kayhan.ir

کد خبر: ۵۷۵۱۲
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۷

دروغ‌پردازی آمریکا علیه حملات موشکی موفق روسیه به داعش

وحشت آمریکا از پیامد حملات موفق ائتلاف پنج‌جانبه علیه تروریست‌های «داعش»، باعث شد که واشنگتن تبلیغات منفی و جنگ روانی علیه این ائتلاف را آغاز کند.


تداوم حملات نیروی هوایی روسیه و نیروی زمینی سوریه علیه تروریست‌های تکفیری و داعش، آمریکا را واقعا دچار دردسر کرده و این کشور به نظر می‌رسد که از تحولات در خاورمیانه عقب افتاده است، به طوری که سیاست‌های متناقض اتخاذ می‌کند و این تناقض علاوه بر اینکه شرایط انفعالی درون کاخ سفید را منعکس می‌کند، نیت‌های واقعی آمریکا در منطقه را نیز برملا می‌کند.
ماجرای حمله موشکی روسیه از دریای خزر به تروریست‌ها در خاک سوریه به طور طبیعی می‌بایست با حمایت کاخ سفید مواجه شود چون آمریکایی‌ها، از جمله «جان کری» وزیر خارجه، و حتی شخص «باراک اوباما» رئیس‌جمهور ایالات متحده تاکنون بارها از روسیه برای حمله به تروریست‌ها دعوت کرده بودند و حتی در روزهای اول پس از نخستین حمله روسیه (12 مهر)، از این حملات حمایت می‌کردند. اما اکنون که می‌بینند هوا پس است و تحولات خاورمیانه طور دیگری رقم می‌خورد، به جنگ روانی علیه روسیه و ائتلاف پنج‌جانبه (ایران، روسیه، عراق، سوریه و حزب‌الله) روی آوردند.
این خط جنگ روانی را  ابتدا شبکه خبری سی.‌ان.‌ان به نقل از مقامات آمریکایی کلید زد و بدون آنکه نام مقامات و منابع خود را ذکر کند، مدعی شد که چند فروند از 26 فروند موشک کروز شلیک شده از دریای خزر به داعش در سوریه، در خاک ایران سقوط کرده است!
این اظهارات با واکنش سریع وزارت دفاع روسیه مواجه شد؛ مقامات مسکو گفتند که موشک‌های فوق دقیقا به اهداف مورد نظر اصابت کردند. البته منابع ایرانی هم این خبر را تکذیب کردند. علاوه بر آن، سپهبد «آندره کارتاپولوف» فرمانده عملیات ستاد کل نیروهای مسلح روسیه گفت: «اهداف (حمله) را با هماهنگی سوریه، ایران و عراق انتخاب می‌کنیم.»
همزمان با خط تبلیغاتی فوق، خبرگزاری رویترز هم اعلام کرد، دولت آنکارا در واکنش به نقض مکرر حریم هوایی ترکیه به وسیله جنگنده‌های روسی، از آلمان و آمریکا خواست، سامانه‌های پاتریوت را از خاک ترکیه خارج نکنند. این سامانه‌ها قبلا به بهانه دفاع از هرگونه حمله از خاک سوریه به ترکیه در مناطق جنوبی ترکیه مستقر شده بودند.
اما موضع‌گیری‌ها در ناتو کمی حالت  تهدید‌آمیز داشت. ناتو رسما اعلام کرده که آماده است تا سربازان خود را به ترکیه اعزام کند تا در مقابل تهدیدات روسیه از ترکیه دفاع کند. «مایکل فالون» وزیر دفاع انگلیس نیز اعلام کرده که مداخله مسکو در جنگ داخلی سوریه، این جنگ را بیش از پیش خطرناک کرده است. وی گفت: انگلیس 100 نیروی نظامی خود را به کشورهای حوزه بالتیک (لیتونی، لیتوانی و استونی)‌ اعزام می‌کند.
