kayhan.ir

کد خبر: ۵۷۰۱۳
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۸
یک عضو سندیکای صنعت برق خبر داد

جمع‌آوری گسترده تجهیزات برقی تقلبی از بازار

یک عضو سندیکای صنعت برق اعلام کرد: با توجه به افزایش سوانح ناشی از برق گرفتگی در سطح کشور جمع‌آوری گسترده تجهیزات برقی تقلبی در دستور کار سازمان‌های ذی‌ربط قرار گرفته است.

به گزارش تسنیم، مجید دانشور با حضور در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر اظهار داشت: طی سال‌های اخیر عرضه تجهیزات برقی غیراستاندارد و تقلبی در سطح کشور افزایش یافته و همین مسئله باعث شده تا آمار تلفات ناشی از برق گرفتگی در سال جاری با رشد نگران‌کننده‌ای مواجه شود.
وی با بیان اینکه طبق آمار سازمان‌هایی همچون آتش‌نشانی و پزشکی قانونی طی سال جاری 211 نفر به علت برق گرفتگی در سطح کشور جان باخته‌اند، افزود: طبق بررسی‌های به عمل آمده بیشترین عامل ایجاد سوانح منجر به فوت، استفاده از تجهیزات برقی غیراستاندارد در شبکه برق ساختمان‌ها و اماکن مختلف بوده است.
وی با بیان اینکه کلید‌های مینیاتوری سهم بالایی در بازار تجهیزات برقی تقلبی و غیراستاندارد دارند، افزود: ورود غیرقانونی و گسترده‌ این کالاها مشکلات فراوانی را برای مصرف‌کنندگان، تولیدکنندگان داخلی و سازمان‌های ذی‌ربط ایجاد کرده و یک تهدید بزرگ برای سلامتی جامعه نیز به شمار می‌رود.
این عضو سندیکای صنعت برق، افزود: با توجه به اینکه بسیاری از مصرف‌کنندگان با کارکرد و اهمیت این نوع کلیدها آشنایی کامل ندارند، سودجویان بازار صرفا با عرضه کلیدهای مینیاتوری غیراستاندارد به قیمتی نازل تر از محصولات استاندارد، این کالاها را عرضه می‌کنند.
دانشور با بیان اینکه تولید کلید مینیاتوری استاندارد باید تحت آزمون‌ها و آزمایش‌های مختلف تولید و از خدمات پس از فروش مناسب برخوردار باشند، افزود: این در حالی است که کالاهای تقلبی نه تنها از حداقل استاندار‌دها برخوردار نیستند بلکه عرضه‌کنندگان با جعل گسترده برندهای معتبر دنیا مانند F&G فضای نگران‌کننده‌ای را در سطح بازار ایجاد کرده‌اند.
وی خاطرنشان کرد: کلید‌های مینیاتوری تقلبی به دلیل نامرغوب بودن، در مواقع ضروری جریان برق را قطع نمی‌کنند و منجر به ایجاد سوانح مرگبار و مالی می‌شوند، در حالی که کارکرد این کلیدها در چنین مواقعی قطع جریان برق است.
این عضو سندیکای صنعت برق با اشاره به اینکه عرضه گسترده کالاهای تقلبی اشتغال و تولید ملی را هدف قرار داده است، گفت: در حال حاضر برنامه گسترده‌ای از سوی سازمان ملی استاندارد، سازمان تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های انتظامی با همکاری تولیدکنندگان داخلی، برای جمع‌آوری و برخورد با عرضه‌کنندگان کالاهای برقی تقلبی در دستور کار قرار گرفته است.
دانشور تصریح کرد: با توجه به امکانات و تجهیزات مستقر در آزمایشگاه‌های پژوهشگاه نیرو به سهولت می‌توان نسبت به شناسایی کالاهای برقی تقلبی اقدام و از وقوع حوادث تلخ جلوگیری کرد.