kayhan.ir

کد خبر: ۵۸۰۱۹
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۷
معاون وزیر کشور:

بیشترین ساخت و ساز غیرمجاز در استان‌های شمالی انجام می‌شود

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور گفت: بیشترین ساخت و سازهای غیرمجاز در حاشیه شهرهای بزرگ و استان‌های شمالی کشور انجام می‌شود که باید از این روند پیشگیری شود.


به گزارش ایرنا هوشنگ خندان‌دل سه‌شنبه شب در نشست کمیته پیشگیری و مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز در گلستان اظهار کرد: باید با ساخت و ساز غیرمجاز برخورد و از روند رشد آن با اقدامات پیشگیرانه و آگاهی دادن به جامعه جلوگیری کرد.  وی اضافه کرد که تعرض به اراضی کشاورزی و جنگلی باید به‌عنوان ضد ارزش در جامعه معرفی شود و زمینه گذشت در این خصوص منتفی باشد.
معاون وزیر کشور گفت: تغییر کاربری و ساخت‌و ساز غیرمجاز، گردشگری استان گلستان را نابود می‌کند.
وی اضافه کرد: به دلیل وجود اقلیم مناسب در استان گلستان، گردشگری جزو ظرفیت‌های اصلی به شمار می‌رود و اگر به این مهم با تغییر کاربری و ساخت و ساز غیرمجاز بی‌توجه شویم، این سرمایه نابود خواهد شد.
معاون وزیر کشور گفت: باید بیش از گذشته مراقبت در خصوص عدم تغییر کاربری اراضی داشته باشیم و در شهرها اجرای طرح‌های تفضیلی و ساخت و ساز شهروندان در محدوده و حریم اعلام شده با کاربری تعریف شده، انجام شد.
خندان‌دل همچنین از دهیاران خواست نسبت به ساخت و ساز غیرمجاز در روستاها حساسیت بیشتری نشان داده و متخلفان را به دستگاه‌های مرتبط معرفی کنند. معاون امور عمرانی استاندار گلستان نیز گفت: هم اینک ساخت و ساز غیرمجاز جرم محسوب نمی‌شود و فقط واحد مسکونی تخریب می‌شود. رضا مروتی افزود: باید در برخورد با کسانی که ساخت و ساز غیرمجاز دارند، نگاه ملی داشت تا از به تاراج رفتن سرمایه منابع طبیعی ممانعت شود. وی اضافه کرد: وضعیت نامناسب اقتصاد کشاورزی و وجود پدیده پولشویی از جمله مواردی هستند که به گسترش ساخت و ساز غیرمجاز دامن می‌زند. معاون استاندار گلستان از راه‌اندازی کمیته پیشگیری و مقابله با ساخت و ساز غیرمجاز در استان خبر داد و گفت: با فعالیت این کمیته و همدلی اعضای آن، ساخت و ساز غیرمجاز تا حدودی در استان متوقف شده است.
به گفته وی اکنون حدود 323 پرونده ساخت و ساز غیرمجاز در مرحله معرفی قضایی در استان وجود دارد و در یک سال اخیر تاکنون 100 ساختمان تخریب شده است.
معاون عمرانی استاندار گلستان گفت: پرونده ایجاد جاده ابر برای همیشه با حضور اعضای کمیسیون‌های عمران و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در این استان در سال 93 بسته شده است.