاد جهانی خواهد شد. پیش از این وقایع، هر بشکه نفتخام در بازارهای جهانی بیش از 120 دلار فروخته میشد و تحلیلگران حتی احتمال داده بودند بهای هر بشکه به 200 دلار نیز برسد که تولیدکنندگان نفت در خاورمیانه تنها کسانی نبودند که از این افزایش بها سود میبردند.
اقتصاد روسیه پس از چند سال رکود روند افزایشی به خود گرفت و سبب شد ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه برای تحولات اقتصادی در کشور با دست باز عمل کند. اقتصاد دیگر کشورهایی مانند ونزوئلا که اقتصاد آنها بر پایه فروش نفت استوار است نیز روند صعودی گرفت.
در ادامه گزارش آمده است: مدتی است که جامعه جهانی شاهد نقش کمرنگ کشورهای تولید و صادرکننده نفت در تعیین قیمت طلای سیاه هستند واین کاهش نفوذ، دست کشورهای غربی را برای ایفای نقش بیشتر در تنشهای منطقهای باز میگذارد. کاهش بهای نفت همزمان با تحریمهای اقتصادی ضد روسی غربیها در نتیجه تنشها درباره اوکراین نیز سبب شده اقتصاد روسیه وارد رکود شود. بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی پیشبینی میکنند، سال 2016 نقطه عطفی در رکود اقتصادی روسیه باشد.
این نشریه در پایان نوشته: کشورهایی مانند ایران و ونزوئلا با اقتصاد گره خورده به صادرات نفتخام، دوران سختی را پیش رو خواهند داشت.
تکرار رویکرد تحقیرآمیز مدعیان اصلاحطلبی به عنوان اعتدال
صادق زیبا کلام با تکرار ترجیعبند اصلاحطلبان گفت: برخلاف نظر دولتمردان، اعتدال گفتمان نیست و زیرمجموعه اصلاحطلبی قرار دارد.
وی در مصاحبه با روزنامه آفتاب یزد و در پاسخ این سوال که برخی احزاب هستند که با عنوان اعتدال در میان اصلاحطلبان و اصولگرایان ماندهاند. گاهی به این سمت و گاهی به سمت دیگر گرایش پیدا میکنند. این موضوع را چگونه ارزیابی میکنید؟ تصریح کرد: ببینید یکسری از احزاب اینچنینی به جز یکسری از مفاهیم کلی، مطلب دیگری ندارند که به شما عرضه کنند. اعتدال یک نظریه یا فلسفه سیاسی نیست. اگر چه بعد از پیروزی روحانی، کسانی مثل آقای نوبخت و... سعی کردند اعتدال و میانهروی را به عنوان یک تفکر سیاسی یا چارچوب فکری مطرح کنند ولی واقعیت این است که اعتدال یک روش است نه اندیشه و فلسفه سیاسی. در حالی که دموکراسیخواهی جریان اصلاحطلب یک فلسفه سیاسی است که غایت آن حاکمیت قانون است. جریانات سیاسی که فلسفه سیاسی از خودشان ندارند و صرفا میخواهند مقداری پراگماتیزم و عملگرا باشند خیلی نمیتوانند به موفقیت برسند، اعتدال و میانهروی به صورت صرف بیشتر نصیحت است تا جهتدهی سیاسی.
این اظهارات توأم با بلوف درباره اصلاحطلبی در حالی است که بهتازگی محمدرضا تاجیک مشاور خاتمی در دولت اصلاحات طی چندین مصاحبه تصریح کرده اصلاحطلبی فاقد تعریف و چارچوب میباشد و 72 فرقه محسوب میشود.
از آزادپزی بیکیفیت نان تا آزادی چندباره قیمت بنزین!
وزیر نفت از سه نرخی شدن قیمت بنزین در جایگاههای سوخت خبر داد تا تنها برنده این طرح جایگاهداران متمول و بازنده آن مردم باشند که بجای انتظار از افزایش کیفیت بنزین، شاهد گرانتر شدن بنزین باشند.
به گزارش رجانیوز؛ بیژن زنگنه هفته گذشته در گفتوگو با شبکه یک سیما به تشریح جزئیات طرح تقسیمبندی جایگاههای عرضه کننده بنزین به «سه» کلاس یا طبقه پرداخت و گفت: «در طبقه «یک» این تقسیمبندی، قیمت سوخت به صورت عادی و یا هر قیمتی که دولت تعیین میکند، عرضه خواهد شد. دو طبقه دیگر برحسب خدمات بیشتری که به مصرف کنندگان ارائه میدهند اجازه خواهند داشت که قیمت بیشتری را از مصرف کنندگان دریافت کنند.»
