پیشروی خارقالعاده ائتلاف 1+4 در سوریه
اتاق عملیات سرکردگان تروریستها در استان ادلب منهدم شد
همزمان با افزایش کارشکنیهای آمریکا، ائتلاف 1+4 ضدداعش و جنگندههای روسیه، اتاق عملیات سرکردگان گروههای تروریستی را در استان «ادلب» سوریه هم منهدم کردند تا کار برای تکفیریها و حامیانشان باز هم سختتر شود.
نیروی هوایی ارتش روسیه و نیروی زمینی سوریه بدون توجه، به خط و نشانهای آمریکا، طی دو روز گذشته نیز در مناطق مختلف سوریه، مواضع تروریستهای مخالف دولت را یکی یکی در هم کوبیدند.
طبق گزارش خبرگزاریها، در جنوب استان «ادلب» سوریه، جنگنده های روسی موفق شدند اتاق عملیات تروریستها را منهدم کنند. در این بمباران، یک ساختمان پنج طبقه تروریستها منهدم و مقدار زیادی مهمات نابود شد. علاوه بر آن، تعدادی تانک و خودروی زرهی نیز از بین رفت.
شمار دقیق تلفات تروریستها در این حمله اعلام نشده است، اما تعدادی از سرکردگان تروریستها جزو کشتهشدگان این حمله هستند.
نیروی زمینی ارتش سوریه نیز در شهرک «کفر دلبه» استان «لاذقیه» با حمایت جنگندههای روسی، دست به پیشروی زدند. در این عملیات نیز دهها تروریست عضو «جبهه النصره» به هلاکت رسیدند.
در استان حلب اما، جنگندههای روسی 17 موضع تروریستها را منهدم کردند و 100 تروریست را کشتند. در مجموع، شمار حملات هوایی روسیه طی 24 ساعت گذشته 67 حمله گزارش شده و طی این حملات، 60 پایگاه گروههای مسلح ضد دولتی در مناطق رقه، لاذقیه، حماه، ادلب و حلب هدف قرار گرفتهاند.
همزمان با افزایش حملات، «فیصل مقداد» معاون وزیر خارجه سوریه از حملات هوایی روسیه ابراز رضایت کرد و گفت که این حملات به عملیات زمینی نیروهای دولتی سوریه علیه تروریستها کمک میکند.
واکنش آمریکا
اما، پیشروی علیه تروریستها آمریکا را بیشاز پیش نگران کرده است و ایالات متحده به هر وسیلهای، میخواهد در مسیر عملیات ضد تروریستی ائتلاف 1+4 (روسیه، ایران، عراق، سوریه و حزبالله) اختلال ایجاد کند.
وزیران دفاع آمریکا و انگلیس از مسکو خواستند حملات ضد تروریستی در سوریه را متوقف کند، اما مسکو این درخواست را رد کرد. با این حال، «اشتون کارتر» وزیر دفاع آمریکا دستور ارسال سلاح برای مخالفان به اصطلاح میانهرو سوری را صادر کرد. «جانکربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم مدعی شد، روسیه به جای داعش، مواضع مخالفان میانهرو را در سوریه هدف قرار میدهد. وی در عین حال مدعی شد که فرصت همکاری روسیه با آمریکا در مورد بحران سوریه وجود دارد. پنتاگون نیز اعلام کرد که آماده است به همراه روسیه، بر فراز سوریه منطقه پرواز ممنوع ایجاد کند. «پیترکوک» یک مقام پنتاگون هم گفت، مسکو و واشنگتن قرار است در مورد نحوه عملیات در سوریه گفتوگو کنند. پیش از این دبکافایل، از ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز آسمان سوریه از سوی روسیه خبر داده بود.
این همه دستپاچگی و اظهارات پیدرپی مقامات آمریکایی فقط به خاطر این است که آنها از اقدام مستقل و موفق روسها در سوریه به شدت واهمه دارند و تلاش میکنند یا روسیه را زیر بلیط خود درآورند و یا روسها را در سوریه گرفتار کنند.
اما در واشنگتن همه اینطور فکر نمیکنند؛ برخی مثل «لارنس کوب» دستیار سابق وزیر دفاع آمریکا به واشنگتن توصیه میکنند از تجهیز مخالفان دولت دمشق به سلاحهای سنگین خودداری کند و این اقدام (مسلح کردن مخالفان) را خطرناک میدانند. برخی هم مثل «دنیس راس» مشاور سابق رئيسجمهور آمریکا، کاخ سفید را سرزنش میکنند و میگویند، ایالات متحده به نفع ایران و روسیه در سوریه بازی میکند. در اتحادیه اروپا نیز مثل آمریکا هر روز شکاف بر سر بحران سوریه پررنگتر میشود.
اما رسانههای بیطرف و خارجی نسبت به تحولات سوریه نگاه واقعبینانهتری دارند؛ نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» تیتر زد که «روسیه نقطه ضعف ناتو را هدف گرفته است.»
خبرگزاری «اسپوتنیک» نیز این عنوان را درباره بحران سوریه انتخاب کرد:«اتحاد ایران و روسیه حامیان تروریسم را شکست داد.»
«محمدحسنین هیکل» روزنامهنگار پیشکسوت و نویسنده برجسته مصری نیز در ارتباط با تحولات سوریه گفت:«روسیه تلاش میکند تا فرصت کاهش قدرت آمریکا را غنیمت شمرده و به غرب و آمریکا ثابت کند طرفی کارآمد است.» در فرانسه اما، «مارین لوپن» رهبر حزب «جبهه ملی فرانسه» از دولت پاریس خواست به جای حمایت از گروههای وابسته به القاعده در سوریه، به روسیه برای ریشهکنی داعش کمک کند.
در عراق هم نیروهای دولتی خود را برای عملیات علیه عناصر داعش در مناطق اشغالی الانبار آماده میکنند و حتی احتمال دارد نیروی هوایی روسیه به زودی علیه داعش در عراق وارد عمل شود. در ارتباط با افغانستان نیز «الکساندر گروشکو» سفیر روسیه در ناتو اعلام کرد، حدود 4000 تروریست وابسته به «داعش» در افغانستان حضور دارند. کابل پیش از این از مسکو علیه داعش درخواست کمک کرده بود.