آمارها نشان میدهد
ورشکستگی صنعت سیمان در دولت یازدهم
صنعت سیمان که صادرکننده اول منطقه بود با تدابیر دولت یازدهم به ورشکستگی رسیده است.
به گزارش نسیم، صنعت سیمان در دو سال اخیر در رکود مطلق بسر میبرد. وزیر راه و شهرسازی با مزخرف خواندن طرح مسکن مهر، هیچ برنامه عملی برای بخش مسکن نداده است. بورس هم تاثیر رکود سنگین صنایع، با سقوط وحشتناکی مواجه شده اما دولت فقط چشم به اجرای برجام دارد تا اقتصاد ایران تکانی بخورد.
بررسی اوضاع صنعت سیمان در نیمه سال 94 نشان میدهد که بازار سرمایه تحت تاثیر تیرهروزیهای این صنعت مهم روزهای سختی را در پیش دارد.بررسیها نشان میدهد که 91 درصد از شرکتهای این گروه نسبت به سال 93 با کاهش فروش مواجه شدهاند.
از سوی دیگر فقط 2 شرکت (9 درصد) از شرکتهای گروه نسبت به سال 93 افزایش سود خالص داشتهاند و 91 درصد از آنها با زیان شناسایی کردهاند یا با کاهش سود خالص مواجه شدهاند. همچنین 26 درصد از شرکتهای این گروه افزایش تولید داشتهاند و 74 درصد شرکتها با کاهش تولید روبرو بودهاند. در این گروه 78 درصد شرکتها با اعلام تعدیل منفی، پیشبینی سود سالیانه خود را با توجه به عملکرد شش ماهه کاهش دادهاند و تنها دو شرکت تعدیل مثبت اعلام کردهاند.
برخی از شرکتهای این گروه علیرغم کاهش سود یا تغییر پیشبینی سالیانه از سود به زیان، پوشش مناسبی نداشتهاند و همین امر بیانگر کاهش بیشتر سود و افزایش زیان در شرکتهای مذکور تا پایان سال میباشد.
در جدولی که از وضعیت شرکتهای گروه سیمان در شش ماهه 94 نسبت به 93 برخی تولیدکنندگان با کاهش 50 درصدی فروش و زیان ناخالص 84 درصدی مواجه شدهاند.
از 23 کارخانه،21 تولیدکننده با کاهش فروش 9 تا 50 درصدی مواجه شدهاند در واقع 91 درصد شرکتهای تولید سیمان نسبت به سال 93 دچار کاهش فروش شدهاند. زیان ناخالص این شرکتها بین 14 تا 84 درصد و زیان خالص آنها بین 18 تا 90 درصد است. همچنین میزان تولید 17 کارخانه سیمان بین یک تا 42 درصد کاهش یافت. سیمان خزر با کاهش 50 درصد فروش، 42 درصدی تولید و زیان ناخالص 84 درصدی مواجه شده است. همچنین بیشترین زیان خالص مربوط به سیمان بجنورد و سیمان کارون با 90 درصد است.