kayhan.ir

کد خبر: ۵۸۰۰
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۰:۰۶
معاون اول رئیس‌جمهور:

300 دشت با خطر فرونشست مواجه هستند

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به برداشت بی‌رویه آب از منابع زیرزمینی گفت: به همین دلیل 300 دشت با خطر فرو نشست مواجه شده‌اند.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به برداشت بی‌رویه آب از منابع زیرزمینی گفت: به همین دلیل 300 دشت با خطر فرو نشست مواجه شده‌اند.
اسحاق جهانگیری دیروز در سی‌ودومین گردهمایی و نخستین کنگره بین‌المللی تخصصی علوم زمین با اشاره به این که از 42 نوع مخاطره در جهان 32 مورد آن در ایران رخ داده، گفت: ایران جزو کشورهای حادثه‌خیز جهان محسوب می‌شود و هر ساله بخشی از درآمدهای آن صرف جبران این خسارت‌ها می‌شود، به عنوان مثال برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی باعث شده 300 دشت با خطر فرونشست مواجه شوند.
وی همچنین به اهمیت ویژه ذخایر معدنی در دریاها به‌ویژه منطقه جنوب، گفت: طبق قوانین بین‌المللی هر کشوری زودتر ذخایر این منطقه را کشف کند این ذخایر متعلق به ‌آن کشور می‌شود و به همین دلیل برخی کشورها در این منطقه اقدام به ایجاد پایگاه کرده‌اند و ما نیز باید به تدریج به سمت آب‌های بین‌المللی برویم.
معاون اول رئیس‌جمهور با بیان این که دنیا ایران را به عنوان بهشت زمین‌شناسی جهان می‌شناسند گفت: توسعه بخش معدن در صورت توجه همزمان به 3 حوزه اقتصادی، محیطی و اجتماعی بیشتر می‌شود.
وی با بیان این که خاورمیانه 4 درصد خاک دنیا و 60 درصد ذخایر منابع طبیعی را در اختیار دارد گفت: سهم ایران از کل منابع طبیعی تولیدی در جهان 3/2 درصد بوده و رتبه ایران از این نظر در جهان دهم است، 86 درصد از کل تولید منابع طبیعی در ایران مربوط به سوخت‌های فسیلی و 8/12 درصد مربوط به مواد معدنی است.
جهانگیری افزود: ایران یک درصد مساحت جهان را دارد و در عین حال سهم کشورمان از ذخایر کشف شده مواد معدنی و نفت و گاز در دنیا به 7 درصد می‌رسد.
به گفته او تاکنون 42 میلیارد تن ذخایر معدنی در کشور شناسایی شده که برخی از آن‌ها در کلاس جهانی قرار دارند.
معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: 20 درصد از ارزش اسمی بورس به جز نفت و گاز در اختیار شرکت‌های معدنی است و معادنی مانند سرب و روی انگوران، مهدی‌آباد، چادرملو، گل‌گهر، مس سرچشمه، مس سنگون، طلای زرشوران، طلای ساریگونی، پتاس و املاح تبخیری جزو بزرگترین معادن ایران محسوب می‌شوند.
وی با بیان این که شرکت‌های معدنی در ایران دارای با ثبات‌ترین حاشیه سود در بین 100 شرکت اول هستند گفت: خروج از اقتصاد تک‌محصولی از طریق بخش معدن امکان‌پذیر است. از سوی دیگر باید با به کارگیری فن‌آوری‌های روز زمینه بهره‌گیری از معادن کم عیار را فراهم کنیم.
به گفته جهانگیری، با استفاده از فن‌آوری‌های روز باید معادن متروکه و کم عیار کشور را دوباره فعال کنیم که البته در این زمینه ضعیف هستیم.