kayhan.ir

کد خبر: ۵۷۸۶۷
تاریخ انتشار : ۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۵

اعتراض مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)و پاسخ کیهان


روز شنبه 18 مهر مطلبی با عنوان «چرا آمریکایی‌ها از این سه کلمه وحشت دارند؟» در روزنامه منتشر شد که در آن جملاتی از امام راحل عظیم‌الشأن در موضوع استکبار ستیزی و بخصوص مبارزه با آمریکا نقل شده بود و از جمله، عبارت بسیار مشهوری که سالهاست افزون بر خبرگزاری‌ها و سایت‌های مختلف، در قالب پوستر و تصویر، در فضای مجازی دست بدست شده و همین شیوع وسیع، باعث شده بود که نویسنده خود را بی‌نیاز از مراجعه مستقیم به صحیفه امام دانسته و مطلب را عیناً و با عنوان سخن حضرت امام(ره) نقل کند.
متعاقباً مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) با ارسال نامه‌ای نسبت به این موضوع واکنش نشان داد. در بخش‌هایی از این نامه آمده است:
مدیرمسئول محترم روزنامه کیهان
سلام علیکم؛
متاسفانه در شماره روز گذشته (18مهر1394) در صفحه نخست روزنامه کیهان مطلبی به حضرت امام خمینی(س) نسبت داده شده است که هیچگاه چنین بیانی از حضرت امام صادر نشده است. در این مطلب به صورت نقل قول مستقیم ادعا شده است که ایشان فرموده‌اند؛ «حتی اگر در تمام آمریکا مسجد بسازند و بالای گلدسته‌ها شعار الله‌اکبر قرار بدهند، هیچ وقت شعار مرگ بر آمریکا را فراموش نکنید؛ چون آمریکا شیطان بزرگ است»!! عین همین مطلب در لابلای  مقاله‌ای در صفحه 8 کیهان (همان شماره) با تأکید بر اینکه این مطلب بخشی از پیام سال 1366 حضرت امام بمناسبت کشتار حجاج بیت‌الله الحرام می‌باشد تکرار شده و افزون بر آن عین این عبارت بصورت سوتیتر درشت همراه با عکس حضرت امام در همان صفحه برجسته شده است و این در حالی است که امام خمینی هیچگاه چنین مطلبی را نفرموده‌اند...
بدیهی است که انتساب این مطالب خلاف واقع  فراتر از تحریف می‌باشد ضمن آنکه مضمون معنای القایی مطلبی که - خلاف واقع- به امام خمینی نسبت داده شده است نیز مطلقا نادرست و برخلاف مبانی فقهی و اندیشه سیاسی حضرت امام است و از این منظر نیز انتساب آن به امام خمینی موجب وهن ایشان می‌باشد...
در توضیح تکمیلی و پاسخ به نامه مؤسسه مذکور باید گفت:
1- همان‌گونه که پیش از این گفته شد، عبارت مورد اشاره، سالهاست در رسانه‌های رسمی و غیررسمی به تکرار گفته شده و طبیعتاً رخداد چنین خطایی از نویسنده، دور از ذهن نیست. فارغ از ضرورت و وظیفه ذاتی مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام(ره) در گوشزد کردن موارد اینچنینی، حساسیت فصلی و موضعی مسئولان محترم آن مؤسسه نیز جالب توجه است. اینکه موضوعی سالها در رسانه‌های مختلف تکرار شود و یا اینکه مدام از آن عزیز سفر کرده خواب و خاطره نقل شود و واکنشی به همراه نداشته باشد اما برای خطای سهوی یک یادداشت کیهان کمین شود، در نوع خود جالب و حتی ستودنی است!
2- اما درباره بخشی از جوابیه مؤسسه که در آن به تضاد محتوای مقاله روزنامه با «مبانی فقهی و اندیشه سیاسی حضرت امام(ره)» اشاره شده، باید گفت اولاً معلوم نیست برچه اساسی باید فقیه بودن نویسنده نامه مذکور را قبول کنیم و بالاتر از آن مفسر بودن وی نسبت به آراء فقهی دردانه و نابغه فقاهت، حضرت امام خمینی را چگونه می‌توان پذیرفت!؟ طبیعتاً فقاهت و تفسیر آراء فقها، شانی عظیم و خارج از چارچوب اداری مؤسسه‌ای مثل مؤسسه نگارنده نامه است و از قضا عملکرد تبعیض‌آمیز و بعضاً غلط آن مجموعه در سال‌های اخیر و خاموشی آنها در برابر تحریف‌های آشکار و دروغ‌های بی‌پروایی همچون پشیمانی حضرت امام از شعار مرگ بر آمریکا، شیرین شدن جام زهر قطعنامه 598، حتی تهمت آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به‌دلیل شعار صدور انقلاب (که پرچمدار و بانی آن حضرت امام بوده است) و نمونه‌های متعدد دیگر، راه را بر ادعاهای خالی از وجه مؤسسه تنظیم و نشر می‌بندد و بهتر است با این کارنامه، تحلیل و تفسیر مبانی فقهی را به شاگردان معنوی امام واگذارند. ثانیاً فارغ از عدم بیان چنین سخنی از سوی امام راحل، براساس قرآن، مسجد ضرار، نمونه مسجدی است که از ماذنه‌های آن نوای اشهد ان ‌لااله‌الا‌الله بلند می‌شود اما هدف آن هدم و نابودی اسلام عزیز است و معلوم نیست نویسنده جوابیه که تا این حد با بینات و بدیهیات قرآن آشنا نیست چه اصراری به ورود در این حوزه و زدن رنگ فقهی و معرفتی به یک نامه اداری دارد!؟
3- آموزه‌ها و زندگی حضرت امام(ره) سرشار از مبارزه با مستکبرین عالم و در رأس آنها آمریکا است و زدودن این ویژگی بارز در سال‌های اخیر، رؤیای تعبیر نشدنی جریانی مرموز و البته مدعی خط امام است که سکوت و مماشات آن مؤسسه هم به آن مجال و امکان بیشتری داده است و حال انتساب صفت تحریف و وهن حضرت امام(ره) به کیهان که بحمدالله همیشه در صف اول مبارزه با تحریف گران دیرینه آن عزیز سفر کرده بوده و بارها وظایف ذاتی مؤسسه تنظیم و نشر را یک تنه به دوش کشیده، ادعایی عجیب و تلخ و در عین حال تعجب‌آور است. به نظر می‌رسد همراهی با عده‌ای که از مبارزه با آمریکا خسته و پشیمان شده‌اند و می‌کوشند امام را هم خسته و پشیمان نشان دهند، موضوع مهم‌تری است که این روزها باید ذهن مسئولان آن مؤسسه را بیشتر به خود مشغول کند تا انتساب حرف‌های عجیب و غریب به کیهان.