رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی:
سرانه مصرف ماهی در ایران کمتر از نصف میانگین جهانی است
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: سرانه مصرف ماهی در کشور کمتر از نصف میانگین جهانی است.
به گزارش فارس، اسکندر زند در مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی آبزیپروری افزود: سرانه مصرف در کشور 9/2 کیلوگرم است در حالی که این سرانه در بسیاری از کشورهای جهان 19/2 کیلوگرم است.
وی افزود: با توجه به جمعیت 80میلیون نفری ایران و توانایی تولید آبزی و پرورش آن باید سرانه مصرف را بیش از این توسعه داد.
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه فاصله زیادی بین سرانه مصرف جهانی و سرانه مصرف داخلی آبزیان در کشور وجود دارد، گفت: در حال حاضر آبزیپروری در کشور 380 هزار تن است که هدفگذاری برای تولید 800هزار تن آن انجام شده است.
زند تصریح کرد: روند موفقیت در توسعه تحقیقات آموزش و ترویج است و قدیمیترین موسسه تحقیقاتی ایران در بین کلیه مجموعههای تحقیقات کشاورزی و غیرکشاورزی موسسه تحقیقات علوم شیلات است.
وی بیان داشت این امر نشان میدهد ایرانیان اهمیت آبزیپروری را خوب شناختهاند و آمار و ارقام حاکی از آن است که پیشرفتهای خوبی در زمینه تولید داشتهایم.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: نزدیک به یک قرن فعالیت در حوزه آبزیپروری عقبه خوبی است و کشور باید بیش از پیش از این ظرفیت استفاده کند.
آخرین وضعیت میگو
رئيس سازمان شیلات ایران هم در حاشیه مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی آبزیپروری در جمع خبرنگاران گفت: امسال هم استان بوشهر و تا حدودی خوزستان به خاطر بیماری لکه سفید کاهش تولید در میگو داشتیم اما در سایر گونهها رشد داشتهایم.
حسن صالحی افزود: در سال گذشته 11 هزار تن میگو صادر شد که امسال بخشی از صادرات میگو مربوط به میگوهای باقیمانده از سال گذشته بوده است.
رئيس سازمان شیلات در پاسخ به این سوال که چرا با وجود آنکه میگوی وانامی جایگزین میگوهای فعلی شده است باز هم شاهد بیماری لکه سفید در میگو بودیم گفت: بیماری میگو در سایر کشورهای بزرگ و تولیدکننده همواره با تلفاتی همراه است بهگونهای که مرکز پرورش میگوی EMS در سال 2009 کشور چین در سال 2010 مالزی و در سال 2013 مکزیک بود و حتی در این کشورها شاهد تلفات سنگینی در حوزه میگو بودند، با وجود آنکه گونه پرورشی آن وانامی بوده است.
صالحی تصریح کرد: برای پرورش میگوی عاری از ویروس در کشور سرمایهگذاریهای مشترکی توسط معاونت فناوری رئیسجمهور و دولت انجام شده و فاز اول اجرایی آن با مشارکت بخش خصوصی آغاز شده است.
رئيس سازمان شیلات تصریح کرد: در حال حاضر از غرب جهان یعنی آمریکا شاهد ورود مولدهای جدید به این مرکز هستیم تا بتوانیم تولید میگوی عاری از بیماری را رقم بزنیم.
وی با اشاره به مشاهده بیماری ویاچاس در بین ماهیان قزلآلا در سال گذشته تصریح کرد: بنابراین وجود بیماری و ویروس را نمیتوان در بین آبزیان در پرورش ماهی منکر شد.
وی با اشاره به رایزنی با موسسه تولیدکننده واکسن بیماری لکه سفید میگو اظهار داشت: این موسسه در حال حاضر 30 نمایندگی در دنیا دارد و امیدوار هستیم با واردات واکسن به کشور بخشی از مشکلات بیماری را رفع کنیم.
رئیس سازمان شیلات با اشاره به حساب 15 تا 20 درصدی نروژ، بر اثر بیماری لکه سفید در تولید میگو اظهار داشت: اگرچه این کشور بزرگترین تولیدکننده میگو در جهان است با این بیماری مواجه بوده است.
وی گفت: استفاده از تغذیه مناسب و مدیریت صحیح به شکل قابل توجهی از میزان تلفات و خسارت در میگو میکاهد.
وی بیان داشت: آمار نهایی خسارت میگو بر اثر بیماری لکه سفید در سال جاری برآورد نشده اما پیشبینی میکنیم حدود 30 تا 40 درصد در استان بوشهر کاهش تولید داشته باشیم.
صالحی بیان داشت: اما خسارت ناشی از بیماری لکه سفید در خوزستان ناچیز است.