kayhan.ir

کد خبر: ۵۷۷۵۳
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۵
صندوق بین‌المللی پول:

رشد اقتصادی ایران امسال صفر است

رئیس بخش خاورمیانه صندوق بین‌المللی پول، برخلاف ادعای حسن روحانی، وجود رکود در اقتصاد ایران را تایید کرد و گفت: رشد اقتصادی امسال ایران صفر خواهد بود.

مسعود احمد رئیس بخش خاورمیانه صندوق بین‌المللی پول در حاشیه نشت صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی که در پرو در حال برگزاری است، به بررسی وضعیت اقتصادی این منطقه از جهان پرداخت.
وی وجود رکود در اقتصاد ایران را تایید کرد و گفت: «ایران از منافع توافق هسته‌ای با گروه 5+1، تنها در آینده بهره‌مند خواهد شد و به نظر نمی‌رسد که اقتصاد این کشور امسال هیچ‌گونه رشد اقتصادی را شاهد باشد.»
وی با بیان اینکه بگذارید چند کلمه‌ای در مورد ایران بگوییم مدعی شد: کاهش تحریم‌های ایران، به بهبود قابل توجهی در چشم‌انداز اقتصادیش در سال آینده منجر شود. زمانی که می‌گویم سال آینده، دارم در مورد سال 2016-17 صحبت می‌کنم، یعنی سال شمسی ایرانی که از ماه مارس آغاز می‌شود. فرض ما این است که رشد اقتصادی ایران در سال آینده 4/5 تا 5 درصد باشد برخلاف امسال که رشد اقتصادی خواهند داشت.»
رئیس بخش خاورمیانه صندوق بین‌المللی پول ادامه داد: «چه چیزی عامل این افزایش است؟ خب، نخست، تولید نفت افزایش می‌یابد و ما انتظار داریم ایران حتی با وجود برآوردهای محافظه‌کارانه، سال آینده قادر به تولید روزانه 600 تا 900 هزار بشکه نفت اضافی باشد که به میزان تولیدش افزوده خواهد شد؛ همچنین کاهش هزینه‌های مالی فعالیت‌های تجاری در اثر کاهش تحریم‌ها، در مجموع رشد اقتصادی این کشور را بهبود خواهد داد از این‌رو، همان‌طور که گفتم، ما انتظار داریم که نرخ رشد اقتصادی سال آینده ایران به حدود 4/5 تا 5 درصد برسد.»
وی اضافه کرد: «در میان مدت، ایران می‌تواند نرخ رشد حدود 4/5 تا 5 درصد را ادامه دهد اما تثبیت این نرخ رشد مستلزم یک‌سری تغییرات و اصلاحات در داخل این کشور است که عملکرد سیستم مالی آن را ارتقا خواهد داد و ثبات اقتصاد کلان آن را تقویت خواهد کرد.
رکود فعلی در 50 سال اخیر بی‌سابقه است
عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: رکود اقتصادی امروز در 50 سال گذشته بی‌سابقه بوده است.
رضا شهرستانی در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به اینکه رکود صنایع مادر از جمله فولاد و سیمان ارتباط نزدیکی با بودجه‌های عمرانی دارد، اظهار داشت: هنوز وضعیت بازار برای تولیدکنندگان مشخص نیست، برخی منتظر ارزانی دلار هستند و عده‌ای دیگر به دلیل مشکلات مالی قادر به فعالیت نیستند.
وی با بیان اینکه رکود امروز بازار در 50 سال گذشته بی‌سابقه بوده است، افزود: در حال حاضر بیش از 3 میلیون تن محصولات فولادی در کارخانجات دپو است که این رقم معادل 20 درصد نیاز کشور در یک سال است.
این عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد اضافه کرد: بر اساس آمار در سال گذشته حدود 15 میلیون تن فولاد در کشور تولید شده است که مطابق برنامه‌ها به دلیل رکود بازار امسال حجم تولید فولاد به 12 میلیون تن خواهد رسید که این رقم کاهش 30 درصدی تولید را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد.
شهرستانی اظهار داشت: در حال حاضر هزینه‌های تولید فولاد بسیار گران است اما کشور چین با بکارگیری انرژی ارزان و مشوق‌های صادراتی با فروش ارزان محصولات خود درصدد تصاحب بازارهای بین‌المللی است.