«ینس استولنبرگ» دبیرکل ناتو اما از روسیه خواست به حمایتش از «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه پایان دهد. «داگلاس لوت» سفیر آمریکا در ناتو هم حملات روسیه علیه داعش و تکفیری‌ها در خاک سوریه را «تهدیدی بسیار  بزرگ» دانست و احتمال داد این حملات به درگیری میان روسیه و ائتلاف آمریکا (علیه داعش) منجر شود! این اظهارات نشان می‌دهد که ایالات متحده هدفی غیر از مبارزه علیه داعش در سوریه را دنبال می‌کند.
اما، این موضع‌گیری‌ها از جانب روسیه بدون پاسخ نماند؛ «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه گفت: «ادعاها در مورد تهدید احتمالی از جانب روسیه، بهانه‌ای برای اجرای طرح‌های توسعه‌طلبانه ناتو به سمت شرق است.»
پوتین تصریح کرد: «انتقال تجهیزات ناتو به سمت شرق، بدون پاسخ نمی‌ماند.»
اما بسیاری از تحلیل‌ها و موضع‌گیری‌ها  در داخل آمریکا نشان می‌دهد که اقدام روسیه در سوریه واشنگتن را هم غافلگیر کرده و هم ترسانده است.
سناتور «جان مک کین» رئیس کمیته امور نیروهای مسلح سنای  آمریکا گفت: «تغییر مسیر حرکت هواپیماهای آمریکا در سوریه به خاطر حضور جنگنده‌های روسیه، ننگ‌آور و تحقیر‌آمیز است.» روزنامه‌های «واشنگتن‌پست» و «نیویورک تایمز» هم اعتراف کردند که اقدامات روسیه در سوریه، به اعتبار آمریکا آسیب زده است. رویترز نیز به نقل از منابع نزدیک به کنگره آمریکا گزارش داد، قانونگذاران آمریکایی از دستگاه‌های اطلاعاتی این کشور در مورد پیش‌بینی نکردن حملات روسیه ناراضی هستند و خواستار تحقیق در این مورد شدند.
افزایش حضور نظامی روسیه در منطقه همچنین باعث شد که ایالات متحده ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» را از خلیج فارس خارج کند. «جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفت؛ این کشور از اجرای طرح منطقه پرواز ممنوع در شمال سوریه عقب کشیده است.
به گفته کربی، «اجرای این طرح ممکن است باعث درگیری میان روسیه و آمریکا بشود.»
اما، همانطور که اشاره شد، چیزی که آمریکا را واقعا نگران کرده این است که برخلاف انتظار این روزها مقامات کاخ سفید که مکررا اعلام می‌کردند، روسیه در باتلاق سوریه گیر می‌‌کند، جنگنده‌های روسی ضربات مهلکی را متوجه تروریست‌‌‌ها کرده‌اند و باعث  شدند ارتش سوریه از چند محور علیه تروریست‌های داعش دست به پیشروی بزنند. مورد جالب توجه این است که از تروریست‌های داعش تجهیزات متعلق به آمریکا برجای می‌ماند. تعداد زیادی خودروی «تویوتا» که قبلا آمریکایی‌ها در اختیار ارتش آزاد گذاشته بودند، اکنون بیشتر آنها در دست عناصر داعش قرار دارد.
«بشار الجعفری» نماینده دائم سوریه در سازمان ملل نیز از حملات روسیه به مواضع داعش ابراز رضایت کرد و گفت: «این حملات، نظم را به حومه شهر «حماهًْ» برگرداند.» در مجموع، همانطور که خود مقامات و رسانه‌های آمریکایی هم اعتراف می‌‌کنند و «فیصل مقداد» معاون وزیر خارجه سوریه نیز به آن اشاره کرد، ورود روسیه به منطقه پیامدهای مثبت زیادی را به دنبال خواهد داشت و ایالات متحده را نیز بی‌آبرو کرده است.