kayhan.ir

کد خبر: ۶۰۶۱
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۲:۳۹

ناخرسندی متقاضیان از رواج دلالی در مسکن مهر پرند

جولان دلالان در شهر جدید پرند باعث شده تا تعدادی از متقاضیان واقعی مسکن مهر از دریافت آن محروم شوند.

جولان دلالان در شهر جدید پرند باعث شده تا تعدادی از متقاضیان واقعی مسکن مهر از دریافت آن محروم شوند.
در ابتدای ثبت‌نام مسکن مهر پرند، بیش از 5 هزار متقاضی در شرایط ذخیره قرار گرفتند تا پس از پایان ساخت و ساز، واحدهایی که صاحبان آنها انصراف داده‌اند و یا بیش از ظرفیت ساخته شده است به این متقاضیان فروخته شود اما در حال حاضر که این واحدها به پایان رسیده به جای اینکه به متقاضیان ذخیره داده شود سر از بنگاه‌های املاک درآورده است.
به گزارش مهر، برای بررسی این موضوع اگر به شهر جدید پرند بروید با واحدهایی روبرو می‌شوید که به اصطلاح «کلید تحویل» هستند و بخش عمده‌ای از آنها را واحدهایی تشکیل می‌دهند که باید به متقاضیان ذخیره در شرکت‌های عمران داده می‌شد اما در بازار آزاد به فروش می‌رسد.
در حال حاضر بنگاه‌‌های املاک در شهر جدید پرند با پرداخت 35 میلیون تومان بابت این واحدها و واحدهای انصرافی که 15 میلیون تومان آن بابت آورده و مابقی به عنوان حق دلالی پرداخت می‌شود، واحدها را از واسطه‌ها خریداری می‌کنند و در بازار آزاد با نرخ بیش از 60 میلیون تومان به فروش می‌رسانند.
مشخص نیست، این واحدها که در پروژه‌های آماده تحویل هستند چطور به دست بنگاه‌های املاک و دلالان در شهر جدید پرند می‌افتد اما این موضوع باعث شده که سود کلانی از این محل نصیب دلالان و بنگاه‌ها شود.
بر اساس این گزارش؛ یکی از متقاضیان که نامش از حدود 2 سال قبل در لیست ذخیره‌های شهر جدید پرند ثبت شده است گفت: شرایط دلالی و واسطه‌گری در شهر پرند اجازه نمی‌دهد که متقاضیان واقعی مسکن مهر را خریداری کنند و با وجود اینکه 2 سال است در نوبت دریافت واحد هستم اما تاکنون خبری از اعلام اسامی ذخیره‌ها نیست.
وی افزود: به راحتی برخی از اسامی در سامانه مسکن مهر ثبت می‌شود و اسامی برخی وارد این سامانه می‌شود در صورتیکه این کار غیرقانونی بوده و اولویت با ذخیره‌ها است.
این متقاضی مسکن مهر، گفت: به نظر می‌رسد که اسامی افراد ذخیره را حذف کرده و خریدارانی که از بنگاه‌های املاک اقدام به خرید واحدها می‌کنند جایگزین این افراد می‌شوند در حالیکه این اجحاف در حق متقاضیان ذخیره است.
در واقع عمده این واحدهای کلید تحویل مربوط به پروژه‌های کوزو، هسا و کیسون هستند که در حال حاضر بخش عمده‌ای از آنها یا تحول داده شده و یا اینکه در معرض تحویل هستند بنابراین دلالان این واحدها را با نرخ‌هایی بیش از رقم واقعی به فروش می‌رسانند.
بر همین اساس، برخی از واحدها در شهر پرند که از سوی تعاونی‌ها ساخته شده و هنوز در مرحله انتخاب از سوی متقاضی قرار نگرفته‌اند اما موعد تحویل دارند به بنگاه‌ها فروخته می‌شود تا آنها را در بازار آزاد به فروش برسانند بنابراین متقاضیانی که از چند سال پیش آورده خود را پرداخت کرده‌اند بازهم دیرتر واحدها را تحویل می‌گیرند.
بنابراین به نظر می‌رسد که دلالان شیوه جدیدی از فروش مسکن مهر را آغاز کرده‌اند که در نهایت هم متقاضیان واقعی این واحدها یا امکان بهره‌برداری پیدا نمی‌کنند و یا اینکه دیرتر از موعد واحدها را تحول می‌گیرند.
افزایش قیمت مسکن مهر
معاون وزیر راه و شهرسازی از افزایش قیمت واحدهای مسکن مهر نیمه‌تمام خبر داد.
ابوالفضل صومعلو در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به افزایش قیمت مسکن مهر در سه مرحله و در مجموع 100 هزار تومان برای هر متر مربع گفت: با توجه به اینکه دوره زمانی اجرای پروژه‌های مسکن مهر با بروز تحولات گسترده اقتصادی و نرخ تورم فزاینده همراه بوده، هزینه‌های ساخت مسکن نیز در این دوره افزایش یافته است.
به گفته وی نبود کفایت منابع مالی پروژه‌ها، توقف فعالیت کارگاه‌های ساختمانی را به دنبال داشته و افزایش قیمت واحدهای مسکن مهر حداقل به اندازه‌ای که بتواند قیمت مصالح را پوشش دهد اجتناب‌ناپذیر است.
معاون وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن و ساختمان خاطرنشان کرد: قیمت هر متر مربع واحد مسکن مهر در سه مرحله افزایش یافت؛ به گونه‌ای که در مرحله سوم افزایش قیمت مسکن مهر که به منظور شروع مجدد عملیات اجرایی پروژه‌ها متوقف شده بود هفت تا حداکثر 45 هزار تومان به ازای هر متر مربع است که در پروژه‌های مختلف و متناسب با پیشرفت فیزیکی پروژه متفاوت است.
صومعلو با اشاره به زمان تحویل همه واحدهای مسکن مهر و پایان پروژه‌‌های نیمه تمام اظهار کرد: در حالت عادی و در صورت مهیا بودن تمام نهاده‌های تولید (منابع مالی، زمین و...) دوره ساخت مسکن به طور متوسط حدود سه سال به طول می‌انجامد.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: آنچه دلیل تاخیر در تکمیل و بهره‌برداری واحدهای احداثی مسکن مهر می‌شود رعایت نشدن بر اساس برنامه زمان‌بندی در تزریق منابع مالی (تسهیلات و سهم‌آورده متقاضی و..) و در شرایطی فراهم نبودن امکانات و خدمات سکونتی اعم از زیربنایی و روبنایی است.
صومعلو اظهار کرد: با وجود تمامی مشکلات و بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته امید است همه پروژه‌های نیمه تمام مسکن مهر تا پایان سال آینده آماده سکونت و به متقاضیان تحویل داده شود.