kayhan.ir

کد خبر: ۵۸۶۱۴
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۶
27 روز از ناپدید شدن رکن‌آبادی گذشت

سرنوشت دیپلمات انقلابی ایران همچنان در ابهام

با گذشت 27 روز از فاجعه منا و ناپدید شدن غضنفر رکن‌آبادی سفیر سابق ایران در لبنان، این سوال در افکار عمومی مطرح است که دیپلمات انقلابی ایران کجا است و آل سعود به عنوان متهم ردیف اول این فاجعه چه پاسخی برای این سوال دارد؟

سرویس سیاسی -

ماجرای ربایش امام موسی صدر، ماجرای ربایش احمد متوسلیان و  4 دیپلمات ایران در لبنان، ماجرای حمله به کنسولگری ایران در مزار شریف که به شهادت 9 تن از دیپلمات‌ها و خبرنگار صدا و سیما منجر شد، ماجرای بمب‌گذاری‌های متعدد مقابل سفارت ایران در لبنان از ذهن تاریخی آحاد جامعه پاک نشده بود که اتفاقی دیگر نیز به آن افزوده شد.
پس از بروز فاجعه انسانی در حج تمتع سال جاری و به شهادت رسیدن هزاران مسلمان از جمله صدها شهروند ایرانی در منطقه منا به سبب بی‌کفایتی و رفتار جنایتکارانه آل سعود موضوعی قابل تامل افکار عمومی را درگیر خود کرده است، این موضوع چیزی نیست جز سرنوشت غضنفر رکن‌آبادی، سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در لبنان.
در نخستین ساعات بروز فاجعه انسانی در منا رژیم آل سعود در حرکتی پیش‌دستانه که نشان از  فرار رو به جلو داشت عنوان کرد که نام غضنفر رکن‌آبادی در هیچ یک از مبادی ورودی به عربستان ثبت نشده است و اساسا منکر ورود و حضور سفیر سابق ایران در این کشور در موسم حج شد.
بلاهت مقامات آل سعود در بیان این موضوع زمانی آشکار می‌شود که به یاد آوریم متن پیام مقام معظم رهبری در مراسم برائت از مشرکین در حج امسال را شخص غضنفر رکن‌آبادی قرائت کرده بود و علاوه بر آن مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در واکنش به این ادعای سعودی‌ها گفت: رکن‌آبادی با گذرنامه عادی خود عازم سفر حج شده‌اند و اطلاعات دقیق پاسپورت مربوط به همه حجاج و از جمله وی در اختیار مراجع رسمی دولت سعودی می‌باشد. از این رو هیچ‌گونه شائبه‌ای در خصوص اطلاعات و جزییات مربوطه و نحوه ورود وی به کشور عربستان وجود ندارد.
بدون شک نمی‌توان از کنار عجله و دستپاچگی العربیه و رسانه‌های وابسته به دربار آل سعود در خبرسازی مبنی بر عدم ورود رکن‌آبادی به عربستان یا ورود وی با نام و گذرنامه‌ای دیگر، به سادگی عبور کرد. خصوصا که این شایعه به همت پول نفت سعودی که رسانه‌های بسیاری را نمک‌گیر کرده است، تا آنجا فراگیر شد که سخنگوی وزارت خارجه را هم به واکنش وادار کرد تا ضمن تکذیب عدم ورود همکارش به عربستان، تصویر ویزای وی ممهور به مهر ورود به عربستان را هم منتشر کند.
توطئه‌ای در کار است
حسین نوش‌آبادی، معاون حقوقی و امور مجلس وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز هفتم مهر ماه در گفت‌وگو با مهر درباره سرنوشت نامعلوم «غضنفر رکن‌آبادی» سفیر سابق ایران در لبنان در جریان حادثه منا نیز تصریح کرد: اینکه سعودی‌ها منکر وجود آقای رکن‌آبادی شده‌اند، نشان می‌دهد که دروغ می‌گویند؛ آنها حتما می‌دانند که اشخاص مطرحی مانند آقای رکن‌آبادی و سایر دوستانی که در حج بوده‌اند، الان کجا هستند و از سرنوشت آنها مطلع هستند، اما نمی‌خواهند واقعیت را مطرح کنند.
وی با بیان اینکه تاکنون اثری از این چهره‌ها در میان مجروحان و جانباختگان حادثه نبوده است، عنوان کرد: به نظر می‌آید توطئه‌ای در کار بوده است و یک برنامه‌ریزی برای امثال آقای رکن‌آبادی انجام شده است و من تصور می‌کنم که نیروهای امنیتی عربستان آنها را ربوده‌اند و این احتمال به‌طور جدی وجود دارد.