این اقدام زنگنه در حالی صورت میگیرد که دولت یازدهم در بهمن ماه 93 در اقدامی مشابه با استدلال افزایش کیفیت نان طرح آزادپز شدن نانواییها را اجرا کرد. در طرح آزادپزی قیمت نان در همه نانواییهای آزادپز از مکانیزمی مشابه طرح سه نرخی بنزین بهره میبرد بطوری که نانها دارای یک قیمت پایه بوده و در قبال خدمات بیشتری همچون افزودن کنجد نانواییها مجاز به افزودن قیمت بودهاند. اما در واقع آنچه مردم شاهد نتایج این طرح بودند چیزی جز سوء استفاده نانواییها، افزایش بیرویه قیمت نان و همچنان بیکیفیتی نان نبود؛ چرا که نان با کیفیت آن نانی است که از سبوس کافی برخوردار باشد، نان سبوسدار، به طور میانگین، دو برابر ویتامین، مواد معدنی و مواد فیبری نسبت به نان سفید دارد و با افزودن کنجد تغییری در کیفیت نان شاهد نخواهیم بود بلکه آن چیزی که مردم از زمان اجرای این طرح شاهدش بودند افزایش بیش از 500 تومانی نان بابت افزودن کنجدی بوده که قیمت آن به 100 تومان هم نمیرسیده است.
در خصوص کیفیت بنزین نیز همین قانون پابرجاست و آنچه باعث افزایش کیفیت خدمات در جایگاههای سوخت میشود، ارائه بنزین با کیفیت بالاتر (اکتان 98 درصد) هست نه داشتن فروشگاه و شیشه ماشین پاک کن و دستشویی تمیز. آنچه در کشورهای صنعتی باعث افزایش رقابت جایگاههای بنزین و ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری شده است، ایجاد فضا برای ورود بخش خصوصی به بخش پالایش و تولید بنزین است که این خود باعث افزایش کیفیت بنزین و ایجاد یک بازار رقابتی و سالم گردیده است، که در مقابل دولت یازدهم بجای الگوگیری صحیح، تولید بنزین با کیفیت در پالایشگاههای کشور را تعطیل و در مقابل به واردات بنزین بیکیفیت یورو 2 از هندوستان میپردازد.
همچنین میتوان این طرح را یکی دیگر از اقدامات دولت برای راهگشایی سرمایهگذاران خارجی در عرصههایی در کشور که امکان استفاده از ظرفیت داخل فراهم است نام برد.
براین اساس باید این خبر را جدی گرفت که دولت عملاً گران کردن نرخ بنزین را به شیوهای کاملاً سرمایهدار محور کلید زده است و باید در ماههای آینده منتظر عواقب آن بر نرخ حمل و نقل و سایر حوزههای مرتبط با آن بود.
ژست مستقلّین زیر بلیت دولت و اصلاحطلبان!
دبیر گروه موسوم به جبهه مستقلّین و اعتدالگرایان میگوید علی مطهری سرلیست این گروه در انتخابات خواهد بود.
اسماعیل ابراهیمی گفته است جبهه مستقلّین و اعتدالگرایان مشتمل بر 38 حزب رسمی است. وی از اعلام آمادگی 13 حزب دیگر برای پیوستن به جبهه خبر و ادامه داد: درباره آقای لاریجانی هم در صورت موافقت لاریجانی و همفکران وی، حاضر به مذاکره و تنظیم فهرست مشترک در سراسر کشور خواهیم بود.
وی افزود: با توجه به ورود حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی، آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی، حجتالاسلام حسن روحانی، آیتالله سیدمحمد محقق داماد، آیتالله هاشمزاده هریسی و حجتالاسلام سیدمحمود علوی برای خبرگان رهبری به طور مستقل موظفیم بر اساس وظیفه شرعی و قانونی از داوطلبی اینها بر اساس آییننامه و اساسنامه جبهه حمایت کنیم.
شایان ذکر است علی مطهری اولینبار با اصرار احمدینژاد در فهرست اصولگرایان قرار گرفت و وارد مجلس شد. وی در عین حال طی سالهای اخیر به اصلاحطلبان نزدیک شده و بعضا برخی مواضع تقابلی و چالشانگیز این طیف را نمایندگی کرده است تا آنجا که بیبیسی از وی به خاطر چالش با شورای نگهبان به عنوان اصلاحطلب جدید یاد کرد. مطهری در انتخابات مجلس نهم که مقارن با دولت احمدینژاد برگزار شد، مدعی شعار و فهرست «صدای ملت، منتقد دولت» بود اما پس از جا به جایی دولت و رویکارآمدن دولت روحانی، پسوند «منتقد دولت» را حذف کرد و درصدد بود با همراهی شماری از نمایندگان حامی دولت فراکسیون «صدای ملت» یا «اعتدال» را راهاندازی کند که به واسطه برخی مصلحتسنجیهای دولتی و خدمات مشابه فراکسیون رهروان منصرف شد.
با این اوصاف معلوم نیست یدک کشیدن عنوان «مستقلّین» با وجود بازی کاملا منفعل در زمین افراطیون مدعی اصلاحطلبی و حامیان فتنه، چه ما به ازای خارجی میتواند داشته باشد. از سوی دیگر چگونه میتوان هم در فهرست موسوم به اعتدالگرایان (دولتیها) قرار داشت و هم مدعی عنوان مستقل بود؟!
تک رقمی شدن نرخ تورم حاصل تشدید بیکاری در 2 سال گذشته
دولت به قیمت اجرای سیاستهای انقباضی و دامن زدن به بیکاری، نرخ تورم را تک رقمی کرده است و نرخ تورم باید با توجه به نرخ بیکاری تفسیر شود.
روزنامه اعتماد در توضیح این تحلیل خود نوشت: هنگامی که نرخ هر یک از شاخصهای اقتصادی اعلام میشود باید میزان اثرگذاری آن رقم را بر افکار عمومی با توجه به شاخصهای دیگر بررسی کرد. برای نمونه امروز اگر نرخ تورم اعلام میشود، نمیتوان بیتوجه به نرخ بیکاری، تولید ناخالص داخلی یا سطح قدرت خرید مردم آن را بررسی کرد. نمونه نزدیک این ماجرا رقم تازهای است که مرکز آمار برای نرخ تورم اعلام کرده است. گرچه در این آمار نرخ تورم تک رقمی شده است، (گذشته از آنکه براساس آمار بانک مرکزی نرخ تورم هنوز دو رقمی و 10/1 درصد است) اما افکار عمومی آن را لمس نمیکند. از همین رو است که پس از تعریف نرخ تورم باید دقت کرد که کدام عامل موثر در کنار نرخ تورم قرار گرفته تا باعث شود مردم کاهش این نرخ را در زندگی روزمره خود لمس نکنند.
نویسنده میافزاید: چرا با وجود آنکه آمار نشان میدهد سرعت افزایش قیمتها پایین آمده مردم هنوز هم معتقدند تورم بالاست؟ واقعیت آن است که نمیتوان بیتوجه به نرخ بیکاری ابعاد اثرگذاری نرخ تورم را شناخت.
اعتماد در ادامه تصریح میکند: دولت تدبیر و امید در دو سال گذشته سیاستهای انقباضی اجرا کرده است؛ نتیجه همین سیاستها باعث شده بحران بیکاری در کشور حادتر شود؛ در چنین شرایطی چه قیمتها پایین بیاید چه نه، تفاوتی به حال مردم نمیکند؛ چون در هر حال مردم توان خرید محصول و کالا را ندارند. دقت کنید که مواردی چون بیکاری درنظر مردم مانند یک پدیده بلند مدت درنظر گرفته میشود؛ این جمله به چه معناست؟ یعنی اگر فردی امروز بیکار میشود شاید تا پنج، شش ماه هم از این موضوع نگران نشود. اما قیمت کالاها به این شکل نیست؛ هر فرد در لحظه خرید، با قیمت محصول مواجه میشود.
اعتماد همچنین در گزارشی نوشت «رشد 72/3 درصدی نقدینگی در دولت یازدهم واقعی است.»
متأسفانه این افزایش نقدینگی کمترین تأثیر را در ایجاد رونق اقتصادی داشته است حال آن که اگر این نقدینگی به سمت فعالیتهای مولد اقتصادی سوق پیدا میکرد، برخی از چالشهای مهم نظیر بیکاری نیز کاهش پیدا میکرد.