فرضیه شهادت رکن‌آبادی
 پذیرفته نیست
علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیر در گفت‌وگو با خانه ملت تاکید کرد: اگر دولت عربستان نتواند فرضیه شهادت غضنفر رکن‌آبادی را اثبات کند، فرضیه ربایش سفیر سابق جمهوری اسلامی به عنوان فرضیه امنیتی قابل پیگیری است.
وی می‌افزاید: گزارشی که در این نشست مطرح شد،  مشخص شد غضنفر رکن‌آبادی در جریان حادثه منا توسط آمبولانس عربستانی به بیمارستان منتقل شد. ایشان در حالی که در قید حیات بودند، با آمبولانسی به بیمارستان منتقل شده  اما بعد از این ماجرا خبر موثقی از وضعیت او وجود ندارد، از این رو تا زمانی که دولت عربستان نتواند این فرضیه را ثابت کند و یا پیکر رکن‌آبادی را تحویل دهد، فرضیه ربایش او به عنوان فرضیه امنیتی قویاً قابل پیگیری است.بنابراین در حال حاضر فرض شهادت ایشان پذیرفته نیست مگر عکس آن ثابت شود.
با یادآوری دو انفجار انتحاری مقابل سفارت ایران در بیروت در زمانی که رکن‌آبادی سفیر ایران در لبنان بود این حدس و گمان که وی از سال‌ها پیش از جمله اهداف مورد نظر دستگاه‌های اطلاعاتی سعودی‌ها و صهیونیست‌ها بوده را تقویت می‌کند.
 اکنون حدود سه هفته از فاجعه تلخ منا که در واقع تلخ‌ترین حادثه در طول تاریخ حج ابراهیمی است می‌گذرد و بسیاری از اجساد شهدای این فاجعه به وطن بازگشته ولی هنوز هیچ اطلاع دقیقی از غضنفر رکن‌آبادی نیست. برخی از اطلاعات حکایت از این امر دارند که غضنفر رکن‌آبادی بعد از  بروز فاجعه منا زنده دیده شده و از آنجایی که جنازه‌ای از این شخصیت دیپلماتیک به ایران بازنگشته و در سردخانه‌های عربستان نیز ردپایی از وی به چشم نخورده است، فرضیه ربایش رکن‌آبادی بیش از پیش قوت می‌گیرد.
العربیه از رکن‌آبادی که از سال ۲۰۱۰ تا سال ۲۰۱۴ سفیر ایران در لبنان بود به نام کسی یاد می‌کند که در نزدیکی احزاب لبنان برای توافق بر سر دولت توافقی در لبنان نقشی اساسی داشت.
العربیه می‌نویسد: معروف است که رکن‌آبادی روابط محکمی با حزب‌الله لبنان داشته ‌است و شاید به همین دلیل بود که دستگا‌ه‌های اطلاعاتی سعودی و صهیونیستی نسبت به وی حساسیت زیادی داشته‌اند.
حال سوال این است در مقام پیش‌بینی و احتمال، چرا حتی در حد «یک گمانه» در دستگاه دیپلماسی کشور «این مفروض» طرح نمی‌شود که کسی که حدود ۱۴ سال به عنوان سفیر و کاردار در منطقه سوریه و لبنان حضور داشته است و از قضا همه اتفاقات مهم منطقه، از جمله آزادسازی جنوب لبنان، جنگ ۳۳ روزه، حمله تکفیری‌ها به سوریه و ... در دوره حضور وی در سوریه و لبنان واقع شده و یقینا وی در بطن و متن حوادث قرار داشته است، قطعا «مورد» خوبی برای سرویس امنیتی آل سعود و همکاران جنایتکارش همچون موساد است.
در حالی که افکار عمومی جامعه بیش از سه هفته است که منتظر بازگشت و تعیین تکلیف سفیر سابق ایران در لبنان است وزیر امور خارجه کشورمان در مورد وضعیت غضنفر اصل رکن‌آبادی، سفیر پیشین ایران در لبنان گفت: ایشان همچنان مفقود هستند و امیدواریم هرچه زود به سلامت به خانواده‌شان بازگردند.
در چنین وضعیتی ابراز صرف « امیدواری» پاسخ مناسب و قانع‌کننده‌ای برای افکار عمومی نیست چرا که دستگاه دیپلماسی در این برهه زمانی باید با نشان دادن اقتدار خویش از هویت سفیر سابق این دستگاه دفاع کرده و از هیچ کوششی برای تعیین تکلیف وی دریغ نکند.